Obuolienė su slyvomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Obuolienė su slyvomis
Autorius apie receptą: Ruduo šiemet džiugina obuolių ir slyvų derliumi ir kaip ir kasmet ima kirbėti kągi iš jų pagaminti žiemai. Slyvienė ar obuolienė visiems pažįstama nuo pat vaikystės, Ruduo šiemet džiugina obuolių ir slyvų derliumi ir kaip ir kasmet ima kirbėti kągi iš jų pagaminti žiemai. Slyvienė ar obuolienė visiems pažįstama nuo pat vaikystės, tačiau tie klasikiniai skoniai kiek pabodę, tad vis ieškau įdomesnių duetų. O šis iškart nustebino keliais aspektais. Pirmučiausiai dėl tirštumo, jei įprasta slyvienė yra kiek skysta, tai suvirę obuoliai konsistenciją sustandina. Obuolienė saldi net su minimaliu cukraus kiekiu? Slyvos savo malonia rūgštele atskiedžia saldumą. Tad duetas labai vykęs! Aprašau proporcijas laikymui žiemai, cukraus kiekį galima gerokai mažinti (ar net visai nepridėti), jei stiklainius laikysite šaldytuve. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas obuolių
1 kilogramas slyvų (geriausia mėlynųjų, "vengenrkų")
500 gramų cukraus
100 mililitrų vandens
3 vienetai kardamono (didesnių anksčių arba 4 mažesnių)
1 šaukštas citrinų sulčių
1 vienetas anyžiaus žiedai (didesnių arba 2 mažesnių)
1 vienetas cinamono lazdelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius nulupu, išsėklinu ir pjaustau nedideliais gabaliukais tiesiai į puodą ir užpilu citrinos sultimis, sumaišau. Nuplautas ir nusausintas slyvas pjaunu per pusę, išimu kauliuką ir puseles dedu ant obuolių.
2.
Prieskonius sudedu į nedidelį drobinį maišelį ar surišu marlės gabaliuke, kad išvirus būtų lengva išimti. Dedu į puodą.
3.
Pilu vandenį, kaičiu kaitrą ir verdu iki masė pradeda kunkuliuoti.
4.
Beriu cukrų ir lėtai maišau, kol pilnai ištirpsta. Verdu apie 15 minučių nuo užvirimo, neistraukiant nuo puodo ir maišant, keliant masę nuo dugno.
5.
Išvirusią slyvienę - obuolienę pilstau į švarius stiklainius, užsuku hermetiniais dangteliais ir apverytusi aukštyn kojomis ant pledo palieku pernakt ar kol pilnai atvėsta.
6.
Sandėliuoju rūsyje, galima laikyti ir vėsiame sandėlyje ar garaže.
7.
Valgome ne tik su sūriais, jogurtu ar ledais, bet ir su kepta paukštiena ar balta mėsa.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital