Nekeptas jogurtinis maskarponės tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Nekeptas jogurtinis maskarponės tortas
Nekeptas jogurtinis maskarponės tortas
Nekeptas jogurtinis maskarponės tortas
Nekeptas jogurtinis maskarponės tortas
Nekeptas jogurtinis maskarponės tortas
Autorius apie receptą: Jogurtas ir maskarponė turėtų būti kambario temperatūros. Želatina turi būti gerai ištirpusi (tirpinant neužkaitinti jos iki virimo) ir piltį į įdarą, kai ji dar šilta. Su Jogurtas ir maskarponė turėtų būti kambario temperatūros. Želatina turi būti gerai ištirpusi (tirpinant neužkaitinti jos iki virimo) ir piltį į įdarą, kai ji dar šilta. Su tokiu cukraus pudros kiekiu tortas nebuvo saldus, bet man patiko. Dėkite jos pagal savo skonį. Tortą puošiau su braškėmis, taip pat keletą braškių apvoliojau ištirpintame baltajame šokolade. Tortą puoškite prieš pat patiekimą. (...daugiau) Aušra, Skanauk su Aušra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
300 gramų graikiško jogurto (naudojau 6 proc.)
250 gramų maskarponės sūrio (naudojau 38 proc.)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
180 gramų braškių (supjaustytų nedideliais gabaliukais)
85 gramai vandens (šalto)
45 gramai cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių (šviežių)
25 gramai želatinos
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Pagrindui:
180 gramų sausainių (tokio tipo kaip „Selga“, „Gaidelis“)
70 gramų sviesto (ištirpinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Maisto smulkintuvu sausainius sutrinti iki smulkių trupinių, supilti sviestą. Mentele viską išmaišyti. Į 22 cm apvalios, atsegamos kepimo formos apačią įdėti kepimo popierių.
2.
Suberti sausainius į kepimo formą, šaukštu išlyginti, kad pagrindas būtų tolygus. Padėti į šaldytuvą.
3.
Į indelį įpilti šalto vandens, užbarstyti želatiną. Leisti jai išbrinkti apie 5-10 min.
4.
Tuo metu dideliame inde šluotele išplakti maskarponę, jogurtą, citrinos sultis ir vanilės ekstraktą.
5.
Vandens vonelėje, maišant mentele, ištirpinti želatiną. Neleisti jai užvirti. Grūdeliai turi būti visiškai ištirpę. Palikti vėsti želatiną. Pilant į įdarą ji dar turi būti vos šilta.
6.
Kitame inde išplakti grietinėlę iki standumo (pakėlus indą ji turi nekristi.) Želatiną sumaišyti su dviem šaukštais maskarponės ir jogurto įdaru. Želatiną plona srovele supilti į įdarą (tuo metu maišyti ir įdarą).
7.
Braškes gerai nusausinti popieriniais rankšluosčiais.
8.
Grietinėlę sukrėsti į maskarponės indą. Atsargiai išmaišyti šluotele. Sumaišyti su išsijota cukraus pudra, braškių gabaliukais.
9.
Išlyginti paviršių. Padėti į šaldytuvą mažiausiai 4-5 val., o geriausia palaikyti per naktį.
10.
Dideliu peiliu perbraukti per torto šonus ir atsargiai nuimti kepimo formą. Papuošti uogomis, vaisiais
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Agnė
2023-03-12 20:18
Sveiki, kokią želatiną naudojate? Ačiū ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital