Spanguolių ir kondensuoto pieno pyragas

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Spanguolių ir kondensuoto pieno pyragas
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Spanguolių ir kondensuoto pieno pyragas
Spanguolių ir kondensuoto pieno pyragas
Spanguolių ir kondensuoto pieno pyragas
Spanguolių ir kondensuoto pieno pyragas
Autorius apie receptą: Žavingas, ryškus, gardus, o geriausia, kad nesudėtingai paruošiamas. Fantastiškas gardumynas artėjančioms šventėms ar tiesiog, kai norisi pasilepinti ir palepinti Žavingas, ryškus, gardus, o geriausia, kad nesudėtingai paruošiamas. Fantastiškas gardumynas artėjančioms šventėms ar tiesiog, kai norisi pasilepinti ir palepinti artimuosius. Spanguolės visiška žiemos klasika, tad skubėkime jomis pasimėgauti įvairiausiuose gardumynuose. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
200 gramų imbierinių sausainių (arba kitų mėgiamų)
80 gramų sviesto (tirpinto)
Kremui:
400 gramų spanguolių (naudojau šaldytas, bet tinka iš šviežios)
1 skardinė kondensuoto pieno, saldinto (apie 400 g)
3 vienetai kiaušinių (naudojau M dydžio)
200 mililitrų spanguolių sulčių (arba apelsinų ar kitų saldžiarūgščių sulčių)
50 gramų cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C laipsnių temperatūros, kaitinimo funkcija viršus+apačia, be vėjelio.
2.
Pagrindui sausainius susmulkinti iki trupinių, galima tai daryti elektriniu maisto smulkintuvu arba sausainius sudėti į šaldymui skirtą maišelį ir sutrinti kočėlu. Sausainių trupinius suberti į dubenį, supilti tirpintą sviestą ir išmaišyti.
3.
Kepimo formos (naudojau 20 cm skersmens išimamu dugnu) dugną ir šonus patepti trupučiu sviesto (ar aliejaus). Sukrėsti sausainių masę. Spaudžiant rankomis suformuoti pagrindą ir 2-3 cm sieneles.
4.
Kepti įkaitintoje į iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 7-8 minutes arba iki lengvai rustels, kad pagrindas sutvirtėtų.
5.
Į vidutinį puodą dėti spanguoles, pilti spanguolių sultis, berti cukrų ir druską. Virti ant vidutinės kaitros apie 10 minučių arba tol, kol spanguolės suminkštės. Spanguoles sutrinti elektriniu trintuvu.
6.
Paruoštą spanguolių masę pertrinti per sietelį paliekant sėklų gabaliukus. Spanguolių masės turėtų būti 400 ml, jei tiek nėra, įpilkite dar šiek tiek spanguolių sulčių (arba vandens).
7.
Į kitą dubenį supilti sutirštintą kondensuotą pieną, įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti konditerine šluotele. Tuomet lėtai, nuolat maišant, supilti spanguolių masę ir gerai permaišyti. Supilti į kepimo formą ant pakepto pagrindo.
8.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 30 - 35 minutes arba tol, kol kremo kraštai sutvirtės, o viduryje dar šiek tiek judės lyg žėlė.
9.
Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės ir palikti atvėsti. Kai atvės kambario temperatūroje, perkelti į šaldytuvą iki kol tieksite.
10.
Patiekiant galima papuošti grietinėle, standžiai išplakta su trupučiu cukraus ir citrinos sulčių, bei pabarstyti spanguolėmis.
AUTORIUS: Laurinta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Egle
2023-12-21 23:55
Sveiki, kaip istraukiate is metalines formos nepazeidziant kremo? ATSAKYTI
Justina
2023-12-22 11:26
Forma su nuimamu dugnu, tad viena ranka laikoma forma iš apačios, kita ranka laikoma visa forma ir ta ranka, kuri iš apačios, iškelia pyragą su formos dugnu į viršų, tokiu būdu formos šonai atsiskiria nuo formos apačios. Jei forma nėra su nuimamais šonais, tuomet reikėtų ištiesti kepimo popieriumi dugną, o kraštus patepti sviestu. O kai bus paruoštas pyragas, jį taip pat bus lengva ištraukti, jie nebūna labai trapūs, tad peiliu apvesite kraštus, nuimsite, maža mentele ar buku peiliu šiek tiek kilstelėsite vieną kraštą, užkišite pirštus ir atsargiai ištrauksite. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital