Šokoladinis tortas su spanguolėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Šokoladinis tortas su spanguolėmis
Šokoladinis tortas su spanguolėmis
Šokoladinis tortas su spanguolėmis
Šokoladinis tortas su spanguolėmis
Autorius apie receptą: Šventiniam stalui – šventiškas tortas su spanguolėmis. Šiam tortui kepiau iki šiol savo mėgstamiausią šokoladinį biskvitą su marcipanu. Jis minkštas, purus ir labai Šventiniam stalui – šventiškas tortas su spanguolėmis. Šiam tortui kepiau iki šiol savo mėgstamiausią šokoladinį biskvitą su marcipanu. Jis minkštas, purus ir labai skanus. Biskvito likučius visada pasigardžiuodami suvalgome kaip tikrų tikriausią pyragą. Tiesa, jo recepte nenaudojami kepimo milteliai, todėl svarbu labai gerai išplakti kiaušinių trynių ir baltymų mases, virtuvėje suktis greitai ir nepermaišyti tešlos. Rekomenduoju tiksliai pasverti kiaušinius ir kitus biskvito ingredientus. Šis tortas yra ne per saldus, su rūgštele, kurios suteikia spanguolių įdaras. Jei norisi saldžiau, galima reguliuoti spanguolių įdaro ir maskarponės kremo cukraus kiekį. Puoškite pagal fantaziją. Aš šįkart papuošiau cukruotomis spanguolėmis, kinkanais ir rozmarino šakelėmis. (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
150 gramų marcipanų masės (kurioje ne mažiau kaip 50 % migdolų)
50 gramų cukraus
50 gramų cukraus pudros
50 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
50 gramų kakavos (nesaldintos)
50 gramų sviesto
5 vienetai kiaušinių trynių
5 vienetai kiaušinių baltymų
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Sulaistymui:
4 šaukštai apelsinų sulčių
1 šaukštas vandens
1.5 šaukštelio cukraus
Įdarui:
200 gramų spanguolių
70 gramų cukraus
1 šaukštas kukurūzų krakmolo
0.5 šaukšto amareto (gali būti ir brendis arba romas)
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
200 gramų grietinėlė, 36% riebumo
3 šaukštai cukraus pudros
2 šaukštai kakavos (nesaldintos)
1 šaukštelis vanilės pastos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Gaminame biskvitą. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir pieštuku nusibrėžkite tris 18 cm dydžio apskritimus. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C laipsnių.
2.
Ištirpinkite sviestą ir palikite atvėsti. Persijokite miltus su kakava.
3.
Marcipaną truputį pašildykite, kad suminkštėtų (patogiausia tai daryti mikrobangų krosnelėje). Virtuviniu kombainu marcipaną gerai ištrinkite su persijota cukraus pudra. Plakant per kelis kartus supilkite kiaušinį ir kiaušinių trynius. Masę plakite 10–15 minučių, kol pabals ir taps labai puri.
4.
Kitame sausame dubenyje su žiupsneliu druskos plakite kiaušinio baltymus: kai pasirodys pirmos putos, pradėkite po truputį dėti cukrų ir išplakite iki purumo. Jei dviejų plaktuvų neturite, šį žingsnį atlikite nedelsiant, kai tik baigsite plakti marcipano ir kiaušinių masę (tik labai gerai nuplaukite ir nusausinkite plaktuvo šluoteles, kitaip baltymai gali neišsiplakti!).
5.
Į marcipano ir kiaušinių masę viena kryptimi silikonine mentele įmaišykite tirpintą sviestą. Per du kartus sudėkite miltų ir kakavos mišinį. Galiausiai atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus. Nepermaišykite, kad nesukristų.
6.
Tešlą skardoje paskleiskite taip, kad uždengtų visus tris pieštuku nubrėžtus apskritimus. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min. Pirmiausia kepkite 10 min., tuomet patikrinkite: prilieskite biskvito viršų pirštu. Kai biskvitas iškepęs, patraukus pirštą nelieka įdubimo, jis grįžta į pradinę padėtį. Jei įdubimas liko – kepkite dar 5 min. ir vėl tikrinkite. Mano biskvitas kepė 17 min.
7.
Biskvitą atvėsinkite ir apverskite ant kitos kepimo popieriumi ištiestos skardos. Nuo biskvito nuplėškite kepimo popierių. Konditeriniu žiedu išpjaukite tris 18 cm apskritimus.
8.
Gaminame spanguolių įdarą. Spanguoles sumaišykite su cukrumi. Kaitinkite puode ant vidutinio stiprumo kaitros, vis pamaišant, kol cukrus ištirps. Į mažą dubenėlį nupilkite kelis šaukštus skysčio ir gerai sumaišykite su kukurūzų krakmolu, kol masė taps vientisa. Supilkite atgal į puodą su spanguolėmis ir intensyviai maišykite šluotele. Kai tik masė užvirs, pavirkite iki minutės ir nukelkite puodą. Įmaišykite amaretą arba brendį, romą, ir visiškai atvėsinkite.
9.
Gaminame maskarponės kremą. Kakavos miltelius persijokite, kad neliktų stambesnių grūdelių.
10.
Švelniai sumaišykite šaltą maskarponę ir šaltą grietinėlę. Įmaišykite vanilės pastą, cukraus pudrą ir kakavos miltelius, kol masė taps vientisa. Plakite elektriniu plaktuvu mažu greičiu ir stebėkite kremo konsistenciją. Kremas turi tapti tolygus ir tvirtas, bet nepagelsti, neįgyti sviesto skonio.
11.
Ruošiame sirupą. Sumaišykite apelsino sultis, cukrų ir vandenį. Atidėkite, kol prireiks.
12.
Renkame tortą. 18 cm konditerinį žiedą ar atsegamą torto formą apjuoskite acetato juosta arba kepimo popieriumi.
13.
Atidėkite šiek tiek maskarponės kremo torto kraštui sulyginti. Likusį kremą padalykite maždaug į 3 dalis.
14.
Į konditerinį žiedą ar torto formą įdėkite pirmąjį biskvitą ir šepetėliu aptepkite paruoštu sirupu. Sudėkite pusę spanguolių įdaro, stenkitės netepti iki pat krašto. Ant spanguolių įdaro paskirstykite trečdalį maskarponės kremo. Sluoksniuokite tokia pat tvarka: biskvitas, sulaistymas, likęs spanguolių įdaras, maskarponės kremas. Užvožus trečiąjį biskvitą, jį sulaistykite ir aptepkite maskarponės kremu.
15.
Palikite šaldytuve susistovėti bent 4–6 valandas arba ilgiau. Tortą aptepkite likusiu maskarponės kremu ir papuoškite.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital