Slyvų keliais - 43 skanutėliai receptai nuo pyragų iki uogienių ir pagardų žiemai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-08-24
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Slyvų receptai
@Shutterstock

Vasarai besibaigiant jau galime mėgautis ir prinokusiomis, gaiviomis, maloniai saldžiarūgštėmis slyvomis! Kramsnoti jas vienas ar įtraukti į gardžiausius patiekalus - pyragai, užkandžiai, uogienės, pikantiški pagardai ir dar daugiau!

Pristatome net 43 puikius receptus, iš kurių sau labiausiai patikantį išsirinks kiekvienas!

Kremiška varškė ir gaivios slyvos - puikus vasaros skonių derinys, šis pyragas tą kuo puikiausiai įrodo! Pyragas maloniai saldžiarūgščio skonio, tikrai labai gardus ir kiekvienas jo kąsnelis tirpsta burnoje. Rekomenduojame ragauti atvėsusio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Klasikinis slyvų uogienės receptas su keliais papildomais prieskoniais. Pagal šį receptą išvirsite tikrą slyvienę, kurioje liks standūs slyvų gabaliukai. O jeigu norite ne slyvienės, o slyvų džemo, tada slyvų, užpylę cukrumi, papildomai nelaikykite - tiesiog viską berkite į puodą ir iškart virkite.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamas ir tiesiog labai skanus pyragas. Reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps, o pats pasiruošimas visai neprailgs. Jeigu naudosite labai rūgščias slyvas, cukraus dėkite daugiau.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Bandelės pavyksta labai kvapnios ir skanios. Jei slyvas naudojate rūgštesnes, tai ant jų galite dar pabarstyti truputį cukraus. Pas mane buvo saldžios, tai aš to nedariau. Iškepusias bandeles galite pabarstyti cukraus pudra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Šiandien norėčiau su jumis pasidalinti greitai paruošiamo slyvų kompoto receptu, kurio nereikia papildomai kaitinti ar pasterizuoti. Tiesiog į stiklainį sudėtos slyvos užpilamos karštu sirupu, šiltai apklojamos ir paliekamos atvėsti.

Receptą rasite čia.

Drėgnas, gaivus ir labai skanus slyvų pyragas! Jeigu slyvas naudosite rūgščias, į tešlą berkite daugiau cukraus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Virtiniai-vienas iš tradicinių Ukrainietiškos virtuvės patiekalų. Gaminami jie iš paprasčiausios miltų tešlos su sūriais arba saldžiais įdarais. Šis receptas kiek pagerintas, nes tešloje yra varškės ir kiaušinių, o įdaras saldžiai gaivus dėl karamelizuotų slyvų, taip pat puikiai tiks netoliaruojantiems glitimo arba sergantiems celiakija, nes visi produktai be glitimo. Virtinukai labai paprastai ir greitai pagaminami, tad virtuvėje suktis ilgai neprireiks.

Receptą rasite čia.

Turiu nuostabią kaimynę. Ji dažnai mums atneša rudens gėrybių iš savo sodo. Šįsyk tai obuoliai ir slyvos. Atsidėkojimui iškepiau jai obuolių / slyvų pyragą (atleiskit, bet pyrago pjūvio šįsyk nebus, bet foto spėjau padaryti). Kaimynė pyragą išgyrė , sakė, kad buvo labai gardus ir pačiu laiku prie arbatos puodelio. O dabar dalinuosi su jumis šio rudeninio pyrago receptu. Kepkite ir rašykite savo atsiliepimus komentaruose, o aš kaip visada jų lauksiu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Jei dar neteko ragauti vytintų slyvų, labai rekomenduoju. Kadaise džiovindama pomidorus į orkaitę įkišau ir skardą su slyvų puselėmis. Skonis taip sužavėjo, kad kiekvieną vasarą ruošiu vis daugiau. Valgome kaip gurmanišką užkandėlę, man jos taip pat labai tinka su raugintais produktais, ypač kopūstais. Likusio aliejaus irgi neišpilu, juo palaistau kepamą paukštieną, patepu iškeptą šoninę, galima naudoti salotoms.

Receptą rasite čia.

Drėgnas, ne pernelyg saldus, minkštas ir labai skanus pyragas pyragas. Gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

Labai kvapni, prabangaus skonio uogienė, kurią pagaminti labai paprasta. Slyvų gabalėliai joje išlieka standūs, nesuvirę ir nuostabiai dera su švelniu graikinių riešutų skoniu ir traškumu. Slyvos tinka tiek mėlynosios, tiek raudonosios.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Drėgnas, sodrus ir standus varškės pyragas su gaiviomis slyvomis. Dar vienas smaližių gardėsis, kuriam nereikia nei ypatingo pasiruošimo, nei daug pastangų. Pjaustome atvėsusį.

Receptą rasite čia.

Slyvienė ar obuolienė visiems pažįstama nuo pat vaikystės, tačiau tie klasikiniai skoniai kiek pabodę, tad vis ieškome įdomesnių duetų. O šis iškart nustebino keliais aspektais. Pirmučiausiai dėl tirštumo, jei įprasta slyvienė yra kiek skysta, tai suvirę obuoliai konsistenciją sustandina. Obuolienė saldi net su minimaliu cukraus kiekiu? Slyvos savo malonia rūgštele atskiedžia saldumą. Tad duetas labai vykęs! 

Receptą rasite čia.

Trapios tešlos bandelės su gaiviu slyvų įdaru! Tokias bandeles skanu ragauti ne tik namuose su puodeliu kvapnios arbatos ar stikline vėsaus pieno, bet ir pasiimti su savimi į iškylą ar darbą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Receptas labai lengvas, pyragas lengvai ir greitai paruošiamas. Namai prisipildo nuostabių kvapų ir sukviečia visus į virtuvę. Dar šiltą pyragą labai tinka tiekti su kaušeliu ledų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Labai skanu ir neįprasta! Susukti vaisių juostų saldainiai - puikus būdas panaudoti gausų slyvų derlių. Tokius saldainius, sandariai ir sausai supakuotus, galima saugoti ir žiemai, tačiau jie tokie skanūs, kad žiemos gali ir nesulaukti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ypatingai dailūs pyragaičiai - keksiukai, kurie atrodo įspūdingai, o paruošti juos tikrai visai nesudėtinga, net nereikia minkyti tešlos! Pyragaičiams paruošti reikės tik kelių ingredientų, žinoma, svarbiausias jų - vasariškos slyvos. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Lengvai pagaminamas ir puikus slyvų pyragas. Tradiciškai prancūziškas desertas Clafoutis kepamas su vyšniomis, bet šįkart jis su slyvomis. Taip pat tinka nektarinai, persikai ar abrikosai. Pyragas iškepa drėgnas, vaisiškas ir labai skanus.

Receptą rasite čia.

Skanutėlis slyvų sviestas - tai lyg džemas ar uogienė, bet kitokios, švelnesnės, lyg šilkinės konsistencijos ir tekstūros, verdamas su mažiau cukraus nei uogienė, todėl ir mėgautis galima ramiau. Ruošiamas kitaip nei klasikinė uogienė, o skonis tiesiog pasakiškas! Valgyti tinka tiek su blyneliais ar kitais desertais, tiek tiesiog užtepus ant gabalėlio batono ar bandelės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pagaminti šį pyragą paprasta, atrodo dailiai ir, žinoma, jis puikaus skonio. Tvirtas tešlos sluoksnis, gaivios slyvos ir purus lyg debesėlis morengas - trijų skirtingų skonių ir tekstūrų susiliejimas į puikų rezultatą!

Receptą rasite čia.

Minkštas, kvapnus ir skanutėlis slyvų pyragas nesudėtingai. Dar šiltą skanu valgyti su ledais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Kauno Grūdai

Puikus ir labai greitai pagaminamas slyvų džemas. Cukraus kiekį galima reguliuoti pagal savo skonį ir slyvų saldumą.

Receptą rasite čia.

Tartos paruošimas nėra toks sudėtingas kaip gali atrodyti, o atrodo puošniai ir ragauti skanu, tad puikiai tinka net ir šventėms.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai aromatingas, kvapnus ir be galo skanus slyvų džemas. Cukraus kiekį galite koreguoti pagal slyvų saldumą ir savo skonį. Šokoladą rinkitės juodą, su kuo didesniu kakavos procentu, kokybišką.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Pyragui galite naudoti bet kokias Jūsų pamėgtas slyvas, tai gali būti ir geltonos, violetinės ar raudonos slyvos. Tačiau jei slyvos labai rūgščios, ant pyrago viršaus rekomenduojama užberti daugiau rudojo cukraus. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Puikaus skonio pyragas su gausiu slyvų sluoksniu. Beje, slyvų galite dėti pagal savo skonį - jei mėgstate drėgnesnius pyragus, slyvų dėkite daugiau, jei sausesnius - mažiau. Labai skanu su ledais ar plakta grietinėle.

Receptą rasite čia.

Tikrai taip, slyvos kuo puikiausiai tinka ir pikantiškiems padažams! Saldžiarūgštis ir pikantiško skonio tiks pagardinti daugelį patiekalų. Jei naudojamos slyvos labai rūgščios, dėkite kiek daugiau cukraus.

Receptą rasite čia.

Puikus ir nesudėtingas būdas išsaugoti slyvas. Šios gardžios slyvos gali būti puikus garnyras prie mėgstamų patiekalų, pavyzdžiui, virtos ar keptos mėsos. Šis puikus derinys suteikia nepakartojamą skonį bet kokiam patiekalui.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Kvapnus slyvų likeris, kurį galima ruošti iš mėgstamiausių slyvų. Slyvos labiausiai tinka gerai prisirpusios, kvapnios, skintos, krituolių geriau nenaudokite, kad nepradėtų rūgti. Galutinė likerio spalva ir tekstūra priklausys nuo slyvų rūšies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Paprastas, visai neįmantrus pyragas, toks, kokį paruošti užtrunka labai trumpai, reikia tik truputį kantrybės, kol iškeps. Pyragas minkštas ir labai kvapnus!

Receptą rasite čia.

Tiesiog pasakiškai skanus pyragas. Migdolai ir varškė pyragui suteikia neįprastai drėgną purumą, o slyvų karūna savo rūgštele atsveria lengvą saldumą. Jei norite šio pyragi be glitimo, paprastus miltus pakeiskite ryžių, avižų ar kitais miltais be glitimo.

Receptą rasite čia.

Vasarą smagu gaminti iš sezoninių ingredientų - ši tartaletė puikiai tinka! Pagal recepte esančius kiekius paruošite dvi18 cm skersmens tartaletes.

Receptą rasite čia.

Labai skanus trupiniuoti su slyvomis! Valgomas šiltas, tinka su kokosų ar natūraliu jogurtu. O jeigu norite ypatingai smaližiškiai, tiekite su ledais, tinka ir sveikuoliški be cukraus.

Receptą rasite čia.

Nuostabaus skonio ir aromato džemas, kurį ruošti rekomenduojame kasmet! Džemas puikiai tinka desertams, blyneliams, čirviniams blynams pagardinti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Varškės spurgos kitaip - su slyvomis. Jos labai skanios, ypatingai kvapnios, vasariškai gaivios. Patiks ir mažiems, ir dideliems!

Receptą rasite čia.

Labai skani uogienė smaližiams! Uogienę galite virti su raudonosiomis, geltonosiomis ar kitokiomis slyvoms, pagal jas derinkite ir cukraus kiekį, jei slyvos saldžios - jo galima dėti mažiau, jei rūgštesnės - daugiau.

Receptą rasite čia.

Labai skanios bandelės su slyvomis! Jas paruošti net pusryčiams neužtruks, tereikia iš vakaro ar valandėlę prieš kepant, iš šaldiklio ištraukti atitirpti tešlą. Labai skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Vaikai ir vanilė

Labai nesudėtingas ir skanus, tirštas slyvų džemas žiemai! Paruošti tikrai paprasta, su mažiau cukraus, nereikia lupti odelių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tai turbo greitai pagaminamas pyragas, labai gardus, nesprangus - neįmanoma atsispirti. Tobula mėgautis kiekvienu pyrago kąsneliu prie kavos ar arbatos puodelio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Audronė

Gardi ir labai kvapni uogienė smaližiams. Skanu ir ant skrebučio užtepti, ir į pyragą! Beje, papildomai tinka įdėti 100 gr juodojo šokolado.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikūs pusryčių blyneliai su slyvomis! Tokie skanūs ir minkti, kad labai skanūs net ir be jokios uogienės. Blyneliai putlūs ir tobulai dera vasaros pusryčiams.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ CranberryJam

Laikas mėgautis slyvomis ir gaminti puikius pyragus su jomis. Šis trupininis pyragas labai skanus ir nesudėtingai paruošiamas, o jei mėgstate, labai tinka tiekti su vaniliniais ledais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikiam slyvų pagardui tiks bet kokios slyvos, svarbu tik, kad jos būtų rūgščios. Renata labiausiai rekomenduoja kaukazines slyvutes, jų skonis labiausiai rūgštus, todėl pagarde labiausiai sudera visi kiti skoniai. Rūgštu, sūru, aštru, gaivu!

Receptą rasite čia.

Minkštas, drėgnas ir gaivus pyragas su slyvomis! Skanus ir ką tik iškeptas, bet dar skanesnis kitą dieną! Su pyragu puikiai tiks puodelis kvapnios arbatos, truputėlis plaktos grietinėlės ar ledų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Puikus pagardas prie mėsos, varškės ar fermentinio sūrio, sriubose, troškiniuose. Taip pat šiuo padažu labai tinka marinuoti mėsą kepsniams - detaliau rasite recepte.

Receptą rasite čia.

Labai greitas skanėstas, kuris nepaliks abejingų. Darbo tikrai nedaug, produktai įprasti ir neįmantrūs, todėl skirkite šiek tiek laiko ir pasilepinkite!

Receptą rasite čia.

Labai gardus, aromatingas pyragas, kuris tiks ramiam šeimos pasisėdėjimui prie kvapnios arbatos.

Receptą rasite čia.

Jei visai nesinori suktis virtuvėje, maišant tešlą ar verdant uogienę, iš slyvų galima paruošti puikų karštą desertą paprasčiau! Ypač tinka tiekti su kaušeliu vanilinių ledų.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Laima
2022-08-04 11:32
Puikus receptai panaudojant slyvu derliu, aciuuu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital