Minkštučiai cukinijų ir varškės blyneliai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 172)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 172)
Minkštučiai cukinijų ir varškės blyneliai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Minkštučiai, purūs ir labai skanūs blyneliai. Kartais vietoje kvietinių miltų dedu grikių miltus arba kavamale pasmulkintus avižinius dribsnius, irgi labai skanu. Taip pat į Minkštučiai, purūs ir labai skanūs blyneliai. Kartais vietoje kvietinių miltų dedu grikių miltus arba kavamale pasmulkintus avižinius dribsnius, irgi labai skanu. Taip pat į šiuos blynelius labai tinka įpjaustyti rūkytos arba sūdytos lašišos ar įberti saujelę smulkintų svogūnų laiškų. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų varškės
200 gramų cukinijų (gryno svorio)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai miltų (galima ir ne kvietinių)
1 saujelė krapų
1 skiltelė česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukiniją sutarkuoju per burokinę tarką ir sumaišau su žiupsneliu druskos bei palieku 5-10 minučių pastovėti, kad cukinija išskirtų sultis. Galima blynukus kepti ir be šio žingsnio, tik tada gali prireikti daugiau miltų.
2.
Tada tarkius ranka nusunkiu nuo skysčio (tiesiog imu į saują ir stipriai suspaudžiu). Tarkius sumaišau su kiaušiniu, varške, miltais, smulkintais krapais, įspaudžiu česnako (jeigu nemėgstate, galima nedėti), pagardinu druska ir pipirais. Dar labai tinka įdėti svogūnų laiškų arba įpjaustyti truputį rūkytos lašišos.
3.
Blynukus kepu įkaitintoje keptuvėje, gražiai apkepdama iš abiejų pusių. Labai skanu valgyti su graikišku jogurtu arba grietine.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (25)
Rometa
2022-08-31 21:21
Superiniai blynai, ačiū uz gera recepta ATSAKYTI
Vilma
2022-08-21 14:30
Labai skanus blynai, tik miltu reikia daugiau, aš dar dėjau fermentinio surio... ATSAKYTI
Zuzana
2022-07-26 20:39
Miltų tikrai per mažai ir tokių blynų kaip nuotraukoje neiškepsit. Dėjau šešis šaukštus ir tai dar trūko. Su dviem šaukštais tai blynų košė. Purių blynų su cukinija nepavyks iškepti, kaip rašo autorė, kad ir kaip besistengtumėt. Na svarbu rašyti receptus :( ATSAKYTI
Kepėja
2022-07-26 21:48
Pritariu. Kepu tokius pačius blynus, tačiau miltų dedu tikrai daugiau (turbūt 8-9 šaukštus), nors mano cukinijos šiemet labai nevandeningos, nė karto nusunkti neteko. ATSAKYTI
Rasa
2022-03-13 12:34
Labai labai skaniai gavosi. Dėjau 1 didelį kiaušinį ir 8 šaukštai miltų, tešla gavosi tinkama kepimui. Išėjo 5 blynai. ATSAKYTI
lina
2022-09-11 10:06
nu aš keoiau pagal šį receptą,gavosi superiniai.Tik labai stipriai nuspaudžiau skystį,ler marlę,kaip cepelinams .Iškepė tobulai ATSAKYTI
Valdukas 50 m.
2021-08-27 11:50
Išbandžiau su kukurūzų miltais. L. gerai. ATSAKYTI
Lilija
2021-08-12 14:42
Ačiū už receptą! Puikus cukinijos panaudojimas. Šiaip nemėgom cukinijų blynų nuo vaikystės, bet šituos kepiau jau 2 kartus, ir dar kepsiu! Tik lašišą siūlyčiau dėti ne į tešlą, o šalia, ant iškeptų blynų, nes blynuose jos skonis lyg apvirtos žuvies. ATSAKYTI
Daiva
2020-08-23 17:35
Puiku . Pirmą kartą cukinija buvo panaudota tobulai :) gavosi ATSAKYTI
Viktorija
2020-08-03 19:15
Labai skanūs blynai. Ypač su tzadziki padažu. ATSAKYTI
Ieva
2020-05-13 19:17
Superiniai! Dėjau ir česnako, ir svogūnų laiškų, ir lašišos, ir krapų. Kadangi varškė pas mane liesa buvo, rūgštoka, tai dar saulėje džiovintų pomidorų pridėjau. Maišiau 50/50 spelta miltus su kvietiniais. Tešla lipnoka,tad formuojant blynelius,rankas pamiltuoti reikėjo ATSAKYTI
Ilona
2020-04-04 16:04
Išbandyta. Viskas atitiko, dėjau avižinius miltus ir rūkytą lašišą. Viskas super! Per vieną prisėdimą suvartota :D Ačiū už receptą! ATSAKYTI
Marija P.
2020-03-26 00:34
Labai skanu. ATSAKYTI
Fėja
2022-07-26 20:41
Chm... abejoju ... ATSAKYTI
Daivutė
2019-04-12 22:13
Butu viskas tvarkoje, bet miltu reikia daug daugiau, net ir nusunkus cukinijas. Gal puses stiklines ar daugiau. gavosi cukiniju kose, bet skani :)kita karta zinosiu kad miltu reikia deti daug daugiau ATSAKYTI
Inga
2019-04-13 10:04
Ne kartą jau susidūriau, kad cukinijos skirtingo vandeningumo būna, iš vienų daug daugiau skysčio išeina nei iš kitų :) Pagal tai miltų kiekį kartais irgi prireikia pakoreguoti, nes ne kiekvieną kartą tas visas skystis išbėga, o maišant pamatai, kad dar jo buvo likę. ATSAKYTI
Terisite
2021-03-01 11:43
Pritariu ir as dejau Gal 4-5 saukstus tai du kartus nuo keptuves grandziau ir is naujo kepiau gavosi truputi fiasko su siais blynais.Tikrai reikia sakyciau geros stiklines miltu. ATSAKYTI
Aistė
2019-02-24 08:13
Labai skanūs blyneliai tik iš tokio kiekio 4 porcijos tai nebent labai nedideles gaunasi :) ATSAKYTI
Stanislava
2018-07-14 20:51
Ačiū už receptą, šiandien buvo puiki vakarienė - cukinijų-varškės blyneliai. Kepiau keptuvėje, ne orkaitėje. Taip greičiau. Nespėjau net nuotrauką padaryt, taip staigiai suvalgė... ATSAKYTI
Daiva
2022-09-28 17:33
Sveiki tai rašo kept keptuvėje skaniai atrodo eisiu bandyt ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital