Džiovintos slyvų juostos

AUTORIUS:
Kotryna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Džiovintos slyvų juostos saldainiai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanu ir neįprasta! Susukti vaisių juostų saldainiai - puikus būdas panaudoti gausų slyvų derlių. Receptą kadaise radau internete, užsirašiau ir vis suku suku suku Labai skanu ir neįprasta! Susukti vaisių juostų saldainiai - puikus būdas panaudoti gausų slyvų derlių. Receptą kadaise radau internete, užsirašiau ir vis suku suku suku skanutėles juostas! (...daugiau) Kotryna
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai slyvų (naudojau vengrines)
150 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Slyvas kruopščiai nuplauti, perpjauti pusiau ir išimti kauliukus. Nulupti nereikia.
2.
Slyvas (prapjauta puse į viršų) sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, vis patikrinant, kad slyvos nepradėtų svilti.
3.
Iškepusias slyvas palikti atvėsti. Atvėsusias sutrinti virtuviniu kombainu iki vientisos masės. Kai masė jau bus vientisa, suberti cukrų ir dar kartą permalti. Paragauti, ar pakanka saldumo, jei slyvos rūgštokos, gali reikėti dar šiek tiek cukraus.
4.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, reikia, kad popierius dengtų ir kraštus. Supilti slyvų masę ir išlyginti mentele. Sluoksnis turėtų būti iki 0.5 cm storio.
5.
Skardą (ar skardas) dėti į iki 60 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir džiovinti apie 6 - 8 valandas, kol slyvų masė išdžius. Jei Jūsų orkaitė neturi tokios mažos temperatūros, galima įkaitinti iki 75 C laipsnių, išjungti ir džiovinti pilnai neuždarius orkaitės (į tarpą įdėti medinį šaukštą). Po valandos vėl įkaitinti orkaitę ir vėl valandą džiovinti išjungus. Galima palikti džiūti ir tiesiog saulėje, bet reikės atidžiai saugoti nuo vabzdžių :) Saulėje išdžiūti turėtų per porą dienų. Masė iškepusi, kai masė nelimpa.
6.
Supjaustyti aštriu peiliu juostomis ir susukti. Laikyti sandariame inde šaldytuve.
Patarimai:
Daugiau patarimų, kaip paruošti džiovintas vaisių juostas, rasite šiame straipsnyje.
AUTORIUS: Kotryna
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Atsibodo jau :(
2022-09-19 09:33
Sveiki, darėm viską žingsnis po žingsnio kaip recepte, vienintelė vieta kur nuklydome, tai kad į skardas sudėjome po 1cm sluoksnį džiovinimui orkaitėje. 7 val džiovinime, leidome ataušti, paskui dar apie 4 val., rezultato nebuvo akivaizdaus, niekas nekietėjo, masė ir toliau buvo lipni.
Leidom ataušti vėl, tada masę perskyrėme į dvi skardas, dabar jau masė 2-5mm storio, tačiau vis dar kažkiek lipni, ir kas svarbiausia, nekietėja nors vėl apie 12 val 60-70 laipsnių temperatūroje kaitinome su pertrauka.
Kas blogai? Šiek tiek aiškumo gale recepto pasigendu: reikia išjungti orkaitę, kai ji nelipni, bet dar nekieta ? Jei taip, per kiek laiko sukietėja po to kambario temperatūroje? Ar turi sukietėti bekaitinant orkaitėje? ATSAKYTI
Agnė
2022-09-19 10:11
Gal labai sultinga tyrelė gavosi? Ir visur rašoma, kad reikia, jog masės storis būtų iki 0.5 cm, tai 1 cm sluoksnis dvigubai ilgiau ir džiovinasi :) Straipsnyje (nurodytas recepto gale) rašoma, kad džiovinimo laikas labai priklauso ir nuo pasirinktų vaisių, uogų, jūsų orkaitės, tačiau džiovinimas tikrai užtrunka. Džiovinti reikėtų 6-8 valandas, o kartais net ir 12 valandų jeigu tyrelė vandeninga, bet kalbame apie 0.5 cm storį. Reikėtų džiovinti iki kol masė nelips, lengvai nusiims nuo skardos. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital