Slyvų uogienė - mano skaniausioji

AUTORIUS:
Eglė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 83)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 83)
Slyvų uogienė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šis receptas yra iš mano mamos užrašų knygelės ir būtent tokią slyvų uogienę ji gamindavo, tik prieskonius pridėjau nuo savęs, nes čia jie labai tinka. Pagal šį receptą Šis receptas yra iš mano mamos užrašų knygelės ir būtent tokią slyvų uogienę ji gamindavo, tik prieskonius pridėjau nuo savęs, nes čia jie labai tinka. Pagal šį receptą išvirsite tikrą slyvienę, kurioje liks standūs slyvų gabaliukai (tą standumą suteikia slyvų užpylimas cukrumi ir palaikymas užpylus). O jeigu norite ne slyvienės, o slyvų džemo, tada slyvų užpylę cukrumi nelaikykite - tiesiog viską berkite į puodą ir virkite iškart. (...daugiau) Eglė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai slyvų (violetinių arba raudonų)
1 kilogramas cukraus
5 vienetai gvazdikėlių
1 vienetas cinamono lazdelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Slyvas perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Jeigu norite, kad uogienė standžiau tilptų į stiklainiukus, galite slyvų puseles perpjauti dar pusiau, jog liktų ketvirčiai. O jeigu tingisi ar norisi stambesnių slyvų gabaliukų, palikite puseles.
2.
Slyvas suberkite į puodą ir užberkite cukrumi. Palikite pastovėti keletą valandų, kol slyvos išskirs sulčių.
3.
Tada viską užvirinkite, įdėkite cinamono lazdelę, gvazdikėlius ir palikite pastovėti dar 12 valandų (aš palieku tiesiog per naktį).
4.
Viską vėl užkaiskite ir nuo užvirimo virkite apie 20-30 minučių iki slyvos suminkštės (tiesiog paragaukite, ar jau minkštos). Išgriebkite cinamono lazdelę ir gvazdikėlius.
5.
Karštą slyvų uogienę supilstykite į iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite karštu vandeniu nuplikytais dangteliais. Apverskite stiklainius dangteliais žemyn ir palikite visiškai atvėsti.
6.
Slyvų uogienę, kaip ir kitas uogienes, laikykite vėsesnėje, tamsioje vietoje.
AUTORIUS: Eglė
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (2)
marina
2019-05-10 13:07
marina ananievaite ATSAKYTI
Ji
2017-09-04 21:59
Labai geras receptas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital