Bulvytės orkaitėje su traškia sūrio plutele

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Bulvytės orkaitėje su traškia sūrio plutele
Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos
Bulvytės orkaitėje su traškia sūrio plutele
Bulvytės orkaitėje su traškia sūrio plutele
Bulvytės orkaitėje su traškia sūrio plutele
Autorius apie receptą: Gardžios, švelniai apskrudusios bulvytės puikiai dera su traškia sūrio plutele, kurios malonus sūrumas pabrėžia švelnų jų skonį. Nesudėtingai paruošiamas ir žavingai Gardžios, švelniai apskrudusios bulvytės puikiai dera su traškia sūrio plutele, kurios malonus sūrumas pabrėžia švelnų jų skonį. Nesudėtingai paruošiamas ir žavingai atrodantis patiekalas, kuris tiks ir kaip karštas užkandis, ir kaip nerealus garnyras. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
600 gramų mažų bulvyčių
80 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
2 šaukšteliai česnako miltelių
2 šaukšteliai džiovinto raudonėlio (arba pagal skonį)
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
2 vienetai čiobrelių šakelių (nebūtina)
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus (arba tirpinto sviesto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įjungti kaisti iki 200 laipsnių (kaitinimas - viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Bulvytes sudėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu ir užvirinti. Nuo užvirimo virti apie 7-10- min - iki bulvytės beveik išvirs, bet dar liks tvirtos.
3.
Į dubenėlį berti sūrį, česnako, paprikos miltelius, raudonėlį, pipirus, išmaišyti.
4.
Čiobrelio šakeles susmulkinti (nenaudoti kotelių).
5.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi.
6.
Paruoštą sūrio mišinį suberti ant kepimo formos ir tolygiai paskirstyti. Pabarstyti smulkintais čiobreliais.
7.
Bulvytes supjaustyti per pusę. Nupjauta dalimi žemyn sudėti ant sūrio masės. Bulvyčių viršų pabarstyti pipirais ir apšlakstyti arba aptepti aliejumi (arba tirpintu sviestu).
8.
Bulvytes kepti iki 200 C įkaitintos orkaitės viduryje iki sūris gražiai apskrus (tikslus laikas priklausys nuo orkaitės, stebėkite, kad nesudegtų).
9.
Ištraukus iš orkaitės leisti 1-2 min pravėsti, kad sūrio plutelė sutvirtėtų, o tada laužyti ir skanauti.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital