Sluoksniuota pynė su moliūgų, fetos ir džiovintų spanguolių įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Pynė su moliūgų įdaru
Pynė su moliūgų įdaru
Pynė su moliūgų įdaru
Pynė su moliūgų įdaru
Autorius apie receptą: Keptas moliūgas, stipraus skonio feta ir saldžios spanguolės, su lengvu cinamono akcentu susisuka į idealų pikantišką skonį, o traški sluoksniuotos tešlos plutelė aprengia Keptas moliūgas, stipraus skonio feta ir saldžios spanguolės, su lengvu cinamono akcentu susisuka į idealų pikantišką skonį, o traški sluoksniuotos tešlos plutelė aprengia juos tikrai šventei. Mėgaukitės šia pyne su žiemiškų lapelių, tokių kaip špinatai, gražgarstės ir sultenės, salotomis, pagardintomis citrininiu padažu – ta rūgšti gaiva labai gerai atvers pikartišką ir lengvai saldų pynės skonį. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų moliūgų (be sėklų ir žievės)
200 gramų fetos sūrio
1 lapas sluoksniuotos tešlos (didelio)
1 saujelė džiovintų spanguolių
4 šaukštai moliūgų sėklų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
0.5 šaukštelio cinamono
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite 200 C°.
2.
Molūgą supjaustykite maždaug pusantro centimetro kubeliais, apliekite alyvuogių aliejumi, pagardinkite pertrintu česnaku, druska, pipirais. Suberkite ant kepimo skardos ir kepkite apie 20min., kol suminkštės. Iškepus leiskite truputį atvėsti.
3.
Suberkite keptus moliūgo gabaliukus į dubenėlį, sumaišykite su smulkiais kubelias pjaustytu fetos sūriu, džiovintomis spanguolėmis. Spanguolių berkite pagal skonį, kuo daugiau jų bus tuo saldžiau bus. Pagardinkite įdarą cinamonu. Moliūgu sėklas lengvai sukapokite, maždaug tris šaukštus dėkite į įdarą, o vieną palikite pabarstymui.
4.
Išvyniokite sluoksniuotą tešlą, įdarą sudėkite išilgai tešlos viduryje, kraštus supjaustykite juostelėmis ir imdami vieną po kitos susiauskite įdarą sudarydami pynę.
5.
Patepkite viršų plaktu kiaušiniu, apiberkite likusiomis moliūgų sėklomis ir kepkite įkaitintoje orkaitėje ( vis dar 200 C°) 30min.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis