Jautienos troškinys su spanguolėmis

AUTORIUS:
Feel the beef,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Jautienos troškinys su spanguolėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
800 gramų   jautienos  (naudojome „Feel the Beef“ brandintą, troškinimui)
400 mililitrų   jautienos sultinio
250 gramų   rudųjų pievagrybių
200 gramų   šaldytos spanguolės  (arba šviežių)
70 mililitrų   raudono vyno  (sauso, tinka nealkoholinis, galima keisti sultiniu)
2 vienetai   morkų
1 vienetas   svogūnų
4 skiltelės   česnako
2 šaukštai   kvietinių miltų
1 šaukštas   balzaminio acto
1 šaukštas   vorčesterio padažo
1 šaukštas   medaus
1 šlakelis   aliejaus
pagal skonį   druskos
pagal skonį   maltų juodųjų pipirų
pagal skonį   čiobrelių  (šviežių)
pagal skonį   rozmarino  (šviežių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Geriausia troškinį gaminti ketaus puode. Jei neturite, pradžioje viską apkepinkite keptuvėje ir vėliau perkelkite į puodą, tinkamą troškinimui.
2.
Puode įkaitiname aliejų ir ant didelės kaitros apkepiname kiekvieną jautienos gabalėlį po 2 minutes iš kelių pusių, kad kraštai paruduotų. Mėsa neturi pilnai iškepti, reikia tik apskrudinti. Apskrudintus jautienos gabalėlius pabarstome druska, pipirais ir atidedame.
3.
Į puodą pilame dar šiek tiek aliejaus, dedame smulkintą svogūną ir morkas. Maišydami kepiname kelias minutes. Šalia suberiame perpus perpjautus pievagrybius, įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę. Apkepintas daržoves pabarstome druska ir pipirais. Prie daržovių beriame miltus ir maišydami kepiname minutę.
4.
Į puodą pilame vyną ir kaitiname kelias minutes, kol išgaruoja alkoholis. Supilame sultinį, actą, Vorčesterio padažą, medų, išmaišome.
5.
Į puodą grąžiname jautieną. Skystis turi dengti bent 2/3 mėsos. Įdedame kelias čiobrelio ir rozmarino šakeles.
6.
Sumažiname kaitrą, kad skystis vos burbuliuotų, uždengiame puodą ir troškiname 1,5 valandos.
7.
Likus 20 minučių iki pabaigos į puodą suberiame spanguoles ir paruošiame bulvių košę.
8.
Paruoštą troškinį patiekiame su bulvių koše, o jei norisi patiekti gražiau, ant viršaus beriame šviežių spanguolių, čiobrelio ir rozmarino.
AUTORIUS: Feel the beef
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital