Nekeptas braškių ir jogurto tortas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Nekeptas braškių ir jogurto tortas
Nekeptas braškių ir jogurto tortas
Nekeptas braškių ir jogurto tortas
Autorius apie receptą: Keletas niuansų gaminant tortą: “Oreo“ sausainius naudokite su kremu (jo nugramdyti tikrai nereikia!)ir jogurtą rinkitės pagal savo skonį, jeigu turite saldų jogurtą, jis Keletas niuansų gaminant tortą: “Oreo“ sausainius naudokite su kremu (jo nugramdyti tikrai nereikia!)ir jogurtą rinkitės pagal savo skonį, jeigu turite saldų jogurtą, jis tiks kuo puikiausiai, tik tuomet galite šiek tiek sumažinti cukraus kiekį. Na, o kaip dekoruoti tortą spręskite patys, kadangi Jūs esate pagrindinis šefas savo virtuvėje. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
200 gramų oreo sausainių
50 gramų sviesto
Kremui:
350 gramų braškių
300 mililitrų jogurto, natūralaus
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų cukraus
60 mililitrų vandens (karšto)
15 gramų želatinos
1 šaukštelis citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kremui braškes sutriname smulkintuvu, nukošiame per sietelį, kad neliktų mažų sėklyčių. Braškių tyrę sudedame į mažą puodą, suberiame cukrų ir kaitiname ant vidutinės ugnies, nuolat maišant, kol cukrus ištirpsta (2-3 minutes). Po to nukeliame nuo ugnies, supilame į didelį dubenį, sumaišome su citrinos sultimis.
2.
Želatiną užpilame karštu (ne vedančių) vandeniu, gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių. Plona srovele pilame į braškių tyrę ir nuolatos maišome. Atidedame braškes į šalį atvėsti.
3.
Pagrindui sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje.
4.
Sausainius sudedame į storesnį maišelį ir susmulkiname mėsos muštuku ar kočėlu. Po to viename dubenyje sumaišome su sviestu. Ant išardomos tortinės dugno (naudojau 20 cm skersmens formą) patiesiame kepimo popierių. Sausainių masę sudedame į formą, išlyginame ir prispaudžiame prie dugno. Dedame į šaldytuvą.
5.
Grietinėlę elektriniu plakikliu išplakame iki standumo (bet neperplakame).
6.
Jogurtą šaukštu sumaišome su braškių tyre. Po to lėtai, šaukštu ar mentele, įmaišome išplaktą grietinėlę. Turi išeiti vientisos konsistencijos, jogurto tirštumo kremas.
7.
Kremą užpilame ant sausainių pagrindo, išlyginame paviršių ir paliekame šaldytuve stingti bent 4 val. ar pernakt. Puošiame pagal savo norą (aš naudojau braškes ir plaktą grietinėlę su cukraus pudra), skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital