Autorius apie receptą:
Vasariškas, legvai pikantiško skonio krapų sviestas, kurį pagaminsite per 5 minutes! Jis tobulai skanus užteptas ant paskrudintos duonelės, su šviežiomis bulvytėmis, prie
Vasariškas, legvai pikantiško skonio krapų sviestas, kurį pagaminsite per 5 minutes! Jis tobulai skanus užteptas ant paskrudintos duonelės, su šviežiomis bulvytėmis, prie lašišos ar vištienos ar kaip tik sugalvosite.
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 gramų
sviesto
10 gramų
krapų
(nedidelio pundelio, be kietų kotelių)
1 skiltelė
česnako
(didesnė arba 2 mažesnės)
0.5 šaukštelio
druskos
(arba pagal skonį)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Sviestas geriausia kad būtų kambario temperatūros, bet jeigu ką tik ištraukėte iš šaldytuvo, ne bėda - tiesiog jį supjaustykite smulkiais kubeliais.
2.
Sviestą, krapus, druską ir į kelias dalis perpjautas česnako skilteles dėkite į dubenį ir sutrinkite rankiniu elektriniu trintuvu (vadinamu blenderiu) iki daugmaž vientisos konsistencijos. Žinoma, galima trinti ir kitokiu elektriniu trintuvu.
3.
Viskas, krapų sviestas pagamintas! Tepkite jį ant duonelės, gardinkite bulvytes ar gardžiuokitės kaip tik sugalvosite :)
Patarimai:
•
Nesuvalgytą krapų sviestą laikykite šaldytuve sandariame indelyje. Ten jis puikiai gyvens apie savaitę.
•
Jeigu norite, kad krapų sviestas liktų minkštesnis ir lengviau tepamas net ir laikomas šaldytuve, sutrynę papildomai įpilkite 3-4 šaukštus alyvuogių aliejaus, tada dar kartą lengvai pertrinkite. Toks sviestas iš pradžių atrodys skystesnis, bet pabuvęs šaldytuve sutvirtės.
•
Krapų sviesto galite pasiruošti ir daugiau bei užsišaldyti.