Dvispalvė panakota su braškėmis

AUTORIUS:
Rugilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Dvispalvė panakota su braškėmis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Desertas, be kurio neįsivaizduoju pavasario ir vasaros - gaivus ir labai skanus. Desertas, be kurio neįsivaizduoju pavasario ir vasaros - gaivus ir labai skanus. Rugilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 sluoksnis:
570 gramų graikiško jogurto
240 gramų grietinėlės, 35% riebumo
40 gramų cukraus
3 šaukštai vandens (želatinai brinkinti)
7 gramai želatinos
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2 sluoksnis:
340 gramų braškių (+ dar šiek tiek papuošimui)
60 gramų cukraus
3 šaukštai vandens
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį suberti želatiną, įpilti vandens, išmaišyti ir palikti iki kol išbrinks.
2.
Į puodą pilti grietinėlę, berti cukrų, druską, dėti vanilės ir kaitinti ant vidutinės kaitros apie 5 minutes iki kol cukrus ištirps. Užvirti nereikia, tik pakaitinti tiek, kad ingredientai ištirptų ir masė taptų vientisa.
3.
Nukelti nuo ugnies, sudėti želatiną ir gerai išmaišyti. Tuomet sudėti graikišką jogurtą ir dar kartą labai gerai išmaišyti.
4.
Paruoštą masę suskirstyti į 4 stiklines, kuriuose norite tiekti ir padėti į šaldytuvą bent 2 valandoms.
5.
Viršui braškes supjaustyti.
6.
Į puodą supilti braškes, suberti cukrų, supilti vandenį ir užvirti. Tuomet virti apie 4 minutes.
7.
Paruoštą masę supilti į dubenį ir sutrinti elektriniu plaktuvu. Tuomet supilti atgal į puodą.
8.
Į puodelį suberti krakmolą, įpilti 3 šaukštus vandens, išmaišyti ir supilti į puodą su braškėmis. Gerai išmaišyti ir pavirti dar 3 minutes. Atidėti atvėsti.
9.
Kai braškių masė atvės, sudėti į stiklines ant baltojo sluoksnio. Dėti į šaldytuvą 2 valandoms. Prieš tiekiant, papuošti braškėmis.
AUTORIUS: Rugilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital