Fermentuotos slyvos su lazdyno riešutais

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Fermentuotos slyvos su lazdyno riešutais
Fermentuotos slyvos su lazdyno riešutais
Fermentuotos slyvos su lazdyno riešutais
Autorius apie receptą: Puikus ir nesudėtingas būdas išsaugoti slyvas. Šios gardžios slyvos gali būti puikus garnyras prie mėgstamų patiekalų, pavyzdžiui, virtos ar keptos mėsos. Šis puikus Puikus ir nesudėtingas būdas išsaugoti slyvas. Šios gardžios slyvos gali būti puikus garnyras prie mėgstamų patiekalų, pavyzdžiui, virtos ar keptos mėsos. Šis puikus derinys suteikia nepakartojamą skonį bet kokiam patiekalui. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas slyvų
50 gramų lazdyno riešutų
50 gramų sezamų aliejaus (arba alyvuogių aliejaus)
10 gramų druskos
1 pundelis žalumynų (naudojau petražoles, rozmariną ir šalaviją)
5 vienetai lauro lapų
5 gramai gvazdikėlių
1 gramas raudonųjų pipirų (arba kvapniųjų pipirų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Slyvas perpjauname per pusę, išimame kauliukus ir sudedame į dubenį.
2.
Ten pat dedame smulkintus žalumynus, riešutus, sezamų aliejų, prieskonius ir druską.
3.
Viską gerai išmaišome ir sudedame į vakuumavimo maišelius, pašaliname orą (jeigu tokių maišelių neturite, žr. patarimus žemiau).
4.
Laikome kambario temperatūroje 48 valandas arba cirkuliatoriuje 28 laipsnių temperatūroje 12 valandų (daugiau apie cirkuliatorių sužinokite čia )
5.
Tada slyvas laikome šaltai iki kol tieksime.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Jeigu neturite vakuumatoriaus, slyvas sudėkite į užtraukiamus šaldymui skirtus maišelius ir iš jų orą ištraukite šiaudeliu.
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital