Pikantiškas slyvų padažas žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Slyvų padažas žiemai
Autorius apie receptą: Šis pagardas tinka beveik visur – prie mėsos, varškės ar fermentinio sūrio, sriubose, troškiniuose. Bet pats skaniausias mano atrastas dalykas – mėsos marinavimas. Gausiai Šis pagardas tinka beveik visur – prie mėsos, varškės ar fermentinio sūrio, sriubose, troškiniuose. Bet pats skaniausias mano atrastas dalykas – mėsos marinavimas. Gausiai aptepu mėsos gabalus – šonkaulius, sprandinę, kumpį, vištienos ar kalakutienos file – vynioju į folgą ir kepu orkaitėje. Mėsa būna minkšta, sultinga, kvepia česnakais ir bazilikais… Taigi, gamyba. (...daugiau) Renata, KumutesVirtuve.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 kilogramai mėlynųjų slyvų (arba persikinių)
5 galvos česnako
0.5 stiklinės vandens
2 saujos baziliko (raudono, smulkiai kapoto)
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai tyro aliejaus
4 šaukšteliai druskos
2 šaukšteliai aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
4 kg gerai prinokusių mėlynųjų arba persikinių slyvų pjaunu per pusę, išimu kauliukus ir dedu į didelį puodą. Įpilu 0,5 st vandens.
2.
Ir ant mažos ugnies kaitinu apie 30 min. Blenderiu susmulkinu slyvas iki vientisos masės, maišydama pakaitinu dar apie 15 min. ir į masę beriu 2 saujas raudono baziliko lapelių – labai smulkiai kapoto, 5-6 česnako galvas – išspaudžiu į puodą presu, 4 a. š. druskos, 4 v. š .cukraus, 2 a. š. čili miltelių, 4 v. š. tyro aliejaus.
3.
Ištirpus cukrui ir druskai, masę pilstau į švarius mažus stiklainiukus, užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais ir verčiu ant rankšluosčio, dengiu pledu. Atvėsusius nešu į rūsį.
4.
Patarimas – galima gaminti ir iš geltonųjų slyvų, tik tuomet naudokite žalią baziliką.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Margarita
2018-09-28 00:39
o žalias bazilikas į mėlynas slyvas netinka? Būtinai reikia raudono? ATSAKYTI
Ieva
2018-09-28 10:48
Aš tokį padažą su paprastu baziliku ruošiu - skonis nuostabus :) ATSAKYTI
Mar
2018-08-04 04:55
Tikrai tiek daug česnako galvų?Gal skiltelių užtektų? ATSAKYTI
Vilija
2018-08-10 09:20
Šis padažas pikantiškas, tad tikrai toks kiekis reikalingas, bet galite dėti ir mažiau jeigu norite švelnesnio. Tik tokiu atveju dėčiau šiek tiek cukraus ir gal dar net obuolių acto įpilčiau, kad padažišką skonį suteiktų (ką dabar česnakas būtent daro) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis