Puošnus slyvų pyragas su morengo kepure

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Slyvų pyragas su morengu
Slyvų pyragas su morengu
Slyvų pyragas su morengu
Autorius apie receptą: Pagaminti šį pyragą iš tikrųjų paprasta, atrodo gražiai ir, žinoma, skanus. Pakankamai retokai kepu pyragus, todėl buvau be galo patenkinta, kai šį kartą rezultatas pranoko Pagaminti šį pyragą iš tikrųjų paprasta, atrodo gražiai ir, žinoma, skanus. Pakankamai retokai kepu pyragus, todėl buvau be galo patenkinta, kai šį kartą rezultatas pranoko mano lūkesčius. Pyragą kepiau pagal receptą iš Neringos tinklaraščio. (...daugiau) Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
600 gramų   slyvų  (perpjautų pusiau, be kauliukų)
1.5 stiklinės   miltų
120 gramų   sviesto
3 vienetai   kiaušinių trynių
3 šaukštai   cukraus
30 gramų   migdolų  (smulkintų)
1 šaukštelis   kepimo miltelių
Viršui:
3 vienetai   kiaušinių baltymų
0.5 stiklinės   cukraus
1 žiupsnelis   druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Persijokite miltus, sudėkite supjaustytą sviestą ir kapokite peiliu, kol sviesto gabalėliai pasidengs miltais. Tuomet sudėkite cukrų, kiaušinių trynius, kepimo miltelius, smulkintus migdolus ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti trapi.
2.
Tešlą sudėkite į kepimo formą, ant viršaus žievele į apačią sudėliokite slyvų puseles.
3.
Kepkite 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, likus 5 minutėm iki kepimo pabaigos, išplakite kambario temperatūros kiaušinių baltymus įbėrę žiupsnelį druskos ir dedami po šaukštą cukraus.
4.
Plakite, kol baltymai taps standūs ir blizgūs.
5.
Baltymus sudėkite ant pyrago ir kepkite 180 C laipsnių temperatūroje, kol gražiai paruduos.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
GK
2021-01-05 20:56
Labai skanus! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital