Veganiškas keksas su spanguolėmis ir rozmarinu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Veganiškas keksas su spanguolėmis ir rozmarinu
Autorius apie receptą: Labai skanus keksas. Minkštas, drėgnas. Jame nuostabiai dera spanguolės ir rozmarinai. Keksas yra veganiškas, be glitimo. Labai skanus keksas. Minkštas, drėgnas. Jame nuostabiai dera spanguolės ir rozmarinai. Keksas yra veganiškas, be glitimo. Oksana, Gyvensenos akademija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
110 gramų kokosų pieno (17-19% riebumo, šilto)
100 gramų ryžių miltų
130 gramų klevų sirupo
90 gramų apelsinų sulčių
90 gramų spanguolių
60 gramų kukurūzų miltų
60 gramų migdolų miltų
1 vienetas apelsinų (tarkuotos žievelės)
35 gramai kokosų aliejaus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 vienetas rozmarinų šakelių
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis rozmarino (smulkinto, nebūtinai)
Glajui:
60 gramų spanguolių
50 gramų klevų sirupo
50 gramų kokosų sviestas
1 šaukštelis rozmarino (smulkintų lapelių, nebūtinai)
Papildomai:
šiek tiek aliejaus (formai patepti)
Papuošimui:
pagal poreikį rozmarinų šakelių
pagal poreikį spanguolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius.
2.
Į nedidelį puodą pilame apelsinų sultys, sirupą. Dedame rozmarino šakelę ir apelsino žievelė. Užverdame, nukeliame ir paliekame 15 min. Nukošiame.
3.
Ištirpiname kokosų aliejų. Sumaišome su šiltu kokosų pienu ir pilame į sirupą.
4.
Sujungiame miltų mišinį su skysta mase ir užmaišome tešlą. Į tešlą įmaišome spanguoles ir smulkiai supjaustytą rozmariną.
5.
Tešlą pilame į aliejumi pateptą formą (10x17 cm).
6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-45 minutes. Keksą pilnai atvėsiname kepimo formoje ir tik tada išimame.
7.
Glajui spanguoles su klevų sirupu bei smulkiai supjaustytais razmarino lapeliais sutriname. Masę nukošiame.
8.
Ištirpiname kokosų sviestą (ne aliejų) ir sumaišome su trintomis spanguolėmis. Šiek tiek palaukiame, kol sutirštės.
9.
Keksą aptepame glajumi ir papuošiame rozmarino šakelėmis ir spanguolėmis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital