Greitas slyvų pyragas - minkštas, purus ir žaibiškai dingstantis nuo stalo

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 78)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 78)
Greitas slyvų pyragas
Autorius apie receptą: Sutiksit su manim, kad ruduo yra ne tik obuolių, bet ir slyvų metas? Todėl šįsyk iškepiau ne obuolių, o slyvų pyragą. Receptas labai lengvas, pyragas lengvai ir greitai Sutiksit su manim, kad ruduo yra ne tik obuolių, bet ir slyvų metas? Todėl šįsyk iškepiau ne obuolių, o slyvų pyragą. Receptas labai lengvas, pyragas lengvai ir greitai pagaminamas. Namai pakvipo kepamu pyragu, o niūrūs rudens vakarai pasidaro šviesesni, šiltesni ir jaukesni. Pyragas labai skanus, todėl žaibiškai dingo nuo stalo. (...daugiau) Audronė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 vienetai kiaušinių
8 vienetai slyvų (naudojau dideles, raudonas)
180 gramų miltų
100 gramų sviesto
100 gramų cukraus
3 šaukštai grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti ir palikti atvėsti.
2.
Gerai išplakti kiaušinius, suberti cukrų ir dar šiek tiek paplakti. Į kiaušinio ir cukraus plakinį supilti sviestą, įpilti grietinę, vanilės esenciją ir viską kartu išplakti. Įsijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir viską išplakti iki vientisos masės.
3.
Iš slyvų išimti kauliukus ir supjaustyti mažais gabaliukais, kelias supjaustyti išilgai griežinėliais pyrago papuošimui.
4.
Supilti dalį masės į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Pyragui naudojau 20 centimetrų skersmens formą atsegamais kraštais. Ant tešlos sudėti pjaustytas slyvas, ant jų - likusią tešlą ir viršų papuošti slyvų griežinėliais.
5.
Dėti pyragą į neįkaitintą orkaitę ir kepti 200 C laipsnių temperatūroje apie 40 - 45 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Alma Legiene
2023-08-06 15:38
Labai skanus,minkštas išėjo,ačiu už pasidalinimą. ATSAKYTI
Justina
2023-07-30 14:55
O čia teisingai parašyta - dėti į neįkaitintą orkaitę? ATSAKYTI
Alė
2022-10-21 15:28
Jau kepiau ne vieną kartą šį pyragą, super geras receptas,Dėkui., Audrone, kad pasidalinai! ATSAKYTI
Zita
2022-09-19 17:31
Dėkoju už receptą - tobulas!
Pirmą kart kepiau atsižvelgusi į komentarą, sumažinau kepimo laiką iki 30 min. ir... teko pašauti atgal 15 min. Šiandien kepiau taip kaip nurodyta ir neatsižiaugiu rezultatu. Mes mėgstam mažiau saldžius desertus, tai čiut sumažinau cukraus kiekį. (Svečiams kepdama apibarstysiu cukraus pudra:)
Darkart ačiū! ATSAKYTI
Reda
2021-09-09 10:19
Aš dariau su vengerkom, kad atsvertų rūgštumą, apibarsčiau cukraus pudra kaip iškepė tobula :) ir kepiau mažiau 30 min, man šlapesnis tobulesnis skonis :) ATSAKYTI
Anastazija
2021-08-19 19:45
Super. Tokį kepu obuolių visada pavyksta,o su slyvom rūgštokas,bet liuks! ATSAKYTI
Denisas
2020-07-29 18:28
Mano skoniui per daug rūgštu ATSAKYTI
Danguolė
2017-09-20 19:48
Pamiksavau ir slyvų, ir obuolių... Šiaip labai šaunus receptas! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital