Graikiško jogurto keksiukai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Graikiško jogurto keksiukai
Autorius apie receptą: Labai tikėtina, kad šie keksiukai pranyks ir be kremo, tačiau jei norite prašmatnesnių keksiukų – nepamirškite įdaro ir grietinėlės kremo. Beje, kremą galite pagardinti, Labai tikėtina, kad šie keksiukai pranyks ir be kremo, tačiau jei norite prašmatnesnių keksiukų – nepamirškite įdaro ir grietinėlės kremo. Beje, kremą galite pagardinti, maisto trintuvėje sutrynę apie 10 vidutinio dydžio braškių ir sumaišę su grietinėle. Tuomet kremas įgaus ryškesnį skonį. Tiesa, keksiukai pasidaro ne tokie minkšti, kuomet laikomi šaldytuve. Jeigu nusprendėte nenaudoti grietinėlės kremo, tada keksiukus laikykite uždengtus kambario temperatūroje. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
280 gramų graikiško jogurto (natūralaus)
160 gramų kvietinių miltų
200 gramų cukraus
85 gramai sviesto (kambario temperatūros)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas kiaušinių baltymų
3 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio sodos (kepimo)
1/3 šaukštelio druskos
Įdarui:
pagal skonį braškių uogienės (tirštos, arba džemo, tiks ir aviečių, įdarui)
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
5 šaukštai cukraus pudros
2 vienetai želatinos lapelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
12 lašų maistinių dažų (raudonų)
Papuošimui:
12 vienetų maraschino vyšnios (nebūtina, papuošimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus sumaišome su krakmolu, persijojame 2 kartus (nepraleiskite šio žingsnelio, kitaip keksiukai neiškils).
2.
Sviestą supjaustome kubeliais.
3.
Viename inde sumaišome miltus su cukrumi, kepimo milteliais, kepimo soda ir druska. Sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir elektriniu plakikliu plakame, kol pasidarys trupiniai.
4.
Į kitą indą sudedame jogurtą, kiaušinį, kiaušinio baltymą, vanilės ekstraktą ir išplakame šluotele.
5.
Jogurto masę supilame į miltus ir plakame elektriniu plakikliu 1-2 min, kol ingredientai susijungia, bet vis dar lieka mažų miltų gumulėlių. Tešla bus tiršta, bet jos nereikia perplakti.
6.
Keksiukų formelėse išdėliojame 12 keksiukų popierėlių. Jei norite mažesnių keksiukų, tuomet kepkite 15-oje formelių. Tešlą tolygiai paskirstome į keksiukų formeles.
7.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Ar keksiukai iškepę patikriname mediniu dantų krapštuku. Jei šis ištrauktas švarus – keksiukai iškepę, jei aplipęs tešlą, tuomet kepame dar kelias minutes. Iškepusius keksiukus išimame iš kepimo formos ir paliekame atvėsti kambario temperatūroje.
8.
Kremui želatinos lapelius pamerkiame šaltame vandenyje, paliekame 5-10 minučių. Po to gerai nuspaudžiame, įdedame į indelį, ištirpiname mikrobangų krosnelėje (tik neperkaitinkite, pakanka vos 2-10 sekundžių). Paliekame šiek tiek atvėsti.
9.
Grietinėlę plakame elektriniu plakikliu, kol pradės tirštėti, tada beriame cukraus pudros, supilame maistinius dažus, vanilės ekstraktą. Labai maža srovele pilame ištirpintą želatiną ir nuolat plakame, kol grietinėlė sutirštėja (neperplakite, kad grietinėlė nesušoktų į gumulėlius).
10.
Kiekvieno keksiuko viduryje išpjauname nedidelę duobutę, ją užpildome uogiene (ar džemu). Keksiukus dekoruojame paruoštu grietinėlės kremu, uždedame vyšnią ant viršaus ir patiekiame!
Patarimai:
Dekoruotus keksiukus laikykite šaldytuve.
Jeigu Jūsų naudojama uogienė labai saldi, tuomet galite įmaišyti truputį citrinos sulčių subalansuoti skoniui.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital