Naminis slyvų likeris

AUTORIUS:
Jadvyga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Naminis slyvų likeris
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Kvapnus slyvų likeris, kurį galima ruošti iš mėgstamiausių slyvų. Slyvos labiausiai tinka gerai prisirpusios, kvapnios, skintos, krituolių geriau nenaudokite, kad Kvapnus slyvų likeris, kurį galima ruošti iš mėgstamiausių slyvų. Slyvos labiausiai tinka gerai prisirpusios, kvapnios, skintos, krituolių geriau nenaudokite, kad nepradėtų rūgti. Galutinė likerio spalva ir tekstūra priklausys nuo slyvų rūšies. Likeris gana tirštas, nėra skaidrus, švelnaus skonio, apie 20% stiprumo. Receptą radau rusiškame bloge praėjusiais metais slyvų sezono įkarštyje ir juo labai džiaugiuosi. Jeigu likerį norėsite paruošti iš rūgščių laukinių slyvų, dėkite papildomai apie 30% cukraus. Iš šių proporcijų paruošiu šiek tiek daugiau nei 1 litrą likerio. (...daugiau) Jadvyga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai slyvų (svoris su kauliukais)
500 mililitrų degtinės
400 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Slyvas krupščiai nuplauti, perpjauti pusiau ir išimti kauliukus.
2.
Slyvas kartu su odelėmis sumalti mėsmale ar susmulkinti virtuviniu kombainu.
3.
Slyvų masę sudėti į kruopščiai išplautą stiklainį (naudoti 3 ar 5 litrų stiklainių, kokį turite). Užberti cukrumi ir išmaišyti. Stiklainį uždengti dangteliu ir palikti 3 dienas kambario temperatūroje, saulėtoje vietoje, pvz., virtuvėje ant palangės. Jeigu pastebėsite, kad slyvos ima rūgti (putoti) greičiau nei po 3 dienų, pereikite prie užpylimo.
4.
Užpilti dengtine, išmaišyti ir sandariai užsukti. Mėnesį laikyti vėsioje vietoje, pvz., rūsyje, maždaug 12 - 18 C laipsnių temperatūroje. Po kelių dienų stebėkite, jei matysite burbuliukus (rūgimą), papildomai pilkite dar šiek tiek degtinės.
5.
Po mėnesio likerį galima išpilstyti: į indą statyti kiaurasamtį, įkloti kelis sluoksnius marlės, pilti slyvų masę ir gerai nuspausti.
6.
Išpilstyti į švarius butelius ir laikyti šaldytuve.
AUTORIUS: Jadvyga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital