Trapi tarta su slyvomis

AUTORIUS:
Andrėja
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Trapi tarta su slyvomis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tartos paruošimas nėra toks sudėtingas kaip gali atrodyti, o atrodo puošniai ir ragauti skanu, tad puikiai tinka net ir šventėms. Receptas skirtas 24 cm skersmens formai. Tartos paruošimas nėra toks sudėtingas kaip gali atrodyti, o atrodo puošniai ir ragauti skanu, tad puikiai tinka net ir šventėms. Receptas skirtas 24 cm skersmens formai. Andrėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
250 gramų kvietinių miltų
140 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių (didesnio)
60 gramų cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Kremui:
230 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių trynių
40 gramų cukraus
15 gramų kukurūzų krakmolo
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
600 gramų slyvų
Aptepimui:
100 gramų slyvų uogienės (ar kitokios arba džemo, nebūtina)
1 šaukštas vandens (nebūtina)
pagal poreikį cukraus pudros (nebūtina)
Papuošimui:
1 pundelis mėtų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą sukapoti, dėti į dubenį, įberti druskos, įsijoti miltus ir rankomis sutrinti į trupinius.
2.
Į dubenėlį įmušti kiaušinį, suberti cukrų, išplakti ir supilti į dubenį su miltais, užminkyti tešlą. Tešla turi būti lygios konsistencijos, nebiri, jei tešla neišlaiko savo formos, galima įpilti kelis šaukštus šalto vandens ir vėl išminkyti. Tuomet iš tešlos padaryti kamuoliuką ir jį susukti į maistinę plėvelę. Paruoštą tešlą padėti į šaldytuvą bent valandai.
3.
Tešlą iškočioti į apskritimą, kurio dydis būtų kiek didesnis nei kepimo forma.Į tartaletės kepimo formą (geriausiai su išimamu dugnu) dėti iškočiotą tešlą, gerai prispausti dugną ir kraštus, šakute pabadyti dugną, padėti į šaldytuvą dar 30 minučių. Tuomet kepti įkaitintoje iki 190 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10 - 15 minučių. Kai iškeps, atidėti iki kol atvės ir atsargiai išimti iš formos.
4.
Į dubenį sudėti kiaušinių trynius, išplakti, supilti pieną ir išmaišyti.
5.
Į puodą suberti cukrų, vanilinį cukrų, krakmolą ir druską, po truputį, vis maišant supilti pieno ir kiaušinių mišinį, kaitinti ant vidutinės kaitros apie 10 - 15 minučių iki kol masė užvirs, o tuomet pradės tirštėti. Dar pavirti apie 5 minutes, kremas turėtų būti tirštas tiek, kad perbraukus šaukštu per kremą liktų juostelės, o ne iš karto susilygintų.
6.
Ant paruošto kremo užtiesti maistinę plėvelę, paspausti pirštais, kad plėvelė liestų kremą. Tuomet palikti vėsti kambario temperatūroje iki kol visiškai atvės. Ant tartos pado supilti atvėsusį kremą, mentele ar šaukštu išlyginti paviršių.
7.
Į dubenėlį dėti slyvų uogienės, įpilti vandens ir išmaišyti, pakaitinti garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje iki kol masė taps karšta.
8.
Į lėkštę įberti cukraus pudros, slyvas perpjauti pusiau, išimti kauliukus, supjaustyti griežinėliais, tuomet aptepti slyvų uogiene iš visų pusių ir odele į apačią pamirkyti į cukraus pudrą. Taip paruoštus slyvos griežinėlius dėti ant tartos viršaus.
9.
Prieš tiekiant papuošti mėtos lapeliais.
Patarimai:
Jei naudojate tartaletės kepimo forma be išimamo dugno, tai atsargiai atskirkite tartą nuo kraštelių, uždėkite lėkštę ant viršaus, stipriai laikykite ir atsargiai apverskite tartą ant lėkštės, nuimkite formą. Tuomet ant tartos dugno uždėkite kitą lėkštę, kurioje serviruosite ir vėl atsargiai laikydami abi lėkštes apverskite.
Tartą galima išsikepti iš vakaro, o kitą dieną paruošti kremą ir sudėti slyvas.
AUTORIUS: Andrėja
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital