Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjos

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-02-14
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Romantiški užkandžiai Valentino dienai - 29 nesudėtingos, bet įspūdingos idėjos
@ Shutterstock

Valentino diena lyg mažytė šventė, kai rodomas dėmesys ypatingam žmogui, o kaip puiku kartu susėsti ir pasimėgauti gardžiais skoniais. O kas galėtų būti jaukiau ir skaniau, nei namuose pačių paruošti užkandžiai?

Dalinamės 29 receptais, kurie leis pasimėgauti išskirtiniais skoniais labai nesudėtingai, be jokių įmantrybių ir be ilgo sukiojimosi virtuvėje. Kad tik liktų daugiau laiko pabuvimui kartu!
 

Vos keli nekomplikuoti ingredientai, greitas paruošimas, o koks skonis ir vaizdas! Nuostabiai tinka draugų susibūrimui, kai norisi palepinti artimuosius ar tiekti ant šventinio stalo.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Artėjant ypatingai progai ar tiesiog, jei norisi nustebinti artimuosius, puikiai tiks ši užkandėlė. Paruošti labai paprasta, o visi skoniai tobulai susijungia tarpusavyje. Beje, ant stalo atrodo taip puošniai, kad tikrai tiks net ir šventiniam stalui. Galima tiekti ne tik ant bagetės riekelių, bet ir ant mėgiamų trapučių, krekerių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Legendinių Kaprio salotų įkvėptas derinukas, tik pomidorus keičiau burokėliais ir viską pagardinau balzamiku. Skonis pavyksta beprotiškai geras, ingredientai paprastučiai, o vaizdas tikrai papuoš kiekvieną stalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Jei ieškote gardžių ir nepabodusių sumuštinukų idėjų užkandžių stalui, šie puikiai tiks. Labai gardu valgyti tiek didesnius pailgus, supjaustytus kaip sušiai, tiek mažus kvadratinius vieno kąsnio sumuštinukus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Į žodžius netelpta, kaip labai rekomenduojame pabandyti, šis greitas užkandis bus vakaro žvaigždė, pamatysite! Kas nežino, tai stracciatella yra tas minkštutis kreminis reikalas burrata viduje. Ir šiemet jo homemade receptai kaip reikiant numešė visus soc tinklus - nuo angliškų iki lietuviškų. Tikrai ne veltui, nes pagaminti beprotiškai paprasta, o perkamas jis eurų kainuoja nemažai. Tinka ne tik ant pomidorų, bet ir tiesiog ant toast’o, kepsniuko, salotų, pusryčių kiaušinių ir kur fantazija nuneš.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Tai labai skanios ir gaivios brusketos. Galima daryti ir salotas. Tik jei darysite brusketas, ingredientus reikėtų supjaustyti smulkiai, o salotoms kaip labiau patinka.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiama, pikantiško ir gan prabangaus skonio užkandėlė, kuriai reikia vos kelių ingredientų. Tinka ruošti, kai staiga užsimanote ko nors skanaus, nes užtrunka vos kelias akimirkas.

Receptą rasite čia.

Traški duonelė, purus rikotos krema su subtilia bazilikų nata ir orkaitėje kepti pomidoriukai. Ingredientus galite pasiruošti ir iš vakaro: paskrudinkite duoneles, pasiruoškite rikotą ir iškepkite pomidoriukus, o ryte teliks suformuoti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Lengvos, traškios ir labai skanios salotos, paruošiamos vos per 5 minutes. Kietasis sūris joms suteikia puikaus skonio natą, tad nors receptas skamba paprastai, salotos pavyksta neatsivalgomai gardžios. Galima jas valgyti vienas, ar patiekti kaip garnyrą prie mėgiamų mėsos ar žuvies patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Puošniai atrodanti ir labai skani užkandėlė su jautiena - sotu, skanu ir nesudėtinga paruošti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Feel the beef

Jei mėgstate paštetą ar tiesiog gurmaniškus užkandžius, siūlome išbandyti ir šį puikų receptą! Recepto autorė rekomenduoja naudoti visus recepte esančius prieskonius ir, neabejojame, kad paragavus šio skanėsto, pirkti pašteto tikriausiai nebenorėsite ir pagal šį receptą paštetą ruošite dar ne kartą.

Receptą rasite čia.

Kaprio salotų iešmeliai - idėja greitam Valentino užkandžiui. Paruošti visai paprasta ir neužtruks!

Receptą rasite čia.

Be galo skansu užkandis, kuris sužavės kiekvieną! Puikiai tiks norintiems pasilepinti ar kai ilgai nesinors stovėti virtuvėje. Šis skonių derinys tiesiog stulbinantis! Geriausia tai, kad gardu valgyti tiek šiltus, tiek jau atvėsusius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nuostabaus skonio ir išvaizdos salotos! Tobulas variantas, kai norisi nesudėtingų, bet įspūdingų pietų ar vakarienės. Balzaminis padažas salotoms tinka be galo, bet jei skubate, galite tiesiog jas apšlakstyti balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Paprastai paruošiamas, tačiau labai skanus užkandis, kuris puikiai papuoš šventinį stalą! Paruošti tikrai labai lengva. Beje, jei norisi, į lydytą sūrį galima įmaišyti laiškinius česnakus ar kitus mėgstamus žalumynus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nors sumuštinius įprasta ruošti ir valgyti su daržovėmis, lašiša ar mėsyte, juos galima ruošti ir saldžius, su mėgstamais vaisiais ir saldesnėmis užtepėlėmis. O šie sumuštiniai - tikras gardumynas smaližiams! Labai paprasta paruošti, nereikia nei įmantrių ingredientų, nei sugebėjimų, tad paruošti pavyks visiems. Jei norite, papildomai galima dėti ir migdolų riešutų griežinėlių ar kitų mėgstamų vaisių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios bulvytės yra traškios iš išorės, bet minkštutės ir sultingos viduje. Jų skonis prilygsta restoraniniams variantams, patikėkite! Jį suteikia būtent padažas, kuriam labai sunku atsispirti. Beje, jei norite, šias bulvytes galite skanauti su mėgiamais padažais. Čia labai tiktų česnakinis, pikantiškas ar saldžiarūgštis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Akimirksniu paruošiama užkandėlė sužavės švelniu, bet labai gardžiu skoniu. Spalvingas užkandis puikiai papuoš šventinį stalą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Paruošite vos per 20 minučių - tobulai kreminiai, minkšti sūrio rutuliukai su malonia aštrumo nata. Bet jei nemėgstate aštriai, galima ruošti be aitriosios paprikos ir padidinti, pavyzdžiui, šoninės, svogūno laiškų kiekį ir pagardinti mėgstamais prieskoniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Keptas fetos sūris su pomidorais buvo visiškas socialinių tinklų hitas, o ir tikrai nenuostabu kodėl - greita, vos keli ingredientai ir taip skanu. Ši interpretacija taip pat nuostabi, paruošimas labai lengvas, o atrodo žavingai. Kabiname su bagetės riekele, gardžiuojamės su krekeriais, jei norisi sočiau, galima tiekti ir su makaronais, salotomis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Kai norisi gaivumo ir lengvumo, šie kąsneliai su vištienos užtepėle puikiai tiks. Papuoš bet kokį stalą ir pradžiugins skoniu. Labai paprastai paruošiami, bet būtent melsvasis pelėsinis sūris suteikia jiems nerealiai gerą skonio natą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Netikėti svečiai? Draugų susibūrimas? Šeimos vakaras? Bet kuriai progai puikiai tiks šis plaktas brie sūris, kuris jau spėjo išgarsėti socialiniuose tinkluose. Jis tobulai kremiškas, subalansuoto skonio, o patiektas su figų ar citrusinių vaisių džemu dera tiesiog tobulai. Gardu kabinti su trapučiais ar tepti ant skrudintos duonelės ar bagetės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Krevetės iškepa ypatingo traškumo. Krevetėms akompanuojančią gvakamolę papildome jogurtu bei kuminu ir ši primins indišką raitos padažą - sunku atsispirti.

Receptą rasite čia.

Gardus padažas ir puikiai subalansuoto skonio salotos sudaro dar gardesnį junginį! O pelėsinis sūris kiekvienam kąsneliui suteiks tobulą skonio natą. Puikiai tiks tiekti ant šventinio stalo ar pasilepinti ypatingomis dienomis pietums ar vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Ši be galo skani ir super paprastai pagaminama pomidorų bei buratos užkandėlė tobulai tinka vakarui su draugais, lėtiems savaitgalio pusryčiams ar tiesiog kai norisi įdomesnės vakarienės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Šie sumuštinukai - vienas iš tų receptų, kuriems reikia visai nedaug ingredientų ir laiko, o rezultatas pavyksta labai skanus! Juos tiekti galima iš karto iškeptus ar paruošti šiek tiek iš anksto - jie skanūs ir atvėsę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tokie krevečių salotų krepšeliai tikrai papuoš švenčių stalą. Spalvingi, maistingi, puikiai suderinto, tačiau nenuobodaus skonio. Beje, vietoje mango galite naudoti ir konservuotus ananasus, o vietoje sriracha padažo tinka ir sweet chilli padažas ar tiesiog truputis aštresnių prieskonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, Be Dietų

Super dailiai atrodančios, labai skanios ir lengvai pagaminamos užkandėlės. Su recepte naudoju sūrių deriniu man jos pačios skaniausios, bet galite rinktis ir vien tik rikotos sūrį ar jį keisti tepamu varškės sūreliu ar kreminiu sūriu.

Receptą rasite čia.

Graikiškų salotų skonis pažįstamas tikriausiai daugeliui. O šį kartą jas ruošiame kiek kitaip - įdomiau ir šventiškiau. Patogu valgyti laikant rankose, o ir paruošti neužtruks, spėsite tą padaryti, kol kepa pagrindinis patiekalas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Be galo paprastai paruošiami, o kokie skanūs! Idealiai tiks garnyrui prie mėgstamų mėsos, žuvies ar kitų patiekalų ar tiesiog kaip lengva vakarienė ar užkandis. Pievagrybiai iškepa sultingi ir subtiliai pikantiški, tad atsispirti bus sunku!

Receptą rasite čia.

Šie kąsneliai yra viena greičiausiai paruošiamų šventinių užkandėlių. Tereikia suraikyti agurką, su prieskoniais sutrinti avokadą ir labai trumpai pakepti krevetes. Viskam pakaks vos 15-20 minučių, o ragautojai liks sužavėti tiek šių kąsnelių skonio, tiek išvaizdos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Puikios, gardžios salotos!

Receptą rasite čia.

Vos keli ingredientai, kelios minutės ir puiki, gardi užtepėlė jau ant stalo. O tuomet lieka tik paskrudinti bagetės ar duonos riekeles ar tiesiog šalia patiekti krekerių - visaip labai skanu. 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Be galo skanus užkandis, kuris gardus tiek šiltas, tiek atvėsęs. Įdaro ingredientais ir prieskoniais galite varijuoti drąsiai, tačiau su nurodytais recepte pievagrybiai pavyksta tikrai puikūs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Jei mėgstate saldžiai sūrius skonių derinius, tikrai sunkiai atsispirsite šiam užkandžiui! Nesudėtingai paruošiami, beprotiškai skanūs, tad nudžiugins ne tik jus, bet ir artimuosius ar draugus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Puikaus skonio sumuštinukai su saulėje džiovintų pomidorų užtepėle ir rikotos sūriu. Tobulas skrudintos bagetės traškumo, lengvo rikotos salstelėjimo ir pomidorų rūgštelės derinys. Ingredientų pakaks visai nedaug, o nuo stalo šios užkandėlės išgaruos akimirksniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tie puikieji sūreliai - ant sumuštinių, užkandžiams gardinti, traškučius kabinti ar net į kokius patiekalus įtraukti. O geriausia, kad sūrelį namuose paruošti labai paprasta, taip paprasta, kad turbūt net sunku patikėti, kad taip lengvai namų sąlygomis galima pagaminti tokį gėrį. Sakoma, kad pirmą kartą tokį sūrelį sukūrė 1950 metais François Boursin, na, nenuostabu, kad jo garbei sūrelį ir pavadino Boursin. Šis gardumynas labai skanus, tiesiog neatsivalgomai.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Suktinukai visada papuoš stalą ir pradžiugins puikiais skoniais, na o šie lašišos kąsneliai tikrai nenuvils. Labai skanūs, vos iš kelių ingredientų, paprastai paruošiami, o tokie žavingi. Tai lengvas, maistingas užkandis, kuris labai tinka ne tik šventiniam stalui, bet ir jaukiems pasisėdėjimams su artimaisiais ar tiesiog, kai norisi gardžios užkandėlės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Paskutinės minutės šventinė užkandėlė ar vakarui su draugais! Juoda, traški duona, česnakinė varškė ir lašiša (ar upėtakis, kuris čia taip pat labai tinka) - tobulas skonių derinys. Užkandėlę galima paruošti truputį iš anksto, kadangi traškios duonelės taip greitai nesuminkštėja nuo varškės užtepėlės.

Receptą rasite čia.

Vegetariškai lentai rekomenduojame rinktis įvairius sūriu, bet prie jų skoniais derančius ingredientus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Skamba įspūdingai, o paruošti visai paprasta! Šioje užtepėlė persipina daugybė puikių skonių. Jei visgi nedrąsu išbandyti savo jėgas karamelizuojant svogūnus, jų galite įsigyti jau paruoštų, tačiau norime Jus patikinti, kad tai visai nesudėtinga! Užtepėlė puikiai tinka įdaryti tešlos šaukštelius ar krepšelius, tepti ant duonelės, o iš tiesų ji tokia skani, kad norisi tiesiog kabinti šaukštais!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Neįtikėtino gardumo derinys, kuriam reikia vos iš dviejų ingredientų. Mėsos sūrumas ir pikantiškumas tobulai dera su meliono saldumu, o paruošti užtrunka vos kelias minutes!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Be galo skani, greitai paruošiama užtepėlė puikiai tiks šventiniam stalui.

Receptą rasite čia.

Žavūs, puošnūs, gardūs, o paruošiami labai nesudėtingai. Užkandėlė savo forma ir žaviu baltumu kiek primena sniego gniūžtes, tad bus tikra puošmena ant šventinio stalo. O geriausia, kad ingredientai visiškai neįmantrūs.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai greitai pagaminami ir žavingai atrodantys ant vaišių stalo! Labai rekomenduojame išbandyti šias puikias užkandėles ir įsitikinti jų gardumu patiems!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Labai skani užkandėlė šventėms. Užkandėlė puošniai atrodo ant vaišių stalo, tiesa, ant jo ilgai neužsibus, nes yra tiesiog labai skani. Rasite ir kaip paruošti pačius krepšelius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Andželika

Pievagrybiai - gana universalus ingredientas, kai nėra galimybės gauti miško grybų. Šis traškus užkandis išskirtinai gardus, tiekiame su aštriais padažais.

Receptą rasite čia.

Greitai ir be didelio vargo pagaminami suktinukai, kuriuos pašaunate į orkaitę ir per tą laiką galite ruošti kitas vaišes. Suktinukai labai skanūs ir šilti, ir atvėsę. Beje, juos galima ruoštis ir didesnius, tuomet bus ne vieno kąsnio užkandėlė, o pagrdindinis patiekalas.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital