Vasariškas kišas su pomidorais, špinatais ir baziliku

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Vasariškas kišas su pomidorais, špinatais ir baziliku
Vasariškas kišas su pomidorais, špinatais ir baziliku
Vasariškas kišas su pomidorais, špinatais ir baziliku
Vasariškas kišas su pomidorais, špinatais ir baziliku
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
170 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų aukščiausios rūšies 550 C)
90 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukštai vandens (ledinio)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis džiovintų žolelių mišinio
Įdarui:
130 mililitrų grietinėlės, liesos
2 vienetai pomidorų (skirtingų spalvų, bet nebūtina)
3 vienetai kiaušinių
100 gramų špinatų
60 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
60 gramų fetos sūrio
3 skiltelės česnako
1 sauja baziliko lapelių
pagal poreikį druskos
pagal poreikį juodųjų pipirų
pagal poreikį džiovintų žolelių mišinio
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Persijotus miltus sumaišykite su druska ir prieskoniais. Įmaišykite šaltą kubeliais supjaustytą sviestą ir rankomis arba pulsiniu virtuvinio kombaino režimu sutrinkite iki trupinių. Įmaišykite kiaušinio trynį ir vandenį. Suformuokite tešlą ir palaikykite šaldytuve apie 20 min.
2.
Plonai iškočiokite tešlą tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų. Įtieskite į kepimo formą, subadykite šakute ir palaikykite šaldytuve dar apie 20 min.
3.
Tuo tarpu į šiek tiek įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus, įspauskite česnako skilteles ir apkepkite apie pusę minutės. Sudėkite pjaustytus špinatus ir trumpai apkepkite, kol skystis išgaruos. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Palikite atvėsti.
4.
Į kepimo formą ant paruoštos kišo tešlos įtieskite kepimo popieriaus lakštą, priberkite pupelių. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Išimkite pupeles su kepimo popieriumi ir kepkite dar apie 5 min.
5.
Ranka lengvai išplakite kiaušinius su druska ir juodaisiais pipirais, žolelių prieskoniais. Supilkite grietinėlę, sudėkite tarkuotą kietąjį sūrį, trupintą fetos sūrį, keptus špinatus, bazilikų lapelius ir išmaišykite.
6.
Ant tešlos supilkite įdarą ir išdėliokite griežinėliais supjaustytus pomidorus.
7.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25–35 min. Palikite šiek tiek atvėsti. Papuoškite šviežiais bazilikais. Galima valgyti ir šiltą, ir šaltą.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital