Žiedinių kopūstų ryžiai - kaip paruošti ir ką iš jų pagaminti? Rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Žiedinių kopūstų ryžiai - kaip paruošti ir ką iš jų pagaminti? Rodome žingsnis po žingsnio!

Žiedinių kopūstų “ryžiai” šiuo metu ypatingai populiarūs! Net gastronominės mados diktuoja tendencijas į racioną įtraukti kuo daugiau daržovių. Itin populiarėja sveikesnės įvairių patiekalų variacijos kaip žiedinių kopūstų picos, cukinijų makaronai, bananų ledai ir panašiai.

Į šią kategoriją patenka ir iš žiedinio kopūsto pagaminti “ryžiai”. Tai tiesiog smulkintas žiedinis kopūstas, kuris dėl savo neutralaus skonio ir birios tekstūros vadinamas “ryžiais” ir  gali sėkmingai pakeisti tradicinius ryžius įvairiuose patiekaluose - nuo Azijos iki Meksikos virtuvių.

Tai labai gardus ir paprastas būdas be didelių pastangų suvartoti daugiau daržovių, o patiekalą paversti sveikesniu ir lengvesniu.

 

Pirmiausia parodysiu, kaip pasigaminti pačius žiedinio kopūsto ryžius, o straipsnio apačioje rasite skanutėli šių ryžių su vištiena receptą.

 

Pradedam!

 

1. Pirmiausia, švariai nuplauname ir nusausiname žiedinį kopūstą.

 


 

2. Nupjauname žiedinio kopūsto kotą, o galvą supjaustome mažesnėmis dalimis. Šiek tiek kotelių galime palikti, tačiau per daug kietųjų dalių nereikėtų naudoti, nes geriausia tekstūra pasiekiama būtent iš žiedynų.

 


 

3. Laikas susmulkinti žiedinius kopūstus. Tai patogiausia daryti virtuviniu kombainu su tarkavimo priedu. Jei tokio neturite, puikiai tiks ir stambi burokinė tarka. Blogiausiu atveju galite naudoti ir S formos smulkintuvą, tačiau tuomet “ryžių” tekstūra nebus tolygi.

 


 

Štai taip viskas paprasta ir žiedinio kopūsto “ryžiai” paruošti!

 

Kaip laikyti žiedinio kopūsto ryžius?

 

Juos galite naudoti iškart pačiuose įvairiausiuose patiekaluose arba pasiruošti iš anksto. Jei planuojate panaudoti “ryžius” per ateinančias keturias dienas, jie puikiai išsilaikys šaldytuve, tiesiog perkelkite juos į sandarų indelį.

 

Šis produktas puikiai išlaiko savo maistines savybes, skonį ir tekstūrą užšaldytas. Todėl puiki mintis iš karto gaminti daugiau, dalį užšaldyti ir sunaudoti per ateinančius du mėnesius. Žiedinio kopūsto ryžiai ypač patogu greitai, sveikai ir maistingai savaitės vidurio vakarienei. Beje, ruošiant šaldytus “ryžius” prieš tai nereikia jų atšildyti, tiesiog suberkite šaldytus tiesiai į keptuvę ir kepkite pora minučių ilgiau.


 

Kam naudoti žiedinio kopūsto ryžius?

 

Su jais galite gaminti viską, ką gamintumėte su įprastais ryžiais. Žiedinių kopūstų “ryžių” paruošimas labai paprastas - pakanka pakepinti keptuvėje 5-7 minutes ir pagardinti mėgstamais prieskoniais. Taip paruošti "ryžiai" gali būti tiesiog puikus garnyras (tokiu atveju galite suteikti jiems papildomo skonio kepinant pagardindami smulkintu svogūnu, česnaku, druska ir pipirais).

Visgi dažniausiai žiedinių kopūstų ryžiai naudojami skaniems ir maistingiems patiekalams sukurti. Universalus skonis leidžia eksperimentuoti. Štai keli pavyzdžiai, ką su jais galite pagaminti:

 

  • Azijietišką sitr fry su mėgstama mėsa ar jūros gėrybėmis, daržovėmis;
  • Vienos keptuvės patiekalą, kurio pagrindą sudaro prieskoniais gardinti žiedinio kopūsto “ryžiai”, o ant viršaus baltymų šaltinis, pavyzdžiui, vištienos ar žuvies kepsneliai;
  • Vienos keptuvės patiekalą, kuriame žiedinio kopūsto “ryžiai” sumaišyti su mėgstama mėsa, daržovėmis, prieskoniais;
  • Salotas - pakepinti žiedinio kopūsto “ryžiai” sumaišyti su salotų lapais, daržovėmis, padažu, kitais mėgstamais salotų priedais.
  • Bowls’us, kurių pagrindą sudaro žiedinio kopūsto “ryžiai”, o ant viršaus išdėlioti mėgstami priedai, pavyzdžiui, kepta vištiena, avokadas, špinatai, daržovės bei padažas.

 

Na, o kad būtų dar lengviau įsivaizduoti kaip sukurti nuostabų patiekalą su žiedinio kopūsto “ryžiais”, parodysiu kaip pasigaminti...

 

Meksikietišką taco vištienos ir žiedinio kopūsto “ryžių” troškinį!

 

4 porcijoms reikės:

 


 

• Žiedinio kopūsto “ryžių”, pagamintų iš 1 žiedinio kopūsto

• 400 g maltos vištienos

• 1 skardinės (400 ml) konservuotų pomidorų savo sultyse

• 1 raudonos paprikos

• 1 svogūno

• 2 skiltelių česnako

• 1 jalapeno pipiro (jei mėgstate aštriau)

• Taco prieskonių mišinio (galite pakeisti kitokiu mėgstamu aštresnių prieskonių mišiniu)

• Pagal skonį druskos, pipirų

• Šiek tiek aliejaus kepimui

 

Gaminame:
 

1.  Keptuvėje įkaitintame aliejų, dedame vištieną ir iškepame. Kai vištiena iškepa, į keptuvę dedame smulkiais kubeliais supjaustytą papriką, smulkiai sukapotą svogūną, česnaką, jalapeną ir taco prieskonius. Viską išmaišome ir kepame kelias minutes.
 

 

2. Į keptuvę suberiame žiedinio kopūsto “ryžius”, išmaišome ir kepiname 5-7 minutes.

 


 

3. Į keptuvę dedame smulkintus pomidorus savo sultyse (be skysčio).

 


 

4. Viską išmaišome, paragaujame. Jei reikia, papildomai pagardiname druska ir pipirais.

 


 

5. Patiekalas paruoštas!  Jį jau galima valgyti, bet jei norisi gražesnio patiekimo bei gardesnio skonio - tai sukurti visada padės ant viršaus dedami papildomi priedai. Aš patiekiau pabarsčiusi raudonojo svogūno kubeliais, jalapeno griežinėliais, avokadu, graikišku jogurtu bei smulkinta šviežia kalendra. Kaip ir minėjau, tai nėra būtina, bet suteikia patiekalui charakterio, grožio ir papildomo skonio.

 


 

Patarimas: Gaminant žiedinio kopūsto “ryžius” svarbiausia jų neperkaitinti, tam kad “ryžiai” netaptų per daug minkšti. Tinkamai paruošti žiedinio kopūsto “ryžiai” patiekale neišleidžia daug drėgmės ir “nepavandenija”, šaldytuve laikosi kelias dienas, todėl daugumą su jais pagamintų patiekalų galime suporcijuoti ir neštis pietų dėžutėje, o tai puikus būdas sutaupyti laiko ir pinigų bei valgyti skaniai ir sveikai.

 


 

Žiedinių kopūstų sezonas prasideda vėlyvą vasarą, tad tuomet pats geriausias laikas skirti šiek tiek laiko, pasiruošti daugiau “ryžių” ir jais papildyti ne tik vakarienę, bet ir šaldiklį.

Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital