Slyvų uogienė su romu

AUTORIUS:
Saulė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Slyvų uogienė su romu
@Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai slyvų (be kauliukų)
1.5 kilogramo cukraus
2 šaukštai romo (arba brendžio)
1 vienetas cinamono lazdelių
3 vienetai gvazdikėlių
šiek tiek vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Iškaulintas slyvas supjaustyti ketvirčiais, sudėti į puodą. Užpilti cukrumi ir palaikyti vėsioje vietoje keletą valandų (geriausiai - per naktį), kad slyvos paleistų sultis. Beje, slyvų palaikymas užpiltų cukrumi suteikia šiai slyvienei uogienišką konsistenciją, t.y. joje slyvų gabaliukai lieka gana tvirti. Jeigu labiau norite ne uogienės, o džemo, tada užpylus cukrumi slyvų nelaikykite, o virkite iškart.
2.
Pastovėjusias su cukrumi slyvas dėti ant ugnies, įmesti cinamono lazdelę, gvazdikėlius ir užvirinti. Kai užvirs, pavirti ant nedidelės ugnies 30-40 minučių (ar dar ilgiau, jeigu norite tirštos uogienės), vis pamaišant mediniu šaukštu. Baigiant virti išimti prieskonius, supilti romą, šiek tiek vanilės esencijos (arba vanilinio cukraus) ir išmaišyti.
3.
Švarius iškaitintus stiklainius užpildyti karšta uogiene ir greitai užsukti sandariais, steriliais dangteliais. Stiklainius sustatyti apverstus ir palikti atvėsti.
4.
Uogienę laikyti vėsioje, tamsioje ir sausoje vietoje. Skanaus!
AUTORIUS: Saulė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Genute
2009-08-07 19:06
Dar labai skanu buna i slyvu uogiene ideti juodo sokolado gabaliuku. I sita uogiene irgi turetu tikti. Slyvos + romas + sokolas... mmm... ;) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital