Klafutis su slyvomis - greitas ir labai skanus

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 43)
Klafutis su slyvomis
Klafutis su slyvomis
Klafutis su slyvomis
Klafutis su slyvomis
Autorius apie receptą: Lengvai pagaminamas ir puikus slyvų desertas. Tradiciškai prancūziškas desertas Clafoutis kepamas su vyšniomis, bet šįkart jas keičiau slyvomis. Taip pat tinka nektarinai, Lengvai pagaminamas ir puikus slyvų desertas. Tradiciškai prancūziškas desertas Clafoutis kepamas su vyšniomis, bet šįkart jas keičiau slyvomis. Taip pat tinka nektarinai, persikai ar abrikosai. Klafoutis iškepa drėgnas, vaisiškas ir labai skanus. (...daugiau) Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
10 vienetų slyvų (galima keisti abrikosais, persikais, nektarinais)
300 mililitrų pieno
4 vienetai kiaušinių (didelių)
70 gramų rudojo cukraus (+ šiek tiek formos pabarstymui)
65 gramai kvietinių miltų
10 gramų sviesto (formai patepti)
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės esencijos
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Slyvas perpjauti pusiau, išimti kauliukus. Supjaustyti skiltelėmis.
2.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, pilti pieną, pagardinti vanilės esencija, išmaišyti. Suberti po truputį miltus, išmaišyti. Tešla turi būti skystoka.
3.
Gilesnę kepimo formą (naudojau 23 cm skersmens) patepti sviestu ir pabarstyti cukrumi. Kadangi tešla skysta, geriausiai naudokite formą sandariu dugnu, neatsegamą.
4.
Į kepimo formą sudėti slyvas. Ant slyvų supilti tešlą.
5.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min.
6.
Atvėsinti. Pabarstyti cukraus pudra.
Patarimai:
Daugiau patarimų, kaip iškepti skaniausią klafutį rasite čia.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital