Drėgnas šventinis keksas su spanguolėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Keksas su spanguolėmis
Keksas su spanguolėmis
Keksas su spanguolėmis
Autorius apie receptą: Mano mėgstamiausias spanguolinis keksas, drėgnas, purus, minkštas ir be galo SKANUS! Mano mėgstamiausias spanguolinis keksas, drėgnas, purus, minkštas ir be galo SKANUS! Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
300 gramų cukraus
187 gramai miltų
3 vienetai kiaušinių
150 gramų spanguolių
150 gramų balto šokolado (skirto kepiniams)
115 gramų maskarponės sūrio
115 gramų grietinėlės, 35% riebumo
114 gramų sviesto (tirpinto)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
110 gramų filadelfijos sūrio
100 gramų cukraus pudros
50 gramų sviesto (kambario temperatūros)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Papuošimui:
1 sauja džiovintų spanguolių
1 sauja kokoso drožlių
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestu ištepkite kekso formos dugną ir šonus, pabarstykite miltais.
2.
Išplakite 1-ną kiaušinį su vanilės ekstraktu, supilkite tirpintą sviestą, įpilkite cukraus ir vėl išplakite. Tada sudėkite maskarponės sūrį ir grietinėlę, viską išplakite iki vientisos masės. Kitame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį įmaišykite į plakinį, palaipsniui įmuškite du likusius kiaušinius ir lengvai viską išplakite. Susmulkinkite šokoladą į mažus gabaliukus ir pridėkite nedidelę sauja miltų, viska tolygiai sumaišykite.
3.
Spanguoles taip pat sumaišykite su nedidele sauja miltų. Šokolado gabaliukus įdėkite į tešlą ir gerai išmaiškite, tada švelniai įmaišykite spanguoles. Tešlą sukrėskite į paruoštą kekso formą, mentele išlyginkite paviršių.
4.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min., kol keksas įgaus gražią rusvą spalvą, ir medinis iešmelis, įkištas į kekso centrą, liks sausas. Iškepusį keksą ištraukite iš orkaitės ir palikite 15 minučių, kad šiek tiek atvėstų. Po to apverskite ant grotelių ir palikite, kad pilnai atvėstų.
5.
Paruoškite glaistą: minkštą sviestą ir sūrio kremą išplakite, pridėkite cukraus pudros, vanilės ekstrakto ir viską išplakite iki vientisos masės. Masė turi būti neskysta, tačiau ir ne per tiršta. Aptepkite glaistu atvėsusį keksą ir pastatykite į šaldytuvą valandai. Papuoškite džiovintomis spanguolėmis, pabarstykite cukraus pudra, kokoso drožlėmis. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis