Autorius apie receptą:
Tepamas sūris – nepamainomas greitų užkandžių ingredientas, tačiau retas pasigamina pats. Kam vargti? – klausite jūs. Nes jis skanesnis, pigesnis, sveikesnis ir dar galybe
Tepamas sūris – nepamainomas greitų užkandžių ingredientas, tačiau retas pasigamina pats. Kam vargti? – klausite jūs. Nes jis skanesnis, pigesnis, sveikesnis ir dar galybe savybių -esnis. Jei naudosite ir namie raugintą jogurtą (apie jo gamybą esu rašiusi čia). O kur dar galybė variacijų į sūrelį įmaišant įvairiausius priedus – džiovintus pomidorus, sėklas, smulkintus riešutus, rupinius ar šviežias bei džiovintas prieskonines žoles.
(...daugiau)(...mažiau)Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gramų
grietinės, 30% riebumo
400 gramų
graikiško jogurto
0.5 vieneto
citrinų
1 šaukštelis
druskos
(rupios)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Grietinė sumaišoma su jogurtu, supilamos citrinos sultys, masė pasūdoma ir sukrečiama į sūrmaišį arba merline medžiaga išklotą kiaurasamtį. Po kelių valandų sūris paslegiamas lėkšte, didelio svorio nereikia, nes tepamai konsistencija nereikia visiško sausumo.
2.
Po 12 h sūris jau paruoštas. Tuomet į jį maišomi norimi priedai ir sūris sudedamas į patogius naudojimui indus.
3.
Laikomas šaldytuve, suvalgyti derėtų per 6 – 7 dienas.