Slyvų keliais - 43 skanutėliai receptai nuo pyragų iki uogienių ir pagardų žiemai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2019-08-15
Slyvų receptai
@Shutterstock

Vasarai persiritus per vidurį, mėgaujamės prinokusiomis, gaiviomis, maloniai saldžiarūgštėmis slyvomis! Pyragai, užkandžiai, uogienės ir pikantiški pagardai!

Pristatome net 43 puikius LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptus, iš kurių išsirinks tikriausiai kiekvienas!

 

Kremiška varškė ir gaivios slyvos - puikus vasaros skonių derinys, šis pyragas tą kuo puikiausiai įrodo! Pyragas maloniai saldžiarūgščio skonio, tikrai labai gardus ir kiekvienas jo kąsnelis tirpsta burnoje. Rekomenduojame ragauti atvėsusio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Klasikinis slyvų uogienės receptas su keliais papildomais prieskoniais. Pagal šį receptą išvirsite tikrą slyvienę, kurioje liks standūs slyvų gabaliukai. O jeigu norite ne slyvienės, o slyvų džemo, tada slyvų, užpylę cukrumi, papildomai nelaikykite - tiesiog viską berkite į puodą ir iškart virkite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamas ir tiesiog labai skanus pyragas. Reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps, o pats pasiruošimas visai neprailgs. Jeigu naudosite labai rūgščias slyvas, cukraus dėkite daugiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Drėgnas, gaivus ir labai skanus slyvų pyragas! Jeigu slyvas naudosite rūgščias, į tešlą berkite daugiau cukraus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanus, nostalgiškas ir aromatingas slyvų kompotas žiemai. Virti jį tinka tiek iš mėlynųjų, tiek iš raudonųjų slyvų. Gardu skanauti tiek vieną, tiek slyvutėmis iš kompoto pagardinti ledus ar pyragus. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Skanutėlis slyvų sviestas - tai lyg džemas ar uogienė, bet kitokios, švelnesnės, lyg šilkinės konsistencijos ir tekstūros, verdamas su mažiau cukraus nei uogienė, todėl ir mėgautis galima ramiau. Ruošiamas kitaip nei klasikinė uogienė, o skonis tiesiog pasakiškas! Valgyti tinka tiek su blyneliais ar kitais desertais, tiek tiesiog užtepus ant gabalėlio batono ar bandelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Receptas labai lengvas, pyragas lengvai ir greitai paruošiamas. Namai prisipildo nuostabių kvapų ir sukviečia visus į virtuvę. Dar šiltą pyragą labai tinka tiekti su kaušeliu ledų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Labai kvapni, prabangaus skonio uogienė, kurią pagaminti labai paprasta. Slyvų gabalėliai joje išlieka standūs, nesuvirę ir nuostabiai dera su švelniu graikinių riešutų skoniu ir traškumu. Slyvos tinka tiek mėlynosios, tiek raudonosios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Drėgnas, ne pernelyg saldus, minkštas ir labai skanus pyragas pyragas. Gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

Drėgnas, sodrus ir standus varškės pyragas su gaiviomis slyvomis. Dar vienas smaližių gardėsis, kuriam nereikia nei ypatingo pasiruošimo, nei daug pastangų. Pjaustome atvėsusį.

Receptą rasite čia.

Trapios tešlos bandelės su gaiviu slyvų įdaru! Tokias bandeles skanu ragauti ne tik namuose su puodeliu kvapnios arbatos ar stikline vėsaus pieno, bet ir pasiimti su savimi į iškylą ar darbą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Labai skanu ir neįprasta! Susukti vaisių juostų saldainiai - puikus būdas panaudoti gausų slyvų derlių. Tokius saldainius, sandariai ir sausai supakuotus, galima saugoti ir žiemai, tačiau jie tokie skanūs, kad žiemos gali ir nesulaukti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai dailūs pyragaičiai - keksiukai, kurie atrodo įspūdingai, o paruošti juos tikrai visai nesudėtinga, net nereikia minkyti tešlos! Pyragaičiams paruošti reikės tik kelių ingredientų, žinoma, svarbiausias jų - vasariškos slyvos. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Lengvai pagaminamas ir puikus slyvų pyragas. Tradiciškai prancūziškas desertas Clafoutis kepamas su vyšniomis, bet šįkart jis su slyvomis. Taip pat tinka nektarinai, persikai ar abrikosai. Pyragas iškepa drėgnas, vaisiškas ir labai skanus.

Receptą rasite čia.

Pagaminti šį pyragą paprasta, atrodo dailiai ir, žinoma, jis puikaus skonio. Tvirtas tešlos sluoksnis, gaivios slyvos ir purus lyg debesėlis morengas - trijų skirtingų skonių ir tekstūrų susiliejimas į puikų rezultatą!

Receptą rasite čia.

Puikus ir labai greitai pagaminamas slyvų džemas. Cukraus kiekį galima reguliuoti pagal savo skonį ir slyvų saldumą.

Receptą rasite čia.

Labai aromatingas, kvapnus ir be galo skanus slyvų džemas. Cukraus kiekį galite koreguoti pagal slyvų saldumą ir savo skonį. Šokoladą rinkitės juodą, su kuo didesniu kakavos procentu, kokybišką.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tiesiog pasakiškai skanus pyragas. Migdolai ir varškė pyragui suteikia neįprastai drėgną purumą, o slyvų karūna savo rūgštele atsveria lengvą saldumą. Jei norite šio pyragi be glitimo, paprastus miltus pakeiskite ryžių, avižų ar kitais miltais be glitimo.

Receptą rasite čia.

Pyragui galite naudoti bet kokias Jūsų pamėgtas slyvas, tai gali būti ir geltonos, violetinės ar raudonos slyvos. Tačiau jei slyvos labai rūgščios, ant pyrago viršaus rekomenduojama užberti daugiau rudojo cukraus. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Puikaus skonio pyragas su gausiu slyvų sluoksniu. Beje, slyvų galite dėti pagal savo skonį - jei mėgstate drėgnesnius pyragus, slyvų dėkite daugiau, jei sausesnius - mažiau. Labai skanu su ledais ar plakta grietinėle.

Receptą rasite čia.

Tikrai taip, slyvos kuo puikiausiai tinka ir pikantiškiems padažams! Saldžiarūgštis ir pikantiško skonio tiks pagardinti daugelį patiekalų. Jei naudojamos slyvos labai rūgščios, dėkite kiek daugiau cukraus.

Receptą rasite čia.

Kvapnus slyvų likeris, kurį galima ruošti iš mėgstamiausių slyvų. Slyvos labiausiai tinka gerai prisirpusios, kvapnios, skintos, krituolių geriau nenaudokite, kad nepradėtų rūgti. Galutinė likerio spalva ir tekstūra priklausys nuo slyvų rūšies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paprastas, visai neįmantrus pyragas, toks, kokį paruošti užtrunka labai trumpai, reikia tik truputį kantrybės, kol iškeps. Pyragas minkštas ir labai kvapnus!

Receptą rasite čia.

Labai skanus trupiniuoti su slyvomis! Valgomas šiltas, tinka su kokosų ar natūraliu jogurtu. O jeigu norite ypatingai smaližiškiai, tiekite su ledais, tinka ir sveikuoliški be cukraus.

Receptą rasite čia.

Varškės spurgos kitaip - su slyvomis. Jos labai skanios, ypatingai kvapnios, vasariškai gaivios. Patiks ir mažiems, ir dideliems!

Receptą rasite čia.

Labai skani uogienė smaližiams! Uogienę galite virti su raudonosiomis, geltonosiomis ar kitokiomis slyvoms, pagal jas derinkite ir cukraus kiekį, jei slyvos saldžios - jo galima dėti mažiau, jei rūgštesnės - daugiau.

Receptą rasite čia.

Labai nesudėtingas ir skanus, tirštas slyvų džemas žiemai! Paruošti tikrai paprasta, su mažiau cukraus, nereikia lupti odelių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanios bandelės su slyvomis! Jas paruošti net pusryčiams neužtruks, tereikia iš vakaro ar valandėlę prieš kepant, iš šaldiklio ištraukti atitirpti tešlą. Labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Vaikai ir vanilė

Puikūs pusryčių blyneliai su slyvomis! Tokie skanūs ir minkti, kad labai skanūs net ir be jokios uogienės. Blyneliai putlūs ir tobulai dera vasaros pusryčiams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ CranberryJam

Šis padažas saldžiarūgštis, aštrokas, dailiai atrodantis. Jis labai tinka prie mėsos, žuvies, kiaušinių patiekalų ar sriuboms gardinti. Cukraus ir druskos kiekį galite koreguoti pagal savo skonį. Kuo labiau prinokusios slyvutės, tuo mažiau reikės cukraus. Į padažą taip pat galima įdėti ir medaus.

Receptą rasite čia.

Minkštas, drėgnas ir gaivus pyragas su slyvomis! Skanus ir ką tik iškeptas, bet dar skanesnis kitą dieną! Su pyragu puikiai tiks puodelis kvapnios arbatos, truputėlis plaktos grietinėlės ar ledų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gardi ir labai kvapni uogienė smaližiams. Skanu ir ant skrebučio užtepti, ir į pyragą! Beje, papildomai tinka įdėti 100 gr juodojo šokolado.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikiam slyvų pagardui tiks bet kokios slyvos, svarbu tik, kad jos būtų rūgščios. Renata labiausiai rekomenduoja kaukazines slyvutes, jų skonis labiausiai rūgštus, todėl pagarde labiausiai sudera visi kiti skoniai. Rūgštu, sūru, aštru, gaivu!

Receptą rasite čia.

Puikus pagardas prie mėsos, varškės ar fermentinio sūrio, sriubose, troškiniuose. Taip pat šiuo padažu labai tinka marinuoti mėsą kepsniams - detaliau rasite recepte.

Receptą rasite čia.

Tikriausiai nėra tokio vaisiaus ar uogos, kuris netiktų į prancūzišką galette, slyvos - ne išimtis! Trapios sviestinės tešlos ir gaivių slyvų derinys maloniai nuteikia gomūrį, o rankos pačios tiesiasi link dar vieno gabalėlio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Indre - Notes

Visai nesudėtingai pagaminamas, lengvas ir purus desertas - puikus būdas sunaudoti likusius kiaušinių baltymus. Desertas labai skanus ir vienas, ir su slyvų tyre!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Vaikai ir vanilė

Labai greitas skanėstas, kuris nepaliks abejingų. Darbo tikrai nedaug, produktai įprasti ir neįmantrūs, todėl skirkite šiek tiek laiko ir pasilepinkite!

Receptą rasite čia.

Jeigu uogienė be uogų dar galime įsivaizduoti, pvz., slyvų ar persikų, tai be cukraus tą padaryti sunkiau. Tačiau būtent tokia yra ši puiki uogienė - be pridėtinio cukraus. Tai puikus variantas norintiems savo mityboje išvengti pridėtinio cukraus, tačiau ir mėgstantiems pasmaližiauti.

Receptą rasite čia.

Švelni, trapi sviestinė tešla, minkštas ir saldus kremas, gaivios, saldžiarūgštės slyvos - susijungia į puikų pyragą. Pyragą geriau pjaustyti pravėsusį, kad kremas būtų visiškai sustingti.

Receptą rasite čia.

Slyvos tinka ne tik saldumynams, bet ir kaip garnyras prie paukštienos - vištienos ar antienos. O geriausia dalis, kad paruošimas visai paprastas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Neringos blogas

Skanutėlis slyvų pyragas, kuris skaniausias kitą dieną, kai karamelė sutvirtėja. Puikiai dera su puodeliu kvapnios arbatos ar kavos!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Neringos blogas

Jei visai nesinori suktis virtuvėje, maišant tešlą ar verdant uogienę, iš slyvų galima paruošti puikų karštą desertą paprasčiau! Ypač tinka tiekti su kaušeliu vanilinių ledų.

Receptą rasite čia.

Minkštas ir kvapnus slyvų pyragas, kurio nereikia ilgai ruošti, reikės tik truputį palaukti, kol iškeps. Labai skanus su ledais ar plakta grietinėle.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Neringos blogas

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital