Gaivūs receptai - 42 skanių ir neapsunkinančių vakarienių idėjos
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-08-17
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 18)
ĮVERTINKITE:
Šį straipsnį jau įvertinote
(BALSAVO: 18)
@Shutterstock
Tokiomis karštomis dienomis, kai nesinori apsisunkinti, ilgai stovyniuoti virtuvėje prie puodų, šie receptai tikrai pagelbės ieškant idėjų vakarienei. Greitai paruošiami, neįmantrūs, o virtuvėje sukiotis valandų valandas tikrai neprireiks.
Siūlome puikių idėjų, kurios tiks vasariškai vakarienei visai šeimynai.
Gaivus, spalvingas ir tikrai puikus troškinukas. Žinoma, krevetes galima keisti vištiena, visaip bus labai gardu. Nesudėtinga paruošti ir tikrai virtuvėje ilgai sukiotis nereikės.
Nors ir vienos paprasčiausių salotų, tačiau ir skaniausių! Įprasti ingredientai sukuria tikrus stebuklus. Tokios ir yra šios salotos - be galo gardžios!
Purūs, minkštutėliai ir labai skanūs blyneliai. Jei norite išvengti papildomų riebalų, kepkite orkaitėje. Į blynelių tešlą papildomai galite įmaišyti lašišos, mėgstamų žalumynų. Kvietinius miltus galima keisti ruginiais, avižiniais ar kitokiais. Ragaukite su graikišku jogurtu. Skanaus!
Patiekalai dubenėliuose užkariauja pasaulį! Ir vaisių glotnučiai, ir košės, ir... lietuvių taip mėgstama varškė! Šį kartą naujame amplua - nesaldžiai, sočiai ir labai maitingai. Dubenėlis pilnas baltymų iš varškės, naudingų riebalų iš žuvies, ir skaidulinių medžiagų iš daržovių. Daržoves jam rinkitės kokias mėgstate ir kokių turite, skanaukite ir pirmyn į vasaros dieną!
Greita paruošiama vakarienė Azijos skonių gerbėjams! Jeigu mėgstate brokolius ir Azijos virtuvę, Jums turėtų patikti šis patiekalas. Jei mėgstate aitriau, galite dėti daugiau aitriosios paprikos, jei švelniau - mažiau. Mums šis patiekalas vidutinio aitrumo.
Spalvingos, gaivios, skanutėlės ir maistingos cukinijų salotos su pomidorais ir feta. Pagardintos pesto padažu - tinka pirktinis ar naminis. Iš šio kiekio paruošite 1 labai sočią porciją vakarienei arba 2 porcijas garnyrui prie mėsos ar žuvies.
Sotūs pusryčiai, kurie tiks visos šeimos pusryčiams, o gal kitokiai vakarienei? Nesunku paruošti ir tikrai neužtruksite, labai tinka skanauti vieną ar su duonos riekele. Beje, labai skanu ruošti ir be sūrio.
Saulei šildant lėkštėse norisi gaivos ir lengvumo. Ši šalta sriuba būtent tokia - tereikia ingredientus sudėti į trintuvą ir viskas. Sriuba pavyksta žavinga, puikiai atrodanti ir labai skani. O jei norite jos dar labiau atgaivinančiais, drauge su ingredientais į plaktuvą įdėkite keletą ledukų.
Puikus vasariškas užkandis - karštą vasaros dieną tiks ir lengviems pietums. Beje, tokioje pačioje tešloje tinka kepti ir žuvies filė kepsnelius, tad galima paruošti visą skonių asorti! Lazdelės skanios ir šiltos, ir atvėsusios.
Jei norite pasigaminti gaivias ir lengvas salotas, kurios maistingos ir greitai paruošiamos, tai šios būtent tokios. Jums reikės vos kelių ingredientų, dešimties minučių ir jau galėsite mėgautis. Jas tinka skanauti vienas ar tiekti prie mėsos ar kitų mėgiamų patiekalų.
Nors šis užkandis atrodo ypač puošniai ir dailiai, paruošti jį daug paprasčiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio! Įdarui galite rinktis savo mėgstamus ingredientus, o mes Jums norime parodyti tradicinį, daugelio mėgstamą derinį. Galima naudoti jau virtas šaldytas krevetes, kurias pakaks atitirpinti.
Vakarienė greičiau nei per pusvalandį! Maistingas, skanus ir greitai paruošiamas. Labai skanu tiekti su ryžiais, bulvytėmis ar šviežios duonos riekele, kurią gardu mirkyti į padažą.
Šios salotos pernai buvo matomos bene kiekviename socialiniame tinkle, bet ypač išpopuliarėjo TIK TOK. Žaibiškai išgarsėjusios dėl nuostabios žalios spalvos, greito paruošimo ir tikrai puikaus skonio. Beje, salotoms nenaudojamas majonezas, bet jos pavyksta nuostabiai kremiškos ir puikiai tinka tiek vienos, tiek kaip garnyras prie mėsos ar tiesiog kabinti su keptos traškios duonelės riekele ar kukurūziniais traškučiais.
Voveraitės puikiai dera ir su kitomis daržovėmis, pavyzdžiui, žiediniais kopūstais. Derinį papildę vištiena, paruošite maistingus, sočius, bet lengvus pietus ar vakarienę. Pamėginkite grietinėlę pakeisti riebiu kokosų gėrimu iš skardinės – jis suteiks malonaus salsvumo. Jei labiau mėgstate klasikinius produktų derinius, vietoje kokosų gėrimo naudokite riebią grietinėlę.
Šioms gaivioms salotoms reikės tik kelių ingredientų ir mažiau nei pusvalandžio virtuvėje. Jos bus puikus pasirinkimas karštą vasaros dieną arba kaip lengvas vakarienės variantas. Salotos pavyksta sočios, gaivios ir labai skanios. Mėgaukitės!
Ar mėgstate cezario salotas? O tortilijų suktinukus? Siūlau išmėginti tortilijas su cezario salotomis, kurioms sunku atsispirti ir tikrai norėsis kartoti! Šie suktinukai pavyksta gaivūs, sotūs ir kremiški, o pagaminti labai paprasta.
Daugelio mėgstamos, klasikinės kaprio salotos keptame sumuštinyje! Labai gaivus skonių derinys - su pomidorais ir bazilikais. Sumuštinis iškepa traškus išorėje ir su maloniai tįstančiu sūriu viduje.
Šios salotos puiki idėja pavasariškiems ar vasariškiems pietums. Pavyksta labai sočios, skanios ir lengvos. Labai nesudėtinga paruošti, o patiks kiekvienam.
Jei mėgstate tuną, bet norisi jį įkomponuoti į sočias salotas, tai šios būtent tokios, o dar ir nuostabiai tinkamos vasarai, nes agurkai suteikia gaivumo. Ruošiamos be majonezo, tad neapsunkins. Beje, petražolių ir mėtų derinys čia labai tinka, bet galite jį keisti ir kitomis savo mėgiamomis žolelėmis.
Greitas paruošiamas, sotus ir labai skanus brokolių ir avinžirnių stir-fry veganiškai. Skanu su ryžiais ar tiesiog duonos riekele! Papildomai sūdyti nebūtina, nes sūrumo užtenka iš sojos padažo, bet jei norisi sūriau - papildomai galite pasūdyti.
Cezario salotas dažniausiai renkamės lengviems pietums ar vakarienei, nes paruošti neužtrunka, o jų skonis puikus. Gaivios, gardžios ir su puikiu padažu!
Vasariškai spalvingas ir gaivus kišas su pomidorais, špinatais ir bazilikais. Labai skanu ragauti karštą ir tiekti ant pietų ar pusryčių stalo arba jau atvėsusį tiekti kaip užkandį. Pavyksta drėgnas ir labai skanus.
Gaivios, traškios daržovės, iki kremiškumo sunokę avokadai, pikantiškas fetos sūris ir sultinga, minkšta, išorėje gardžiais apskrudusi lašiša. Nieko prašmatnaus ar pretenzingo, bet skonių derinys – labai gardus!
Stir fry yra kinų išpopuliarintas maisto gamybos metodas, kai produktai greitai kepami gerai įkaitintame aliejuje gilioje wok keptuvėje. Stir fry patiekalą dažniausiai sudaro baltymingi produktai ir daržovės, kartais ir kruopos arba makaronai. Tai puikiai mūsų virtuvėje pritaikomas maistingas patiekalas, kurį drąsiai galime pagaminti ir be wok keptuvės su mums gerai pažįstamais produktais.
Kai norisi gaivumo ir lengvumo, šie kąsneliai puikiai tiks. Papuoš bet kokį stalą ir pradžiugins skoniu. Labai paprastai paruošiami, bet būtent melsvasis pelėsinis sūris suteikia jiems nerealiai gerą skonio natą.
Poke bowls’us - itin madingas patiekalas, prieš ragaujant kviečiantis jį nufotografuoti. Tai dubenėlis, kurio pagrindą sudaro ryžiai, o ant viršaus patiekiama daug spalvotų daržovių ir vaisių bei marinuota žuvis. Originalus receptas gaminamas su marinuotu tunu, tačiau šiandien, kai receptas taip išpopuliarėjo, yra daugybė pačių įvairiausių variacijų - su marinuota lašiša, keptomis jūros gėrybėmis, o veganiška versija dažnai gaminama ir su tofu.
Sriuba gaivi, soti ir puikaus skonio, kuris nustebins kiekvieną. Agurkai suteikia papildomą rūgštelę, o krienai ir garstyčios - lengvą pikantiškumą ir aštrumą.
Idėja labai greitai vakarienei! Cukinijų griežinėlius paruošti neužtruks, o iš lėkščių jie išgaruos dar greičiau. Minkšti ir sultingi viduje, su traškia plutele išorėje - tai nuostabus patiekalas tiek pagrindiniam valgymui, tiek užkandžiams.
Azijos patiekalas lietuviškam skoniui! Greitai paruošimas ir labai gardus rezultatas. Patiekalą paruošite vienoje keptuvėje, todėl nereikės plauti kalno indų!
Lengva, greitai paruošiama ir labai skani sriuba. Šalta, su kefyru, bet ne šaltibarščiai - su cukinijomis ir agurkais! Tinka gardinti ne tik krapais, bet ir svogūnų laiškais ar kitais mėgstamais žalumynais.
Gaivus, kremiškas, greitai paruošiamas, super skanus apkepas! Galima kepti su rūkyta šonine ar kumpeliu, o jei mėsos nevalgote - galima ir be jų. Apkepas labai skanus su jaunais kopūstais, nes jie švlenios tekstūros, minkštučiai.
Tai tiesiog smulkintas žiedinis kopūstas, kuris dėl savo neutralaus skonio ir birios tekstūros vadinamas “ryžiais” ir gali sėkmingai pakeisti tradicinius ryžius įvairiuose patiekaluose - nuo Azijos iki Meksikos virtuvių. Tai labai gardus ir paprastas būdas be didelių pastangų suvartoti daugiau daržovių, o patiekalą paversti sveikesniu ir lengvesniu.
Lašiša iškepa sultinga ir minkšta, o padažas lengvas ir kremiškas. Paruošimui prireiks vos kelių ingredientų ir kelių minučių virtuvėje, o ilgiausią darbą atliks orkaitė. Liks tik mėgautis puikiais skoniais!
Labai gaivios, labai vasariškos salotos. Šviežias žiedinis kopūstas joms suteikia puikaus traškumo. O jeigu mėgstate pikantiškiau, į jas tinka įspausti skiltelę česnako. Jei norite sotesnių salotų, papildomai galima dėti rūkyto kumpio ar fermentinio sūrio.
Jei mėgstate akimirksnio patiekalus ir itališkos virtuvės įkvėptus skonių derinius, tiesiog privalote paragauti šių tortilijų wrap'ų su pomidorais, pesto padažu ir mocarela! Prireiks vos kelių neįmantrių ingredientų, o skanu nerealiai.
Lengvos, traškios ir labai skanios salotos, paruošiamos vos per 5 minutes. Kietasis sūris joms suteikia puikaus skonio natą, tad nors receptas skamba paprastai, salotos pavyksta neatsivalgomai gardžios. Galima jas valgyti vienas, ar patiekti kaip garnyrą prie mėgiamų mėsos ar žuvies patiekalų.
Labai skanūs , minkšti viduje, traškūs išorėje, skanutėliai avinžirnių kepsneliai - tiks ir veganams, nes ruošiami be augalinės kilmės produktų. Galima rinktis ir kukurūzų ar kitokius beglitimius miltus, tik tuomet gali reikėti šiek tiek koreguoti jų kiekį. Be to, daržoves galite rinktis ne tik siūlomas recepte, bet ir kitokias mėgstamas.
Sotūs, maistingi ir labai paprastai pagaminami brokolių, sūrio ir kiaušinių keksiukai. Skanūs ir karšti, ir atvėsę. Skoniu primena frittatą. Puikiai tinka pusryčiams ar kaip užkandis į pietų ar iškylos dėžutę. Jeigu norite gaivesnių keksiukų, dėkite perpus mažiau kiaušinių ir daugiau nevandeningų daržovių, pvz., prokolių, smidrų, stambiai tarkuotų morkų ar saldžiųjų bulvių, arba apkepintų vandeningesnių daržovių, pvz., svogūnų, paprikų.
Labai paprastai paruošiamas, bet nepaprastai skanus patiekalas - jokių įmantrių imgredientų, nedaug laiko virtuvėje ir nuostabus troškinys paruoštas! Taip paruošta vištiena su morkomis patiks ir mažiems, ir dideliems.