Minkštas slyvų pyragas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Minkštas slyvų pyragas
Minkštas slyvų pyragas
Minkštas slyvų pyragas
Minkštas slyvų pyragas
Autorius apie receptą: Slyvų pyragus paprastai kepu tik rudeniop, kuomet neįmanoma grįžti iš parduotuvės nenusipirkus maišelio gražuolių slyvų. Pyragui galite naudoti bet kokias Jūsų pamėgtas Slyvų pyragus paprastai kepu tik rudeniop, kuomet neįmanoma grįžti iš parduotuvės nenusipirkus maišelio gražuolių slyvų. Pyragui galite naudoti bet kokias Jūsų pamėgtas slyvas, tai gali būti ir geltonos, violetinės ar raudonos slyvos. Tačiau jei slyvos labai rūgščios ant pyrago viršaus siūlyčiau užberti daugiau rudojo cukraus. Mano naudotos slyvos nebuvo rūgščios, bet nebuvo ir labai saldžios, tad rudojo cukraus kiekis buvo pats tas. Iš recepte nurodytos porcijos galite kepti ir 2 apvalius pyragus, nebūtinai vieną stačiakampį. Taip pat puikiai išeitų ir keksiukai. Matavimui naudojau 250 ml talpos stiklinę. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų slyvų
1.5 stiklinės miltų
150 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 vienetai kiaušinių
3/4 stiklinės cukraus
3 šaukštai grietinės
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
3/4 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Įkaitiname orkaitę iki 175 C laipsnių.
2.
Slyvas perpjauname perpus, išimame kauliukus.
3.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
4.
Sviestą su cukrumi išsukame elektriniu plakikliu. Plakame ~4 min, kol gauname vientisą masę. Tada vieną po kito įmušame kiaušinius, plakame dar kelias minutes. Sudedame grietinę, vanilinį cukrų ir vėl išplakame.
5.
Į tešlą dalimis įsijojame miltus ir maišome, kol gauname vientisą masę, be gumulėlių. Tešla turi būti tiršta.
6.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi (aš pyragą kepiau 28 x 9 cm stiklinėje kepimo formoje), supilame tešlą, išlyginame paviršių ir išdėliojame slyvų puseles. Apibarstome ruduoju cukrumi.
7.
Pyragą kepame įkaitintoje orkaitėje ~50-55 min. Ar pyragas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku – jei iš pyrago ištrauktas krapštukas švarus, tuomet pyragas iškepęs, jei ne – pakepkite šiek tiek ilgiau.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Diana
2019-01-24 18:45
Pyragas patiko. Bandyciau dar karta. As slyvu luobele nulupiau ir tada is slyvu gavosi kaip dzemas. ATSAKYTI
Ieva
2018-10-12 17:09
Puikus receptas! Gardus labai! Vyrui labai patiko ir vaikui. Aciu uz tai! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital