Itališkos salotos su mocarela, saliamiu ir balzaminiu padažu

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Itališkos salotos su mocarela, saliamiu ir balzaminiu padažu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Itališkos salotos su mocarela, saliamiu ir balzaminiu padažu
Itališkos salotos su mocarela, saliamiu ir balzaminiu padažu
Autorius apie receptą: Itin paprasta pasiruošti ir kaip skanu! Puikiai tinka greitiems ir sotiems pietums ar vakarienei. Šios salotos, nors vadinamomis itališkomis (angliškai pavadinimas skambėtų Itin paprasta pasiruošti ir kaip skanu! Puikiai tinka greitiems ir sotiems pietums ar vakarienei. Šios salotos, nors vadinamomis itališkomis (angliškai pavadinimas skambėtų "Italian chopped salad"), iš tiesų kilusios iš JAV, kur receptas gimė susidūrus italų imigrantų ir vietinėms kultūroms. Visgi kokia kilmė bebūtų, paragaukite jų būtinai, nes skonis tobulas! (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 gūžė romaninių salotų
250 gramų vyšninių pomidorų (arba paprastų pomidorų)
120 gramų mocarela sūrio (naudojau mažų rutuliukų formos, bet tinka ir klasikinis)
100 gramų saliamio (arba mėgstamo kumpio, galima nedėti)
1 vienetas agurkų (trumpavaisio, vidutinio dydžio)
100 gramų konservuotų paprikų (arba 1 šviežios paprikos)
100 gramų konservuoti artišokai (nebūtina, bet labai tinka)
100 gramų alyvuogių (mėgiamų)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
30 gramų kietojo sūrio
Padažui:
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai balzaminio acto
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis dižono garstyčių
1 šaukštelis itališkų žolelių (arba džiovintų raudonėlių ar čiobrelių)
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Papuošimui:
1 saujelė baziliko
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Visus salotų ingredientus susmulkinkite norimo dydžio gabalėliais. Aš smulkinau taip - romaninę salotą supjausčiau riekelėmis (arba galite suplėšyti(, artišokus, paprikas ir agurkus - nedideliais kubeliais, alyvuoges pjoviau pusiau, svogūną - pusžiedžiais, saliamio riekeles - ketvirčiais, mocarelos sūrio rutuliukus perpjoviau pusiau, kietąjį sūrį skuskutu suraikiau plonomis riekelėmis.
2.
Padažui paruošti, į indelį pilti balzaminį actą, alyvuogių aliejų, įspausti česnaką, dėti garstyčias, berti itališkas žoleles, druską, pipirus. Gerai išmaišyti.
3.
Į dubenį su salotomis pilti paruoštą padažą, išmaišyti.
4.
Patiekti iškart. Patiekiant galima papuošti bazilikų lapeliais.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital