Aguonų panakota su spanguolių padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Aguonų panakota su spanguolių padažu
Autorius apie receptą: Šventės nenumaldomai artėja ir vis sunkiau susilaikyti nepagalvojus, kaip pasipuošti, ką pagaminti, ką gražaus nuveikti Kalėdų proga. Kiekvienais metais norisi, kad būtent Šventės nenumaldomai artėja ir vis sunkiau susilaikyti nepagalvojus, kaip pasipuošti, ką pagaminti, ką gražaus nuveikti Kalėdų proga. Kiekvienais metais norisi, kad būtent šie būtų įsimintiniausi, jaukiausi ir gražiausi, tad laiko ir pastangų niekada negailime, kad taip ir įvyktų. Šventiniu metu norėčiau kasdien lepintis vis kitokiais gardžiais desertais, kurie, vos į juos pažiūrėjus, šaukte šauktų kokia diena artėja.
Panakota - vienas garsiausių desertų, kilęs iš Italijos, kurio pavadinimas reiškia "virtą grietinėlę". Deserto pagrindas - grietinėlė, nors šiais laikais daugelis žmonių ieško lengvesnio jo varianto ir maišo su pienu ar net natūraliu jogurtu.
Panakota yra vienas tokių desertų, kuriems galima suteikti labai daug spalvų ir skonių. Pagaminti itin lengva, bet ragaujant jį niekada nepasakysi, kad tai eilinis desertas.
Šį kartą nusprendžiau pagaminti šventišką panakotos variantą - su aguonomis ir spanguolių padažu, o kad būtų dar įdomiau - ši panakota su graikišku jogurtu. Labai daug skonių ir tesktūrų susipina šiame deserte, kurį tikrų tikriausiai galite įtraukti į šventinį meniu.
Beje, jei neturite užtektinai formelių, galite naudoti arbatos puodelius.
(...daugiau) Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
300 gramų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų graikiško jogurto
50 gramų cukraus
2 šaukštai aguonų
6 gramai želatinos lapelių
Padažui:
100 gramų džiovintų spanguolių
1 vienetas apelsinų
0.5 vieneto cinamono lazdelių
2 šaukštai medaus
2 šaukštai vandens
Pabarstymui:
1 saujelė graikinių riešutų
3 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę su cukrumi. Statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol cukrus ištirps ir grietinėlė įkais, bet neužvirs. Nukelkite nuo ugnies.
2.
Šaltame vandenyje užmerkite želatiną. Nugręžkite ir įmaišykite į šiltą grietinėlę. Įmaišykite jogurtą ir aguonas. Karts nuo karto pamaišykite, kol panakota visiškai atvės ir tik tuomet padalinkite į formeles. Tokiu būdu nesusidarys plėvelė panakotos paviršiuje. Supilstykite į formeles ir palikite šaldytuve, kol sutvirtės, apie 3 - 4 valandas. Norint išimti panakotą iš formelės, ją panardinkite į dubenį su karštu vandeniu kelioms sekundėms ir tuomet apverskite į lėkštę. Jei panakota neatšoka nuo formelės sienelių, panardinkite ją dar kartą.
3.
Paruošite spanguolių padažą: džiovintas spanguoles užpilkite karštu vandeniu, pridenkite ir palikite 15 minučių, kol spanguolės išbrinks. Nukoškite. Sudėkite spanguoles į nedidelį prikaistuvį kartu su medumi, cinamono lazdele, pusės apelsino žievele ir sultimis. Įpilkite vandens. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol spanguolės suminkštės. Pertrinkite padažą maisto smulkintuvu. Jei padažas per tirštas, įpilkite daugiau sulčių ar vandens. Padažą užpilkite ant deserto.
4.
Sausoje keptuvėje palaipsniui ištirpinkite cukrų, kol įgaus auksinę karamelės spalvą. Įmaišykite graikinius riešutus. Maišykite, kol jie gerai apsivels karamele. Nukelkite nuo ugnies ir išverskite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Palikite atvėsti ir tuomet susmulkinkite norimo dydžio gabalėliais. Papuoškite desertą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital