Minkštučiai cukinijų ir varškės blyneliai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Minkštučiai cukinijų ir varškės blyneliai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Minkštučiai, purūs ir labai skanūs blyneliai. Kartais vietoje kvietinių miltų dedu grikių miltus arba kavamale pasmulkintus avižinius dribsnius, irgi labai skanu. Taip pat į Minkštučiai, purūs ir labai skanūs blyneliai. Kartais vietoje kvietinių miltų dedu grikių miltus arba kavamale pasmulkintus avižinius dribsnius, irgi labai skanu. Taip pat į šiuos blynelius labai tinka įpjaustyti rūkytos arba sūdytos lašišos ar įberti saujelę smulkintų svogūnų laiškų. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų varškės
200 gramų cukinijų (gryno svorio)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai miltų (galima ir ne kvietinių)
1 saujelė krapų
1 skiltelė česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukiniją sutarkuoju per burokinę tarką ir sumaišau su žiupsneliu druskos bei palieku 5-10 minučių pastovėti, kad cukinija išskirtų sultis. Galima blynukus kepti ir be šio žingsnio, tik tada gali prireikti daugiau miltų.
2.
Tada tarkius ranka nusunkiu nuo skysčio (tiesiog imu į saują ir stipriai suspaudžiu). Tarkius sumaišau su kiaušiniu, varške, miltais, smulkintais krapais, įspaudžiu česnako (jeigu nemėgstate, galima nedėti), pagardinu druska ir pipirais. Dar labai tinka įdėti svogūnų laiškų arba įpjaustyti truputį rūkytos lašišos.
3.
Blynukus kepu įkaitintoje keptuvėje, gražiai apkepdama iš abiejų pusių. Labai skanu valgyti su graikišku jogurtu arba grietine.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Stanislava
2018-07-14 20:51
Ačiū už receptą, šiandien buvo puiki vakarienė - cukinijų-varškės blyneliai. Kepiau keptuvėje, ne orkaitėje. Taip greičiau. Nespėjau net nuotrauką padaryt, taip staigiai suvalgė... ATSAKYTI
Lijana
2018-07-08 00:04
Kokioje temperatūroje kepėte ir kiek laiko? ATSAKYTI
Eglė
2018-07-09 10:54
Blyneliai kepami keptuvėje, bet jei norite galima ir orkaitėje - iki 180 C laipsnių įkaitintoje, apie 15 - 20 minučių, stebėkite, kol pradės viršus skrusti :) Tik būtinai dėkite į jau karštą orkaitę, kitaip, nors cukinija ir nuspausta, dar sulčių paleisti gali. ATSAKYTI
Vanda
2017-08-24 11:03
Labai skanūs! Aš dar į kiekvieno blynuko vidų įspaudžiau po gabalėlį rūkytos lašišos, super! ATSAKYTI
Rena
2017-08-22 13:52
O kur varškė? ATSAKYTI
Dovilė
2017-08-22 16:58
Varškę reikėtų įmaišyti antrame gaminimo žingsnyje, drauge su miltais ir kiaušiniu :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis