Meduolinis spanguolių pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Meduolinis spanguolių pyragas
Meduolinis spanguolių pyragas
Meduolinis spanguolių pyragas
Meduolinis spanguolių pyragas
Meduolinis spanguolių pyragas
Meduolinis spanguolių pyragas
Meduolinis spanguolių pyragas
Meduolinis spanguolių pyragas
Autorius apie receptą: Iškepus šį skanėstą net Grinčo namuose pakvips Kalėdom. Spanguolių duona - pyragas skirtas norintiem pasilepinti be sąžininės graužimo. Kadangi naudojami "draugiški" Iškepus šį skanėstą net Grinčo namuose pakvips Kalėdom. Spanguolių duona - pyragas skirtas norintiem pasilepinti be sąžininės graužimo. Kadangi naudojami "draugiški" ingridientai - puikiai tiks ir mažiesiem valgytojam. Žinoma, medų galima pakeisti cukrumi, avižų miltus paprastais, o sviestą aliejumi, bet tai jau bus ne tas pats... (...daugiau) Natalija, Stebuklinga mėta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
3 stiklinės kefyro (arba pasukų)
1.5 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinė spanguolių (šviežių arba šaldytų)
1 stiklinė avižinių miltų
1 stiklinė medaus
5 vienetai datulių (be žievelės ir kauliukų)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas apelsinų sulčių
6 šaukštai sviesto (naudojau Ghee)
2 saujos riešutų (smulkintų, mėgstamiausių)
1 šaukštelis apelsino žievelės (tarkuotos)
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek cinamono
šiek tiek vanilės esencijos
šiek tiek malto kardamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Spanguoles reikia perpjauti pusiau. Jei naudojate šaldytas uogas, pjaustykite jas prieš atitirpstant.
2.
Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių.
3.
Karšto vandens vonelėje ištirpiname sviestą kartu su medumi. Pastoviai maišome. Kai viskas ištirps, palaukiame dar kelias akimirkas ir padedam į šalį truputį atvėsti. Kefyrą, datules, apelsino sultis ir žievelę, kiaušinį išplakame iki vientisos masės. Sumaišome su medumi.
4.
Dideliame inde persijojame miltus, kepimo miltelius, naudojamus prieskonius (cinamono siūlau nepagailėti). Pilame skystąją masę ir išmaišome. Beriame riešutus bei spanguoles ir lėtai, švelniai maišome.
5.
Į duonos kepimo formą įklojame sviestinį popierių arba gausiai ištepame riebalais. Pilame tešlą, išlyginam ir pašauname į 190 laipsnių orkaitę. Po 20 minučių sumažiname kaitrą iki 170 laipsnių ir kepame 40 - 45 minutes. Dantų krapštuko testas padės nustatyti, ar kepinys jau paruoštas. Jeigu ištrauksite sausą – paruošta.
6.
Prieš pjaustant duoną, 10 minučių vėsiname formoje ir 20 minučių palaikome ant grotelių, atviroje orkaitėje.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital