Nekeptas sūrio tortas su spanguolėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Nekeptas sūrio tortas su spanguolėmis
Nekeptas sūrio tortas su spanguolėmis
Nekeptas sūrio tortas su spanguolėmis
Autorius apie receptą: Šventinis maskarponės sūrio tortas su šviežiomis spanguolėmis šventiniam stalui pagardinti. Išėjo skanus ir šiek tiek rūgštokas tortukas. Naudojau 18 cm skersmens Šventinis maskarponės sūrio tortas su šviežiomis spanguolėmis šventiniam stalui pagardinti. Išėjo skanus ir šiek tiek rūgštokas tortukas. Naudojau 18 cm skersmens apvalią atsegamą torto formą. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (atšaldytos)
250 gramų spanguolių (šviežių)
250 mililitrų vandens
220 gramų cukraus (arba pagal skonį)
250 gramų maskarponės sūrio (kambario temperatūros)
0.5 vieneto citrinų
100 mililitrų vandens
25 gramai želatinos
Pagrindui:
200 gramų imbierinių sausainių ("Selga" tipo)
90 gramų sviesto
2 šaukšteliai malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sausainius sudėkite į virtuvinį kombainą ar dubenį ir elektriniu smulkintuvu sumalkite iki trupinių.
2.
Į dubenį sudėkite sviestą, ištirpinkite. Supilkite į dubenį su sausainių trupiniais, suberkite cinamoną ir išmaišykite.
3.
Išklokite pergamentiniu popieriumi torto nusegamais kraštais formos dugną (naudojau 18 cm skersmens), sudėkite trupinius ir prispauskite prie dugno.
4.
Spanguolių kremo sluoksniui spanguoles nuplaukite (galite keletą atidėti papuošimui), suberkite į puodą, įpilkite vandens, įspauskite citrinos sultis ir suberkite cukraus – pagal skonį. Virkite, kol spanguolės šiek tiek pavirs, apie 10 minučių. Dar karštas spanguoles pertrinkite per metalinį sietelį. Spanguolių tyrę atvėsinkite.
5.
Į dubenį berkite želatiną, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 10 min., kad išbrinktų. Po to garų vonelėje pašildykite išbrinkusią želatiną, kol ištirps ir taps skysta iki vientisos masės. Atvėsinkite.
6.
Ištirpintą želatiną supilkite į dubenį su sutrinta spanguolių tyre.
7.
Apie 50 ml spanguolių tyrės atidėkite papuošti torto viršui. O likusią spanguolių tyrę sumaišykite su maskarponės sūriu.
8.
Į dubenį supilkite grietinėlę, išplakite iki standumo ir po to įmaišykite į dubenį su maskarponės-spanguolių mase.
9.
Supilkite masę ant sausainių pagrindo. Ant viršaus užpilkite atidėtą spanguolių tyrę ir su pagaliuku išmaišykite.
10.
Tortą statykite į šaldytuvą stingti mažiausiai 6 val., o geriausiai per naktį.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital