Autorius apie receptą:
Kvapnus slyvų likeris, kurį galima ruošti iš mėgstamiausių slyvų. Slyvos labiausiai tinka gerai prisirpusios, kvapnios, skintos, krituolių geriau nenaudokite, kad
Kvapnus slyvų likeris, kurį galima ruošti iš mėgstamiausių slyvų. Slyvos labiausiai tinka gerai prisirpusios, kvapnios, skintos, krituolių geriau nenaudokite, kad nepradėtų rūgti. Galutinė likerio spalva ir tekstūra priklausys nuo slyvų rūšies. Likeris gana tirštas, nėra skaidrus, švelnaus skonio, apie 20% stiprumo. Receptą radau rusiškame bloge praėjusiais metais slyvų sezono įkarštyje ir juo labai džiaugiuosi. Jeigu likerį norėsite paruošti iš rūgščių laukinių slyvų, dėkite papildomai apie 30% cukraus. Iš šių proporcijų paruošiu šiek tiek daugiau nei 1 litrą likerio.
(...daugiau)(...mažiau)
Jadvyga
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai
slyvų
(svoris su kauliukais)
500 mililitrų
degtinės
400 gramų
cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Slyvas krupščiai nuplauti, perpjauti pusiau ir išimti kauliukus.
2.
Slyvas kartu su odelėmis sumalti mėsmale ar susmulkinti virtuviniu kombainu.
3.
Slyvų masę sudėti į kruopščiai išplautą stiklainį (naudoti 3 ar 5 litrų stiklainių, kokį turite). Užberti cukrumi ir išmaišyti. Stiklainį uždengti dangteliu ir palikti 3 dienas kambario temperatūroje, saulėtoje vietoje, pvz., virtuvėje ant palangės. Jeigu pastebėsite, kad slyvos ima rūgti (putoti) greičiau nei po 3 dienų, pereikite prie užpylimo.
4.
Užpilti dengtine, išmaišyti ir sandariai užsukti. Mėnesį laikyti vėsioje vietoje, pvz., rūsyje, maždaug 12 - 18 C laipsnių temperatūroje. Po kelių dienų stebėkite, jei matysite burbuliukus (rūgimą), papildomai pilkite dar šiek tiek degtinės.
5.
Po mėnesio likerį galima išpilstyti: į indą statyti kiaurasamtį, įkloti kelis sluoksnius marlės, pilti slyvų masę ir gerai nuspausti.
6.
Išpilstyti į švarius butelius ir laikyti šaldytuve.