Cukinijų piršteliai tešloje

AUTORIUS:
Diana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Cukinijų piršteliai tešloje
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikus vasariškas užkandis - karštą vasaros dieną tiks ir lengviems pietums. Beje, tokioje pačioje tešloje kepu ir žufvies filė kepsnelius, tad, jei nenorite daržovių, Puikus vasariškas užkandis - karštą vasaros dieną tiks ir lengviems pietums. Beje, tokioje pačioje tešloje kepu ir žufvies filė kepsnelius, tad, jei nenorite daržovių, galima iškepti ir žuvytės! Lazdelės skanios ir šiltos, ir atvėsusios. (...daugiau) Diana
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas cukinijų (jaunos, didesnės)
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo (arba grietinės, žr. patarimus)
2 vienetai kiaušinių
120 gramų kvietinių miltų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenėlį įmušti kiaušinius, lengvai išlakti, kad susijungtų tryniai ir baltymai. Pilti grietinėlę, išmaišyti, pagardinti druska ir pipirais. Po truputį, maišant, berti miltus. Tešla turi būti gana tiršta, panašiai kaip riebesnė grietinė. Tikslus miltų kiekis priklausys nuo kiaušinių dydžio ir miltų rūšies.
2.
Cukiniją nuplauti, nusausinti, perpjauti į 3 - 4 dalis statmenai (priklausomai nuo cukinijos ilgio). Kiekvieną dalį supjaustyti maždaug piršto storio lazdelėmis. Cukinijas pjaustyti prieš pat kepant, kad nepaleistų per daug skysčių.
3.
Keptuvėje įkaitinti aliejaus. Kiekvieną cukinijos lazdelę pamirkyti tešloje, dėti į keptuvę, apkepti iš visų pusių, kol apskrus. Iškepusias sudėti ant popierinio rankšluostėlio, kad sugertų riebalų perteklių.
Patarimai:
Labai skanu šiuos pirštelius valgyti su jogurtiniu padažu - į graikišką jogurtą įspausdžiame šiek tiek citrinos sulčių, pagardiname druska, pipirais ir trupučiu smulkiai pjaustytų žalumynų (tinka krapai, svogūnų laiškai, mėtos ar kt.).
Tešlai vietoje grietinėlės galima naudoti skystesnę grietinę, tik tuomet reikėtų koreguoti miltų kiekį pagal tešlos tirštumą. Jei grietinė tirštesnė, galima maišyti su trupučiu kefyro. Tešla bus kiek kitokio skonio, tačiau taip pat gardi :)
AUTORIUS: Diana
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital