Minkštučiai cukinijų ir varškės blyneliai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 215)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 215)
Minkštučiai cukinijų ir varškės blyneliai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Minkštučiai, purūs ir labai skanūs blyneliai. Kartais vietoje kvietinių miltų dedu grikių miltus arba kavamale pasmulkintus avižinius dribsnius, irgi labai skanu. Taip pat į Minkštučiai, purūs ir labai skanūs blyneliai. Kartais vietoje kvietinių miltų dedu grikių miltus arba kavamale pasmulkintus avižinius dribsnius, irgi labai skanu. Taip pat į šiuos blynelius labai tinka įpjaustyti rūkytos arba sūdytos lašišos ar įberti saujelę smulkintų svogūnų laiškų. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų varškės
200 gramų cukinijų (gryno svorio)
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai miltų (galima ir ne kvietinių)
1 saujelė krapų
1 skiltelė česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukiniją sutarkuoju per burokinę tarką ir sumaišau su žiupsneliu druskos bei palieku 5-10 minučių pastovėti, kad cukinija išskirtų sultis. Galima blynukus kepti ir be šio žingsnio, tik tada gali prireikti daugiau miltų.
2.
Tada tarkius ranka nusunkiu nuo skysčio (tiesiog imu į saują ir stipriai suspaudžiu). Tarkius sumaišau su kiaušiniu, varške, miltais, smulkintais krapais, įspaudžiu česnako (jeigu nemėgstate, galima nedėti), pagardinu druska ir pipirais. Dar labai tinka įdėti svogūnų laiškų arba įpjaustyti truputį rūkytos lašišos.
3.
Blynukus kepu įkaitintoje keptuvėje, gražiai apkepdama iš abiejų pusių. Labai skanu valgyti su graikišku jogurtu arba grietine.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (33)
Ineta
2024-02-29 20:50
Tobuli! ATSAKYTI
Vaida
2024-01-23 14:39
Labai skanūs, tik labai svyla. ATSAKYTI
Diana
2024-01-23 17:35
Kitąsyk pabandykite kepti ant mažesnės kaitros ir ilgiau, panašiai kaip varškėtukus ATSAKYTI
Ieva
2023-10-23 19:09
Puikūs blynai ATSAKYTI
Loreta
2023-07-06 12:14
Labai patiko musų šeimai sie blynai. Ačiū ❤️ ATSAKYTI
Rometa
2022-08-31 21:21
Superiniai blynai, ačiū uz gera recepta ATSAKYTI
Vilma
2022-08-21 14:30
Labai skanus blynai, tik miltu reikia daugiau, aš dar dėjau fermentinio surio... ATSAKYTI
Zuzana
2022-07-26 20:39
Miltų tikrai per mažai ir tokių blynų kaip nuotraukoje neiškepsit. Dėjau šešis šaukštus ir tai dar trūko. Su dviem šaukštais tai blynų košė. Purių blynų su cukinija nepavyks iškepti, kaip rašo autorė, kad ir kaip besistengtumėt. Na svarbu rašyti receptus :( ATSAKYTI
Kepėja
2022-07-26 21:48
Pritariu. Kepu tokius pačius blynus, tačiau miltų dedu tikrai daugiau (turbūt 8-9 šaukštus), nors mano cukinijos šiemet labai nevandeningos, nė karto nusunkti neteko. ATSAKYTI
Eglė
2023-07-17 10:08
Pritariu, išvis tik produktus sugadinau ir laiką sugaišau ATSAKYTI
Violeta
2023-07-17 17:24
Juk priklauso nuo to, kaip stipriai cukiniją nusunkiate ir kokią varškę naudojate, jų irgi yra sausesnių ir drėnesnių, tai visada pagal poreikį reikia žiūrėti. ATSAKYTI
Rasa
2022-03-13 12:34
Labai labai skaniai gavosi. Dėjau 1 didelį kiaušinį ir 8 šaukštai miltų, tešla gavosi tinkama kepimui. Išėjo 5 blynai. ATSAKYTI
lina
2022-09-11 10:06
nu aš keoiau pagal šį receptą,gavosi superiniai.Tik labai stipriai nuspaudžiau skystį,ler marlę,kaip cepelinams .Iškepė tobulai ATSAKYTI
Valdukas 50 m.
2021-08-27 11:50
Išbandžiau su kukurūzų miltais. L. gerai. ATSAKYTI
Lilija
2021-08-12 14:42
Ačiū už receptą! Puikus cukinijos panaudojimas. Šiaip nemėgom cukinijų blynų nuo vaikystės, bet šituos kepiau jau 2 kartus, ir dar kepsiu! Tik lašišą siūlyčiau dėti ne į tešlą, o šalia, ant iškeptų blynų, nes blynuose jos skonis lyg apvirtos žuvies. ATSAKYTI
Daiva
2020-08-23 17:35
Puiku . Pirmą kartą cukinija buvo panaudota tobulai :) gavosi ATSAKYTI
Viktorija
2020-08-03 19:15
Labai skanūs blynai. Ypač su tzadziki padažu. ATSAKYTI
Ieva
2020-05-13 19:17
Superiniai! Dėjau ir česnako, ir svogūnų laiškų, ir lašišos, ir krapų. Kadangi varškė pas mane liesa buvo, rūgštoka, tai dar saulėje džiovintų pomidorų pridėjau. Maišiau 50/50 spelta miltus su kvietiniais. Tešla lipnoka,tad formuojant blynelius,rankas pamiltuoti reikėjo ATSAKYTI
Ilona
2020-04-04 16:04
Išbandyta. Viskas atitiko, dėjau avižinius miltus ir rūkytą lašišą. Viskas super! Per vieną prisėdimą suvartota :D Ačiū už receptą! ATSAKYTI
Marija P.
2020-03-26 00:34
Labai skanu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital