Naminis sūris iš 2 ingredientų

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Naminis sūris
Naminis sūris
Naminis sūris
Naminis sūris
Autorius apie receptą: Eilę metų bandžiau gaminti naminius sūrius su fermentais ir raugais, tačiau galiausiai palikau tai profesionalams. Neturiu tam reikalingų įgūdžių, šaldytuvų ir… Eilę metų bandžiau gaminti naminius sūrius su fermentais ir raugais, tačiau galiausiai palikau tai profesionalams. Neturiu tam reikalingų įgūdžių, šaldytuvų ir… kantrybės. Išskyrus vieną sūrį, kuris gaminamas iš dvejų produktų (neskaitant prieskonių), jam nereikia jokių fermentų ar papildomos rūgšties, todėl jei tik gaunu naminio riebaus pieno, gaminu šį nuostabų gaminį. Skoniu šis sūris primena varškinį, tačiau turi savitą, kiek kitokį skonį. Šildymo sezono metu dalį sūrio masės formuoju kamuoliukais ir džiovinu šilčiausioje namų vietoje, šie, debesėliais vadinami, sūriai, po mėnesio kito tampa puikia užkanda ar salotų priedu. Bet šiandien norėčiau pasidalinti šviežio sūrio idėja, net ir neturinčiam jokios patirties žmogui sūris pavyks iš pirmo karto, tad bandom! (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 litrai pieno (3,5%)
1 litras graikiško jogurto (10%)
30 gramų rupios druskos (1 šaukšto)
šiek tiek kmynų (ar krapų sėklų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną supilu į 5l puodą ir kaitinu, neužverdant, tik kol susidarys pirmos putos. Jas nugriebiu, sumažinu iki minimalios kaitrą, sudedu jogurtą ir mediniu šaukštu lėtai maišau. Po kelių akimirkų pradeda matytis besifomuojantys gumuliukai. Kaitinu ir maišau apie 2 minutes. Sudedu druską, vėl maišau ir galiausiai išjungiu kaitrą.
2.
Koštuvą kriauklėje iškloju dvigubu marlės sluoksniu ir atsargiai supilu masę iš puodo. Suberiu sėklas ir šaukštu įmaišau jas. Uždedu lėkštę ir kokį nors svorį (tam turiu etatinį akmenį). Palieku varvėti 10-15 minučių.
3.
Tolimesni veiksmai priklauso nuo to, ką planuoju gaminti. Šviežiam sūriui masę sukrečiu į formą sūriui, kol tokių neturėjau, sūrį tiesiog palikdavau tame pačiame koštuve iki pilnai atvėsta ir nustoja bėgti išrūgos.
4.
Atvėsusį ir susiformavusį sūrį išimu iš marlės ir perkeliu į lėkštę. Laikau šaldytuve pridengtą gaubtu ar kita lėkšte, kad nedžiūtų.
Patarimai:
Valgome su namine duona, uogų pagardais ar karamelizuotais svogūnais.
Iš sekančio produktų kiekio gaunu 500-600g sūrio.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Artur
2023-06-11 19:47
viska kaip parasyta dariau bet nesigavo nesutruke nieko vandenelis jokiu gumuliuku ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital