Trispalvis varškės desertas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Trispalvis varškės desertas
Autorius apie receptą: Varškės - jogurto desertas su žele gabaliukais ir uogomis. Spalvingas bei gaivus desertas, tiesiog skanumėlis. Naudojau pailgą silikoninę formą. Varškės - jogurto desertas su žele gabaliukais ir uogomis. Spalvingas bei gaivus desertas, tiesiog skanumėlis. Naudojau pailgą silikoninę formą. Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
750 mililitrų vandens (karšto)
231 gramas želės (trijų pakelių su skirtingos spalvos želė)
115 gramų braškių
50 mililitrų šaltalankių tyrės
2 šaukšteliai matcha miltelių
pagal skonį mango vaisiaus (arba konservuotų persikų)
pagal skonį vynuogių
pagal skonį braškių
Varškės kremui:
500 gramų varškės
300 gramų jogurto, natūralaus
150 gramų cukraus pudros (arba kito saldiklio)
100 mililitrų vandens
4 šaukštai citrinų sulčių
30 gramų vanilinio cukraus
30 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia paruoškite žele. Į tris dubenėlius suberkite žele, pilkite po maždaug 250 ml vandens (vandens pilkite perpus mažiau vandens, nei nurodyta ant pakelio, nes želė turi būti standesnė, nei įprasta.). Atidėkite, kad sustingtų. Kai sustings, supjaustykite nedideliais gabaliukais.
2.
Varškės sluoksniui į dubenį berkite želatiną, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 minučių, kad išbrinktų. Tuomet ištirpinkite karšto vandens vonelėje, atvėsinkite.
3.
Į dubenį sudėkite varškę, jogurtą, pilkite citrinos sultis, berkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir suplakite elektriniu plaktuvu iki purios baltos masės.
4.
Į ištirpintą ir atvėsusią želatiną įpilkite 4 šaukštus paruoštos varškės masės ir išmaišykite, tada želatinos masę supilkite į dubenį su likusia varškės mase ir gerai išmaišykite.
5.
Varškės masę trijuose dubenėliuose padalinkite į tris lygias dalis.
6.
Pirmam sluoksniui mango vaisių supjaustyti smulkiais gabaliukais. Į dubenį su varškės mase supilkite šaltalankių uogų tyrę, išmaišykite. Tada sudėkite mango gabaliukus ir želė gabaliukus, išmaišykite. Paruoštą masę supilkite į formą ir padėkite į šaldytuvą (arba trumpam į šaldiklį), kad apstingtų.
7.
Antram sluoksniui vynuoges supjaustykite. Į varškės masę įsijokite "Matcha" žalios arbatos miltelius ir viską gerai suplakite elektriniu plaktuvu. Tada sudėkite vynuoges ir želė gabaliukus, išmaišykite. Supilkite į formą ant pirmojo sluoksnio ir padėkite į šaldytuvą (arba trumpam į šaldiklį), kad apstingtų.
8.
Trečiam sluoksniui braškes susmulkinti. Į dubenį dėkite braškes ir sutrinkite elektriniu plaktuvu, supilkite į dubenį su likusia varškės mase ir išmaišykite. Sudėkite braškių ir želė gabaliukus, išmaišykite. Tada supilkite ant antro sluoksnio ir padėkite į šaldytuvą stingti mažiausiai 5 valandoms, o geriausiai per naktį.
9.
Vėliau tortą iš formos išverskite tiesiog uždėję ant jo lėkštę ir apvertę.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Onute
2023-02-21 18:22
man spalvos biski neisejo, man isejo balta, melyna, raudona, Antanelis galvojo kad as imigrante... Bet skaniai isejo 10/10!!!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital