Karštos bulvių užkandėlės su sūriu ir šonine

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Bulvių užkandėlės riekelės su sūriu ir šonine
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Bulvių užkandėlės riekelės su sūriu ir šonine
Bulvių užkandėlės riekelės su sūriu ir šonine
Bulvių užkandėlės riekelės su sūriu ir šonine
Autorius apie receptą: Bulvių užkandėlės tapo tikra klasika, nes tinka tiek šventėms, tiek kasdienai, tiek artimųjų pasisėdėjimui. O geriausia, kad paprasti ingredientai sukuria puikų skonių Bulvių užkandėlės tapo tikra klasika, nes tinka tiek šventėms, tiek kasdienai, tiek artimųjų pasisėdėjimui. O geriausia, kad paprasti ingredientai sukuria puikų skonių derinį. Na, dar gerai ir tai, kad paruošti labai paprasta. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
3 vienetai bulvių (vidutinio dydžio, švariai nuplautų)
200 gramų čederio sūrio (arba fermentinio, mocarelos ar kito mėgiamo)
8 griežinėliai šaltai rūkytos šoninės (apie 70 gramų)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis česnako miltelių
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžiosios paprikos miltelių)
0.5 šaukštelio druskos
1 žiupsnis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnis aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 200 C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Bulves supjaustyti maždaug 1 cm storio griežinėliais.
3.
Dideliame dubenyje sumaišyti bulves su aliejumi. Pagardinti druska, pipirais, aitriosios paprikos milteliais, rūkytos paprikos milteliais ir česnako milteliais ir gerai permaišyti.
4.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ir sudėti bulves vienu sluoksniu.
5.
Kepti įkaitintos iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitės viduryje apie 30 - 35 minutes iki kol švelniai paruduos, suminkštės ir iškeps.
6.
Kol kepa bulvės, pasiruošti šoninę. Šoninės riekeles pirmiausia supjaustyti mažais gabalėliais.
7.
Įkaitinti sausą keptuvę ir sudėti šoninės gabaliukus, kepti maišant apie 3 minutes iki paskrus . Tuomet perdėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
8.
Kiekvieną bulvių griežinėlį pabarstyti tarkuotu sūriu ir šoninės gabalėliais. Grąžinti į orkaitę ir dar pakepti apie 2 minutes iki sūris išsilydys.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital