Gaivios salotos su burrata sūriu, kumpiu ir braškėmis

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Gaivios salotos su burrata sūriu, kumpiu ir braškėmis
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Gaivios salotos su burrata sūriu, kumpiu ir braškėmis
Gaivios salotos su burrata sūriu, kumpiu ir braškėmis
Autorius apie receptą: Nuostabaus skonio ir išvaizdos salotos! Tobulas variantas, kai norisi nesudėtingų, bet įspūdingų pietų ar vakarienės. Balzaminis padažas salotoms tinka be galo, bet jei Nuostabaus skonio ir išvaizdos salotos! Tobulas variantas, kai norisi nesudėtingų, bet įspūdingų pietų ar vakarienės. Balzaminis padažas salotoms tinka be galo, bet jei skubate, galite tiesiog jas apšlakstyti balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
Salotoms:
100 gramų salotų mišinio (arba špinatų lapelių)
2 vienetai burrata sūrio (nedidelių kamuoliukų)
200 gramų braškių
5 griežinėliai vytinto kumpio (nebūtina, aš naudojau plonai pjaustytą prosciutto)
1 saujelė migdolų (arba kitokių mėgiamų riešutų ar sėklų)
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų (nebūtina)
Padažui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 šaukštai balzaminio acto
1 šaukštelis dižono garstyčių
1 šaukštelis itališkų žolelių (ar 0.5 a.š. raudonėlio arba čiobrelių)
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Man skanu vytintą kumpį apkepti, kad jis būtų traškesnis, bet jei skubate, galite to nedaryti. Aš apkepu taip - kepimo formą iškloju kepimo popieriumi ir dedu į 2-3 dalis suplėšytas kumpio riekeles. Kepu iki 180 C įkaitintos orkaitės viduryje 8-12 min.
2.
Salotoms paruošti salotų lapus nuplaunu ir nusausinu, braškes supjaustau gabalėliais, rausvąjį svogūną - plonais pusžiedžiais, migdolų riešutus peiliu šiek tiek pasmulkinu.
3.
Į dvi lėkštes paskirstau salotų lapus, ant jų užberiu braškių, sovgūno pusžiedžių ir riešutų. Išdėlioju kumpio gabalėlius, o per vidurį - burratos sūrį. Pabarstau šviežiai maltais pipirais ir trupučiu druskos.
4.
Padažui į indelį pilu balzaminį actą, alyvuogių aliejų, įspaudžiu česnaką, dedu garstyčias, beriu itališkas žoleles, pagal skonį druskos ir pipirų. Viską išmaišau.
5.
Paruoštas salotas apšlakstau padažu.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital