Traškios mocarela lazdelės

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Traškios mocarela lazdelės
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Traškios mocarela lazdelės
Traškios mocarela lazdelės
Traškios mocarela lazdelės
Traškios mocarela lazdelės
Traškios mocarela lazdelės
Autorius apie receptą: Traškias mocarelos lazdeles sutiksite turbūt kiekviename italų restorane. Šiek tiek nuodėmingos, bet kokios jos skanios! Kad būtų įdomiau, klasikinį mocarelos lazdelių Traškias mocarelos lazdeles sutiksite turbūt kiekviename italų restorane. Šiek tiek nuodėmingos, bet kokios jos skanios! Kad būtų įdomiau, klasikinį mocarelos lazdelių receptą papildžiau trupučiu savo mėgiamų prieskonių, o džiūvėsėlius naudojau su paprika, suteikiančia lazdelėms dar žavesnę spalvą. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
250 gramų mocarela sūrio (galima keisti plėšomomis sūrio lazdelėmis arba čederio ar fermentiniu sūriu)
100 gramų džiūvėsėlių (naudojau "Kauno Grūdų" su paprika)
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis česnako miltelių
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių (nebūtina)
Kepimui:
600 mililitrų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Mocarelos sūrį supjaustykite daugmaž 1-1.5 cm storio riekelėmis, o riekeles - lazdelėmis. Nieko tokio, kad lazdelių forma neatrodys visiškai taisyklinga.
2.
Dubenėlyje lengvai lengvai suplakite kiaušinius.
3.
Kitame dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius su prieskoniais.
4.
Imkite po vieną mocarelos gabalėlį, jį pamirkykite kiaušinių plakinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose, tada vėl plakinyje ir vėl džiūvėsėliuose (žiūrėkite, jog voliojant neliktų tarpų, nes kepant ištekės sūris). Taip paruoškite visas lazdeles.
5.
Nedideliame puode įkaitinkite aliejų. Aliejus turėtų būti karštas, bet neturėtų dūmyti (aliejaus temperatūra turėtų būti 170-180 C).
6.
Į aliejų dėkite po keletą sūrio lazdelių ir kepkite iki jos gražiai paruduos ir iškils į paviršių.
7.
Lazdeles išgriebkite kiaurasamčiu ir sudėkite ant popierinių rankšluostėlių, kad sugertų riebalų perteklių.
8.
Iškart tiekite ir skanaukite!
Patarimai:
Mocarelos lazdeles tinka patiekti su mėgiamu pomidorų padažu (mes valgėme su šiuo naminiu, bet galima rinktis ir mėgiamo skonio pirktinį)
RECEPTO DRAUGAS: Kauno Grūdai
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital