Kai jūsų virtuvėje sklando nuostabūs kvapai, o ant stalo laukia puikūs užkandžiai, kurie ne tik nuostabiai atrodo, bet ir pavyksta neastivalgomai gardūs. Skamba nuostabiai, o jei dar ir piniginės tam tuštinti smarkiai nereikia? Dar geriau! Čia rasite įvairiausių receptų, kurie įrodo, kad skanus maistas neprivalo būti brangus. Nuo tradicinių iki naujoviškų derinių, užtepėlės, sumuštiniai, įdaryti kiaušiniai ir dar daug daugiau.
Skubame pasidalinti idėjomis, kaip lengvai ir taupiai galima pasigaminti įvairių užkandžių, kurie ne tik pamalonins skonio receptorius, bet ir nereikės smarkiai išlaidauti.
Kai norisi greito, nesudėtingai paruošiamo užkandžio, šie suktinukai yra tikras išsigelbėjimas. Jie tikrai patiks visiems, kurie paragaus! Labai paprasta pagaminti, nereikalauja įmantrių ingredientų ar sugebėjimų, o pavyksta be galo skanūs ir sotūs. Jie skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.
Tokios užtepėlės visiška klasika ant šventinių stalų, bet lepintis gardžiais skanumynais galima ir be šventės. Tai ši užtepėlė puikiai tiks ir ypatingoms progoms, ir tiesiog, kai norisi greitai ir skaniai. Tepame ant duonos riekės ar trapučių ir mėgaujamės. Labai paprasta pagaminti ir vos iš kelių ingredientų.
Labai greitai paruošiama ir be jokių didelių pastangų, o pavyksta labai skaniai. Tai gali būti puikus garnyras prie mėgiamų patiekalų ar pietų, vakarienės idėja, kai nesinori nieko sudėtingo, o tiesiog skaniai užkąsti. Tikrai puikiai tiks su riekele mėgiamos duonos ar šalia patiekti salotų.
Gaivi, skani ir tokia paprastai paruošiama užtepėlė. Ji puikiai tiks šventiniam stalui ar tiesiog, kai norisi užkandžio, bet ilgai sukiotis virtuvėje nėra kada.
Ši greitai paruošiama užtepėlė tobula! Kremiška nuo sūrelio, gaivi nuo agurkų, tinkama kabinti daržovių lazdelėmis, tepti ant duonos, krekerių ar kaip tik sugalvosite. Sandariame indelyje šaldytuve ji pukiai laikosi 3-4 dienas ir nepavandenija, o kaip tik stovėdama dar labiau skanėja.
Puošniai atrodo, patogu skanauti ir, žinoma, malonu gardžiuotis. Būtent tokie yra ir šie suktinukai. Labai paprasti ingredientai, greitai paruošiami, tad ir virtuvėje sukiotis ilgai nereikia, o rezultatas pavyksta labai skanus. Beje, vietoje tortilijų tinka ir lavašas, tik jį rinkitės tvirtesnį, storesnį.
Gardžios, švelniai apskrudusios bulvytės puikiai dera su traškia sūrio plutele, kurios malonus sūrumas pabrėžia švelnų jų skonį. Nesudėtingai paruošiamas ir žavingai atrodantis patiekalas, kuris tiks ir kaip karštas užkandis, ir kaip nerealus garnyras.
Užkandžiai tikrai gali būti labai žavūs, bet paruošiami greitai ir be galo paprastai. Būtent tokia yra ir ši užkandėlė - pagaminama iš paprastų ingredientų, bet tikrai papuoš kiekvieną stalą sodriomis spalvomis ir pradžiugins puikiu skoniu.
Jei mėgstate tradicinę krabų lazdelių mišrainę ar tiesiog krabų lazdeles, ši užtepėlė taip pat patiks. Gaivi, gardi, vos iš kelių ingredientų ir tokia skani - viskas ko gali reikėti užkandžiui ar tiesiog, kai norisi greitai, bet skaniai. Puikiai tinka kabinti su traškučiais, tepti ant trapučių ar duonos riekelių ar įdaryti užkandžių krepšelius.
Legvai pikantiško skonio krapų sviestas, kurį pagaminsite per 5 minutes! Jis tobulai skanus užteptas ant paskrudintos duonelės, su virtomis ar keptomis bulvytėmis, prie lašišos ar vištienos ar kaip tik sugalvosite. Beje, ruošti tinka ir su kitokiais žalumynais - petražolėmis, kalendra ar kitokiais mėgstamais.
Be galo skanus užkandis, kuris gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Įdaro ingredientais ir prieskoniais galite varijuoti drąsiai, tačiau su nurodytu recepte pievagrybiai pavyksta tikrai puikūs!
Bulvės ir silkė - tobulas skonių derinys. O supjausčius bulves griežinėliais, jas paskrudinus orkaitėje (nors tikrai nėra būtina), patepus trupučiu tobulo padažo, uždėjus silkės gabaliuką skonis tampa dar įsimintinesnis. Šie kąsneliai nuo stalo dingsta akimirksniu, bet taip pat greitai jie paruošiami, tad labai paprasta papildyti stalą šiuo gardžiu užkandžiu ir mėgautis vėl.
Tiesiog labai skanus keptas sūris. Šoninė jam savaime suteikia puikią skonio natą, bet jeigu norite dar įdomiau, prieš kepdami sūrį pabarstykite mėgstamais prieskoniais. Pvz., puikiai tiks raudonėlis ar provanso žolelės.
Vieno kąsnio užkandžiai visada būna nepamainoma klasika ant šventinio ar kasdienio stalo. Jie lengvai paruošiami, labai skanūs, tokie žavūs, o ir ragauti labai patogu. Būtent tokie yra ir šie karšti sumuštinukai, kuriems atsispirti tiesiog sudėtinga. Na, bet ir nereikia, nes jais gardžiuotis tiesiog nuostabu.
Na picų mėgėjai, ar sugebėsite atsispirti šioms gardžioms bulvytėms, kurios ne tik savo išvaizda, bet ir skoniu primena picą? Tokios maloniai traškios ir apkepusios, tiesiog tobulo skonio ir tekstūros. Užtikriname, kad tai taps vienas skaniausių užkandžių penktadienio ar savaitgalio vakarais.
Įvairūs tortilijų suktinukai ne veltui yra tokie pagarsėję ir pelnę populiarumą bei daug liaupsių - jie labai paprastai paruošiami, o yra skanūs ir atrodo be galo žaviai.
Išorėje traškūs, o viduje pilni šilto tįstančio sūrio - šie kamuoliukai abejingų nepalieka. Juos, žinoma, galite ruošti ir su vienos rūšies sūriu, tačiau tarpusavyje derinant skirtingo intensyvumo sūrius kamuoliukų skonis bus tik dar puikesnis.
Švelnios tekstūros ir kiek pikantiško skonio - ypač gardi skumbrės užtepėlė su lydytu sūreliu (ruošiama be majonezo). Ji puikiai tinka įdaryti krepšelius, tepti ant krekerių, batono riekelių ar juodos duonos.
Kai norisi nesudėtingo, bet gardaus užkandžio. Paruošti labai paprasta, ingredientai taupūs ir tikrai neįmantrūs, o prireiks vos 15 minučių. Skonių derinys daugeliui pažįstamas ir pamėgtas - svogūnai, pievagrybiai ir silkė. Tikras tobulumas paprastume.
Šie silkės sumuštinukai tobulai tinka rudeniui, kai šakninių daržovių derlius pats gausiausias. Jei turite laiko, duonos riekeles galite paskrudinti (skrudintuve ar orkaitėje ar sausoje keptuvėje) - bus dar skaniau.
Tai puiki užtepėlė Kūčioms ar Kalėdų stalui. Jei ruošite Kalėdų ar kitų švenčių stalui, papildomai galima įberti tarkuoto kietojo sūrio. Užtepėlė gardinta krapais, bet galima naudoti ir petražoles ar kalendrą, ar kitus mėgstamus žalumynus. Skanu tepti ant krekerių, duoniukų, paskrudinto batono ar duonos riekelių.
Tai tikrai nėra klasikinis Chačiapurio receptas, tai - greitas, paprastas ir labai skanus patiekalas, kurio skonis primena Chačiapurį. Kai nesinori ilgai suktis prie viryklės šis patiekalas tiesiog tobulas. Skanus ir vienas, ir su šviežiomis daržovėmis, ir šiltas, ir atvėsęs. Jam puikiai tinka sunaudoti įvairiausių sūrių likučius.
Įdaryti kiaušiniai randami ant daugelio šventinių stalų, tad šie taip pat puikiai tinka šventiniam stalui ar tiesiog kasdienai, nes pavyksta labai gardūs. Žinoma, primena klasikinį įdarytų kiaušinių skonį, tačiau šie turi maloniai subalansuotą skonių derinį.
Paruošti šiuos kąsnelius visiškai nesudėtinga bei nereikalauja daug laiko. Šis užkandis nuo stalo dingsta labai greitai, puikiai įvertino net tie, kurie nėra dideli kalafiorų mėgėjai. Recepte daug vietos yra ir eksperimentams - papildomai galima įberti česnako miltelių, aitriųjų paprikų miltelių ar kitokių mėgiamų prieskonių.
Vos keli ingredientai, kelios minutės ir puiki, gardi užtepėlė jau ant stalo. O tuomet lieka tik paskrudinti bagetės ar duonos riekeles ar tiesiog šalia patiekti krekerių - visaip labai skanu.
Žavūs, puošnūs, gardūs, o paruošiami labai nesudėtingai. Užkandėlė savo forma ir žaviu baltumu kiek primena sniego gniūžtes, tad bus tikra puošmena ant šventinio stalo. O geriausia, kad ingredientai visiškai neįmantrūs.
Labai paprastai ir nesudėtingai paruošiama užtepėlė, kurią puikiai tinka tiekti prie mėsainių, dešrainių ar kitų mėgstamų patiekalų. Padažą užtepus ant karštų patiekalų ar ant jo uždėjus karštą produktą, padažas patirpsta, padengia visą patiekalą ir suteikia išskirtinį skonį kiekvienam kąsniui.
Labai greitas receptas tiek kasdienai, tiek šventei. Tai toks pažįstamas skonis kiekvieno gomuriui, bet kiek kitaip patiektas ir pagardintas neįmantriais priedais. Su šia užtepėle galima ruošti sumuštinius, tepti ant paskrudintos duonelės, įdaryti krepšelius.
Bulvių užkandėlės tapo tikra klasika, nes tinka tiek šventėms, tiek kasdienai, tiek artimųjų pasisėdėjimui. O geriausia, kad paprasti ingredientai sukuria puikų skonių derinį. Na, dar gerai ir tai, kad paruošti labai paprasta.
Labai greitai pagaminami ir žavingai atrodantys ant vaišių stalo! Labai rekomenduojame išbandyti šias puikias užkandėles ir įsitikinti jų gardumu patiems!
Šie morkų ikrai nustebins kiekvieną, nesunkus pagaminimas, o taps skani ir ypatingai atrodanti stalo puošmena. Labai tinka tiekti prie visų mėgstamų jūros gėrybių patiekalų.
Greitai paruošiami ir labai skanūs suktinukai. Galbūt pagalvosite, kam juos kepti, jei ir paprasti suktinukai skanūs? Taip paruoštais jais mėgautis galima tiek šiltais, tiek atvėsusiais, tik skirtumas tas, kad valandėlę pastovėję ant stalo jie nepažliunga, nepraranda formos, juos patogiau pasiimti su savimi į iškylą ar darbą pietums.
Ši užtepėlė pavyksta švelnaus skonio, skani ir tikrai nesudėtingai paruošiama, tad gali būti tiekiama ant šventinio stalo ar tiesiog, kai norisi sočios užkandėlės. Gardu kabinti šaukštu vieną, tiekti ant duonos ar batono riekelės, krekerių, įdaryti krepšelius ar kabinti su kepta duona.
Skani, taupi, greitai paruošiama morkų užtepėlė. Jeigu gaminsite su žaliomis morkomis, užtepėlė bus traškesnė, gaivesnė, o jeigu su virtomis - kremiškesnė ir su lengvai salstelėjusiu poskoniu. Į ją taip pat labai tinka įmaišyti šiek tiek krienų. Užtepėle įdarome šaukštelius, krepšelius, šulinėlius ar tiesiog tepame ant riekelės duonos!