Kaukazinių slyvučių džemas žiemai

AUTORIUS:
Diana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Kaukazinių slyvučių slyvų džemas žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai nesudėtingas ir skanus, tirštas slyvų džemas žiemai! Paruošti tikrai paprasta, su mažiau cukraus, nereikia lupti odelių! Receptą prieš kelis metus radau rusiškame Labai nesudėtingas ir skanus, tirštas slyvų džemas žiemai! Paruošti tikrai paprasta, su mažiau cukraus, nereikia lupti odelių! Receptą prieš kelis metus radau rusiškame bloge ir juo labai džiaugiuosi! (...daugiau) Diana
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2.5 kilogramo slyvų (naudojau kaukazines slyvutes, svoris be kauliukų)
1 kilogramas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Slyvas nuplauti, palikti nudžiūti. Supjaustyti perpus, išimti kauliukus.
2.
Į puodą dėti sluoksnį slyvų, perpjautomis puselėmis į viršų. Berti cukraus, vėl dėti sluoksnį slyvų, vėl berti cukraus. Taip, kol baigsis slyvos ir cukrus. Palikti 2 - 3 valandoms pastovėti, kol išsiskirs sultys.
3.
Puodą su slyvomis kaitinti, kol užvirs. Nugriebti susidariusias putas ir virti apie 10 - 15 minučių. Paraugauti, ar patinka saldumas, jei reikia, berti dar cukraus.
4.
Palikti atvėsti. Sutrinti elektriniu trintuvu (blenderiu) su visomis odelėmis. Dar kartą užvirinti ir virti 15 - 20 minučių, iki norimo tirštumo.
5.
Išpilstyti į švariai išplautus, iškaitintus stiklainius, užsukti steriliais dangteliais. Apversti stiklainius ir palikti atvėsti. Iš šio kiekio paruošiau 4 vnt. 0.5 litro talpos stiklainius džemo.Skanaus!
AUTORIUS: Diana
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Viija
2020-08-23 12:32
Didelis ACIU uz si puiku recepta ATSAKYTI
Dekui kaukaziniu slyvuciu recepto autoriui
2018-08-25 15:15
Apie geltonasias slyvutes- labai skanu, tik siemet , kai silta vasara, tai visi vaisiai daug saldesni, taigi cukraus pagal skoni, manau recepte truputi jo per daug. Bet cia pagal skoni. Aciu, pasidariau, nes mano sode sis augalas uzeme dideli plota, o turguje pirkti pavojinga, nes renkama is visokiu siukslynu. Taigi autoriui(ei) esu dekinga.O virdavau , tiesiog , nesutrindavau. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital