Autorius apie receptą:
Be galo skani ir aromatinga, sakyčiau net prašmatnaus skonio uogienė, kurią pagaminti labai paprasta. Slyvų gabalėliai joje lieka gana standūs, nesuvirę ir nuostabiai dera su
Be galo skani ir aromatinga, sakyčiau net prašmatnaus skonio uogienė, kurią pagaminti labai paprasta. Slyvų gabalėliai joje lieka gana standūs, nesuvirę ir nuostabiai dera su graikiniais riešutais. Slyvos jai tinka tiek mėlynosios, tiek raudonosios.
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2.5 kilogramo
slyvų
(perpjautų pusiau, be kauliukų)
1 kilogramas
cukraus
200 gramų
graikinių riešutų
1 vienetas
cinamono lazdelių
4 vienetai
gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Slyvas sudėkite į storadugnį puodą, kuriame virsite uogienę, užpilkite cukrumi, įdėkite cinamono lazdelę, gvzdikėlius ir palikite pastovėti per naktį.
2.
Kitą dieną slyvas užkaiskite ir virkite ant nedidelės ugnies. Kai slyvos suminkštės (man paprastai užtrunka apie pusvalandį nuo užvirimo), sudėkite riešutus (juos galite prieš tai paskrudinti orkaitėje, bus stipresnis skonis ir aromatas) ir pavirkite dar keletą minučių. Riešutus aš dedu cielus, nesmulkintus, bet jūs galite daryti savo nuožiūra.
3.
Karštą uogienę supilstykite į iškaitintus stiklainius ir užsukite karštu vandneniu nuplikytais dangteliais. Stiklainius apverskite dangteliais žemyn ir palikite atvėsti.