Silkė su lengvai karamelizuotais svogūnais ir spanguolėmis

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcija
Silkė su lengvai karamelizuotais svogūnais ir spanguolėmis
Silkė su lengvai karamelizuotais svogūnais ir spanguolėmis
Silkė su lengvai karamelizuotais svogūnais ir spanguolėmis
Autorius apie receptą: Ši sikė tikrai bus tiek Velykų, tiek Kūčių stalo pažiba. Labai skani, neįprasta, šiek tiek gurmaniška ir tikrai nesudėtingai pagaminama. Šio kiekio užteks vienai didelei Ši sikė tikrai bus tiek Velykų, tiek Kūčių stalo pažiba. Labai skani, neįprasta, šiek tiek gurmaniška ir tikrai nesudėtingai pagaminama. Šio kiekio užteks vienai didelei apie 30 cm silkinei arba dviems mažesnėms. Beje, jeigu džiovintos spanguolės, kurias naudosite gaminimui, kietokios, jas galite prieš gamindami valandėlę pamirkyti vandenyje, jog truputį suminkštėtų. O jeigu neturite ar nemėgstate spanguolių, jas drąsiai galite keisti razinomis ar džiovintomis slyvomis. (...daugiau) Dovilė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
200 gramų silkių filė
3 vienetai svogūnų (didesnių)
1 sauja džiovintų spanguolių
1 šaukštelis cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies apie 10 minučių vis pamaišydami. Atsargiai, svogūnai neturi degti, o lengvai pamažu geltonuoti. Jeigu matote, kad per greitai ruduoja, sumažinkite ugnį.
2.
Po 10 minučių įdėkite šaukštelį cukraus ir išmaišykite. Cukraus galima ir nedėti visai, tiesiog jis pagreitina svogūnų karamelizavimosi procesą. Jeigu jo nedėsite, svogūnai karamelizuosis truputį lėčiau ir prie viryklės teks stovėti ilgėliau :)
3.
Kantriai maišydami kepkite dar apie 15 minučių, jeigu norite lengvai karamelizuotų svogūnų, kokius kad gaminau aš (jeigu norite smarkiau karamelizuotų ir dar saldesnių svogūnų, galite juos kepti ir ilgiau - apie pusvalandį).
4.
Į svogūnus įmaišykite spanguoles, gerai viską išmaišykite ir nuimkite keptuvę nuo ugnies. Leiskite įdarui atvėsti, o atvėsusį dėkite ant silkės.
5.
Kaip ir su dauguma silkės patiekalų, taip ir šį galima valgyti iškart, bet pats skaniausias jis būna bent porą valandų (arba per naktį) pastovėjęs. Tada visi skoniai labiau susijungia.
6.
Skanaukite!
RECEPTO DRAUGAS: Viči
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Kamile
2017-04-10 17:34
Superinis receptas, labai labai skanu. Dar vietoje dziovintu spanguoliu tinka su dziovintomis slyvomis arba razinomis irgi ATSAKYTI
Auste
2017-04-03 15:10
Isbandyta ir labai skani silkute, as irgi svogunus megstu karamelizuot lengvai, kad ne per saldu butu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis