Jogurtinė keto duonelė be glitimo

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Jogurtinė keto duona
Jogurtinė keto duona
Jogurtinė keto duona
Autorius apie receptą: Man labai patiko paprastumas gaminant ir duonos drėgnumas. Nuo kokosinės mano keto duonos skiriasi korėtumu ir lengvumu. Nesuteikia tokio sotumo jausmo kaip kitos keto duonos. Man labai patiko paprastumas gaminant ir duonos drėgnumas. Nuo kokosinės mano keto duonos skiriasi korėtumu ir lengvumu. Nesuteikia tokio sotumo jausmo kaip kitos keto duonos. Tekstūriškai labai panaši į mano kalafiorų duoną, tik sakyčiau gamybos procesas paprastesnis. Šį receptą aptikau vienoje keto grupėje. Turbūt jeigu ne keto/be gliuteno grupės, facebooke išvis nesilankyčiau. (...daugiau) Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
250 gramų jogurto (riebaus, naudojau avies)
3 vienetai kiaušinių
100 gramų migdolų miltų
25 gramai balkšvojo gysločio luobelių
1 šaukštas aguonų (arba kitų patinkančių sėklų)
1 šaukštas linų sėmenų (arba kitų patinkančių sėklų)
1 šaukštelis kepimo miltelių
pagal skonį druskos
Pabarstymui:
šiek tiek anyžių (galima keisti kuminu ar sėklomis)
šiek tiek pankolio sėklų (galima keisti kuminu ar sėklomis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Dubenyje jogurtą sumaišyti su kiaušiniais.
2.
Į jogurto masę suberti gysločio luobeles, išmaišyti ir palikti 10 minučių pastovėti ir pabrinkti.
3.
Migdolų miltus sumaišyti su kepimo milteliais, aguonomis, linų sėmenimis, druska ir suberti į jogurtinę masę. Tešlą išmaišyti, ji turi būti kibi ir nelabai smagi, bet taip ir turi būti.
4.
Duonos formą iškloti kepimo popieriumi. Sudėti į ją tešlą, išlyginti paviršių, pabarstyti sėklomis.
5.
Kepti iki 165 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (režimas su vėjeliu) 1 valandą.
6.
Iškeptą palikti kiek atvėsti, tuomet išimti iš formos.
Patarimai:
Iš įdomesnių ingredientų, tai prireiks paieškoti balkšvojo gysločio luobelių. Jų galima rasti vaistinėse (prie arbatų), bet aš perku vėlgi iš tų pačių Keto grupių facebooke, ten gaunasi žymiai pigiau ir iškart didesniais kiekiais. Balkšvojo gysločio luobelės (Psyllium) turi unikalią savybę puikiai surišti, suminkštinti ir padaryti tešlą elastinga. Jose gausu skaidulų, kurios šalina iš organizmo šlakus, slopina apetitą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Greta
2022-06-17 18:44
Vidus liko žalia tešla. Neiškepė. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital