Įsisukus žiemai ir atėjant šventėms, kartu atrieda ir sezoniški vaisiai bei uogos. Vienos iš jų - spanguolės. Maloniai rūgščios, suteikiančios puikią skonio natą kiekvienam gardumynui. O geriausia, kad tinka daugumai patiekalų ir saldėsių - sausainiams, pyragams, kisieliui, silkei, kepsneliams ir kituose puikiuose receptuose.
Skubame dalintis receptais su spanguolėmis ir įkėpti jas įtarukti į dar daugiau patiekalų!
Šis spanguolių pagardas nuostabiai tinka prie mėsos, pvz. vyniotinio, kepsnio ar kepto paukščio. Juo taip pat galima gardinti salotas ar sumuštinį ar užsitepti ant varškės sūrio. Pagaminsite super paprastai tiek iš šviežių, tiek iš šaldytų spanguolių (jei šaldytos, pirmiausia atitirpinkite ir nupilkite skystį).
Žavingas, ryškus, gardus, o geriausia, kad nesudėtingai paruošiamas. Fantastiškas gardumynas artėjančioms šventėms ar tiesiog, kai norisi pasilepinti ir palepinti artimuosius.
Silkių ruošimo būdų, marinatų yra labai daug, tačiau ši silkė su spanguolėmis - tikras atradimas, nes ji ir įdomi, ir labai gaivi. Spanguolės suteikia malonios rūgštelės, o grietinės padažas yra ne toks sunkus kaip tradicinis majonezo. Žinoma, jei mėgstate skalsiau, galite grietinę perpus maišyti su majonezu, bet man jos švelnus kremiškumas čia labai tinka.
Tikrai taip, spanguolės ne tik kisieliui! Šis žavingas nealkoholinis kokteilis puikiai tiks tiek žiemos šventėms, tiek jų belaukiant. Jį ruošti galite tiek su spanguolių sultimis, tiek su naminiu spanguolių sirupu, kurį itin paprasta pasigaminti iš šviežių ar šaldytų spanguolių vos per 15 min., kaip aprašyta recepto patarimuose.
Skoniu, ir išvaizda lyg nužengęs iš žiemos pasakos. Gardintas imbieriniais sausainiais, spanguolėmis ir apelsinais, kremiškas ir su kiekvienu kąsniu sutirpstantis burnoje. Kaip ir daugeliui nekeptų tortų taip ir šiam paruošti užtruksite vos 30-40 minučių.
Gardus padažas ir puikiai subalansuoto skonio salotos sudaro dar gardesnį junginį! O pelėsinis sūris kiekvienam kąsneliui suteiks tobulą skonio natą. Puikiai tiks tiekti ant šventinio stalo ar pasilepinti ypatingomis dienomis pietums ar vakarienei.
Žavus, puošnus ir puikiai tinkantis šventiniam stalui! Paruošimas nėra sunkus, o rezultato laukti tikrai verta, nes paragavę džiugiai nustebsite ir patys, ir artimieji!
Ši lašiša yra beprotiškai puiki. Greitai paruošiama, nereikalauja įmantrių sugebėjimų, o pavyksta fantastiško skonio ir vaizdo. Grietinės padažas suteiks gardaus, lengvai pikantiško skonio, o traškus ir maloniai salstelėjęs spanguolių bei migdolų sluoksnis viską užbaigs tiesiog tobula nata. Dar saujelė granatų sėklų ir dieviško skonio patiekalas garuos ant stalo vos per pusvalandį.
Šio padažo užtektų maždaug 6-8 asmenims, tad, turint didesnę kompaniją prie stalo, žinoma, dvigubinkite porciją. Tiesa, padažui baigus virti jis bus gana skystas, kaip uogienė, bet atšaldytas šaldytuve sustings ir taps tirštas.
Šventiniam stalui – šventiškas tortas su spanguolėmis. Minkštas, purus ir labai skanus. Šis tortas yra ne per saldus, su rūgštele, kurios suteikia spanguolių įdaras. Jei norisi saldžiau, galima reguliuoti spanguolių įdaro ir maskarponės kremo cukraus kiekį.
Šventinis stalas mūsų šeimoje neįsivaizduojamas be troškintų kopūstų su spanguolėmis. Tai greitas, nesudėtingai paruošiamas garnyras. Puikiai tinka gardžiuotis vienais ar tiekti prie mėsos patiekalų.
Ši sikė tikrai bus Kūčių stalo pažiba. Labai gardi, neįprasta, šiek tiek gurmaniška ir tikrai nesudėtingai pagaminama! O jeigu neturite ar nemėgstate spanguolių, jas drąsiai galite keisti razinomis ar džiovintomis slyvomis.
Iškepus šį skanėstą net Grinčo namuose pakvips Kalėdom. Spanguolių duona - pyragas skirtas norintiem pasilepinti be sąžininės graužimo. Kadangi naudojami "draugiški" ingridientai - puikiai tiks ir mažiesiem valgytojam. Žinoma, medų galima pakeisti cukrumi, avižų miltus paprastais, o sviestą aliejumi, bet tai jau bus ne tas pats...
Labai šventiškas - tiek spalvomis, tiek skoniu! Sodrus rūkytos vištienos skonis čia tikrai labai tinka, bet, jei norite švelniau, galite rinktis ir virtą vištieną, bet labai rekomenduojame būtent rūkytą. Skaniausi suktinukai paruošti iš vakaro, todėl puikiai tinka ruošiantis šventei iš vakaro, prieš patiekiant tereikės išimti iš šaldytuvo ir supjaustyti porcijos dydžio gabalėliais.
Gardžioji silkė - šventinio stalo pažiba! Pagaminti labai paprasta, spanguolių rūgštelė atgaivina. Džiovintas spanguoles patariame pamirkyti, kad nebūtų kietos, jas galite pakeisti ir šviežiomis spanguolėmis ar kitokiam skoniui - razinomis arba džiovintomis slyvomis!
Klasikinis varškės tinginys dar spalvingiau ir įdomiau - su džiovintomis spanguolėmis! Paruošti jį nesudėtinga, o ir nereikės jokių įmantrių ingredientų. Darbo visai nedaug, neužtruksite net 15 minučių, reikės tik trupučio kantrybės, kol sustings šaldytuve.
Keptas moliūgas, stipraus skonio feta ir saldžios spanguolės, su lengvu cinamono akcentu susisuka į idealų pikantišką skonį, o traški sluoksniuotos tešlos plutelė aprengia juos tikrai šventei.
Be galo kvapnus, minkštas ir purus keksas smaližiams. Kepinyje susipina puikiausi skoniai - gaivūs apelsinai ir spanguolės su lengva rūgštele. Iškepusį tinka pabarstyti cukraus pudra.
Sočios, greitos ir maistingos brokolių salotos, pagardintos spanguolėmis, rūkytu kumpiu ir sūriu. Tinkga greitai vakarienei ar šventiniam vaišių stalui.
Įdomus ir net kiek netikėtas šventiškas panakotos variantas - su aguonomis ir spanguolių padažu. Dar neįprasčiau tai, jog ji gaminama su graikišku jogurtu. Tikras skonių bei tekstūrų persipynimas, kuris pasirūpins, jog šio skanėsto dar ilgai negalėtumėte pamiršti. Ingos patarimas - jei neturite užtektinai formelių, galite tiesiog naudoti arbatos puodelius.
Puikus skonių derinys, o ir patiekus ant stalo taps tikra pažiba. Silkės visiška klasika ant šventinių stalų, o ši taip pat atras savo vietą, nes ji tiesiog puiki.
Greita, truputį pikantiška, ypatingai gardi užtepėlė su silke. Ją ruošiame žiemos šventėms ir tiesiog užkandžiams ar net pusryčiams. Tinka tepti ant sausainukų ar duonos riekelės.
Labai paprastas, greitais receptas, kaip pasiruošti skanią arbatą namuose! Jei mėgstate, galima pagardinti apelsino griežinėliu ir medumi. Sušildys, po namus paskleis jaukų aromatą bei jausmą!
Šie greiti pyragėliai tobulai kremiški, skalsūs, žaviai atrodantys ir nuostabiai skanūs. Skoniu jie kažkuo primena Raffaello saldainius, kas nieko nuostabaus nes šiam receptui mus ir įkvėpė garsusis Raffaello tortas.
Tokios salotos tinka visiems metų laikams, prie visų patiekalų ir visoms progoms. Toks jų universalumas labai žavi, o geriausia, kad paruošiamos labai greitai ir paprastai, o skonis puikus, jokių įmantrių ingredientų taip pat nereikės.