Jogurtas - vienas iš universalių ingredientų, jis puikiai tinka tiek desertams, tiek pagardams ir padažams, tiek rimtesniems patiekalams! O jau jogurtų pasirinkimo platybė... Nuo paprasto natūralaus iki tiršto graikiško.
Atrinkome net 39 vasariškus, maistingus ir labai skanius patiekalus su jogurtu - nuo užkandžių, iki karštų patiekalų, desertų ir net ledų!
Skanus ir gaivus avokadų padažas, kuris labai tinka tiek pagardinti salotoms, tiek prie maltinukų, orkaitėje keptų daržovių ar kitų patiekalų. O pagaminamas labai paprastai. Nors žaliosios citrinos sultys čia dera labai labai, jeigu jų neturite, galite pakeisti citrinų sultimis - irgi skanu.
Labai greitai paruošiamas desertas. Reikia tik želė pasidaryti iš anksto, o tuomet paruošiamas akimirksniu. O ir prireiks vos kelių ingredientų. Gaivus, maloniai saldus ir tikrai puikaus skonio desertas sužavės kiekvieną, mėgstantį gaivius desertus.
Tepamas sūris – nepamainomas greitų užkandžių ingredientas, tačiau retas pasigamina pats. Kam vargti? – klausite jūs. Nes jis skanesnis, pigesnis. O kur dar galybė variacijų į sūrelį įmaišant įvairiausius priedus – džiovintus pomidorus, sėklas, smulkintus riešutus, šviežias bei džiovintas prieskonines žoles.
Keletas niuansų gaminant tortą: “Oreo“ sausainius naudokite su kremu (jo nugramdyti tikrai nereikia!)ir jogurtą rinkitės pagal savo skonį, jeigu turite saldų jogurtą, jis tiks kuo puikiausiai, tik tuomet galite šiek tiek sumažinti cukraus kiekį.
Šioms gaivioms salotoms reikės tik kelių ingredientų ir mažiau nei pusvalandžio virtuvėje. Jos bus puikus pasirinkimas karštą vasaros dieną arba kaip lengvas vakarienės variantas. Salotos pavyksta sočios, gaivios ir labai skanios. Mėgaukitės!
Nuostabiai skanus ir žavingai atrodantis tortas, kurį pagaminsite vos per 30-40 minučių. Tortas kremiškas, tačiau tuo gaivus, ką jam suteikia graikiškas jogurtas ir uogos. Mums patinka jį gaminti su rūgštesnėmis uogomis kaip kad avietės, juodieji serbentai ar vyšnios, bet drąsiai rinkitės ir kitokias savo mėgstamas, uogos tinka tiek šviežios, tiek šaldytos.
Varškės tinginio variacijų yra begalės, bet ši yra viena mūsų pačių mėgstamiausių. Jogurtas ir uogos suteikia gaivos, migdolai ir vanilė - skonio intrigos, o saldumo kiekį recepte drąsiai galite koreguoti savo nuožiūra mažindami cukraus kiekį. Jei receptui naudosite vyšnias kaip kad mes, jos tiks tiek šviežios, tiek šaldytos, bet galite keisti ir kitokios uogomis - pvz. braškėmis, šilauogėmis, avietėmis ar kt.
Minkštutė, nuostabiai skani jogurtinė duonelė be kvietinių miltų. Ji išties labai gardi, puikiai tinka ir sumuštinukams, ir prie sriubos ar troškinio. Puikiai tiks mityboje vengiantiems glitimo!
Gardus ir gaivus užkandis puikiai tinkantis vasarai. Tiesiog imi į rankas salotos laivelį ir skanauji. Vištieną galima rinktis rūkytą, virtą ar keptą, ar pakeisti rūkytu kumpeliu.
Labai gaivios, labai vasariškos salotos. Šviežias žiedinis kopūstas joms suteikia puikaus traškumo. O jeigu mėgstate pikantiškiau, į jas tinka įspausti skiltelę česnako. Jei norite sotesnių salotų, papildomai galima dėti rūkyto kumpio ar fermentinio sūrio.
Traškios, sočios, pavasariškai gaivios ir gardžios salotos su jogurtiniu padažu puikiai tiks kaip garnyras prie mėgstamų mėsos patiekalų, troškinių ar kitų patiekalų. Labai paprastas paruošimas ir neįmantrūs ingredientai, tad puikiai tinka, kai norisi greitai ir paprastai, bet skaniai.
Nesudėtingas ir greitai paruošimas, o vaizdas ir skonis - ypatingas ir puikus. Tradiciškai ruošiamas pusryčiams, tačiau šis patiekalas tiks ir lengvai vakarienei, patiekti ypač tinka su šilta, šviežia duona.
Nesudėtingai paruošiami ir labai skanūs kepsneliai. Dažniausiai juos valgome su ryžiais ir daržovių salotomis, kepsnelius apšlakstyti citrinos sultimis.
Šios duonelės skoniu primena legendines indiškas naan, bet paruošiamos dar paprasčiau - be mielių ir kildinimo. Jos tobulai tinka užtepėlėms, prie kario, sriubos ar tiesiog skanauti vienas.
Pieną galite keisti riešutų, sojų, kokosų pienu - skonis įgaus naują atspalvį. Naudokite natūralų arba kitokį savo mėgstamiausią pusryčių jogurtą. Vietoje granolos puikiai tiks sausi dribsniai, riešutai, pūstos burnočių sėklos. Svarbiausia išlaisvinti fantaziją!
Kopūstų, morkų, obuolių salotos su jogurtiniu padažu ir skrudintomis moliūgų sėklomis. Gaivios, skanios salotos. Skanu valgyti vienas bei kuo puikiausiai tinkančios prie įvairių mėsos patiekalų.
Gaminamas iš dvejų produktų (neskaitant prieskonių), jam nereikia jokių fermentų ar papildomos rūgšties. Skoniu šis sūris primena varškinį, tačiau turi savitą, kiek kitokį skonį. Šviežio sūrio idėja, net ir neturinčiam jokios patirties žmogui sūris pavyks iš pirmo karto, tad bandom!
Natalija sako, kad jai labai patiko paprastumas gaminant ir duonos drėgnumas. Tekstūriškai labai panaši į kalafiorų duoną, tik gamybos procesas paprastesnis.
Gaivios, greitos, labai skanios salotos! Tinka ir prie šviežių bulvyčių, ir prie šašlykų, skanios ir vienos pačios. Ruošiamos su petražolėmis, bet bus labai skanu ir su kitokiais mėgstamais žalumynais - krapais, svogųnų laiškais, tinka net truputis mėtos!
Tikrų tikriausi vasaros ledai! Gaivūs, saldūs, pagaminti nesunku, o sudėtyje jokio pridėtio cukraus! Ir tikrai taip - šiems ledams pagaminti Jums nereikės ledų aparato! Šiems skaniems ledams tinka tiek šviežios, tiek šaldytos braškės ar kitos mėgstamos uogos.
Šios salotos labai gaivios, bet tuo pačiu ir sočios. Puikiai tinka ne tik kaip garnyras, bet ir kai norisi lengvesnės vakarienės. Avokadų padažo galite pasiruošti ir daugiau - šaldytuve jį tinka laikyti 2-3 dienas.
Ar bandėte gaminti ledus namuose? Jei vis dvejojate, nes atrodo, jog sudėtinga ar reikia specialių prietaisų, tai galiu nuraminti, kad tikrai ne. Paruošti ledus labai lengva ir nereikia nieko įmantraus.
Visiems mangų gerbėjams - gardus, lengvai pagaminamas tortas. Gamybai naudojau konservuotų mangų tyrę, bet puikiai tiks gerai sunokusių, šviežių mangų tyrė.
Greitai paruošiamos ir labai skanios salotos. Jei mėgstate traškias salotas, žiedinių kopūstų visai nenuplikykite, bet jei norite švelnesnės tekstūros, galite juos nuplikyti.
Puikus sūrio tortas be sūrio! Tikriausiai didžiausias jo privalumas, kad jis kur kas mažiau kaloringas, o skoniu tikram sūrio tortui visiškai nenusileidžia. Tortas su labai gaiviu žaliųjų citrinų skoniu ir aromatu.
Vištieną jogurte pavyksta marinuoti itin sultingą ir minkštą! Kepa orkaitėje, todėl nereikia ilgai suktis virtuvėje, kartu garnyrui galima iškepti bulvyčių.
Gaivus ir labai skanus jogurtinis tortas skanutėliam desertui! Galima ruošti su vyšniomis, bet labai skanu ir su avietėmis, mėlynėms, ar kokių tik uogų turite!
Serbiška užtepėlė, tiekiama prie grilio ar kitokių mėsos patiekalų - šašlykų, kepsnelių, sparnelių. Derinys gali pasirodyti neįprastas, bet tikrai gardus! Beje, labai skanu ir užtepti ant skrebučio, kabinti daržovių ar duonos lazdelėmis.
Tortas, kai tingisi ar nėra laiko kepti biskvitą, o norisi kažko saldaus ir gaivaus. Tortą galima ruošti su pirktiniais plikytais sausainiais arba jų išsikepti namuose.
Gaivios, maistingos ir be majonezo - labai skanu lengviems pietums ar vakarienei. Beje, šias salotas galima paversti visai kitokiomis, pakeitus vos vieną ingredientą - jos bus labai skanios ir su rūkyta vištiena vietoje tuno.
Šveicariška pusryčių košė greitai paruošiama ir turi daug naudingų medžiagų! Tai viena iš tokių košių, kurių nereikia virti, tad viskas itin paprasta - vakare išmaišote visus ingredientus ir viskas, ryte jau galite skanauti! Košė saldinama natūraliu medumi, o gardinima mėgstamais riešutais, tad savo mėgstamą skonį čia gali atrasti kiekvienas.
Traškios, gaivios ir tikrai labai skanios brokolių salotos! Puikiai tinka prie mėsos ar žuvies patiekalų, bet lengviems pietums puikiai tinka ir vienos. Gardiname saulėgrąžomis, moliūgų sėklomis ar mėgstamais riešutais.
Minkšti ir sultingi vištienos (galima ruošti ir iš kalakutienos) kotletukai su gaiviu jogurto ir žalumynų padažu. Beje, padažas puikiai tiks ir prie kitokių kepsnelių!
Saulei pradėjus šviesti kaitriau, tikriausiai ne vienas susigundo lyžtelėti skanutėlių ledų. Jų galite paruošti ir namuose - šiame recepte rasite kaip tai padaryti su jogurtu. Paprasta ir skanu!
Šis Indijos virtuvės įkvėptas jogurto ir mėtų pagardas tobulai tinkanka prie ant grilio ar orkaitėje keptos vištienos, ypač jei ją gardinsite rytietiškais prieskoniais
Mėgstate česnakinį padažą, tačiau nerimaujate dėl jo sudėties? Siūlome sveikesnę alternatyvą! Tinka prie karštų patiekalų, traškių bulvyčių ar morkyčių. Su šiuo padažu galima pagaminti ir labai skanių sveikesnių karštų sumuštinių - tiesiog duonos riekeles apšlakstyti trupučiu alyvuogių aliejaus, dosniai aptepti padažu, papildomai galima pabarstyti smulkintais žalumynais ir šauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę bei kepti, kol gražiai apskrus.
Labai tikėtina, kad šie keksiukai pranyks ir be kremo, tačiau jei norite prašmatnesnių keksiukų – nepamirškite įdaro ir grietinėlės kremo. Beje, kremą galite pagardinti, maisto trintuvėje sutrynę apie 10 vidutinio dydžio braškių ir sumaišę su grietinėle. Tuomet kremas įgaus ryškesnį skonį. Tiesa, keksiukai tampa ne tokie minkšti, kuomet laikomi šaldytuve. Jeigu nusprendėte nenaudoti grietinėlės kremo, tada keksiukus laikykite uždengtus kambario temperatūroje.
Avokado padažas, labai tinkantis prie mėsainių, vištienos ar ko tik sugalvosite, naudokite vietoj paprastų padažų. Tinka su krevečių ir mango salotomis, mėsainiams (taip pat ir vegetariškiems bei žuvies).