Plaktas brie sūris - socialinių tinklų hitas

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Plaktas brie sūris
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Plaktas brie sūris
Plaktas brie sūris
Autorius apie receptą: Netikėti svečiai? Draugų susibūrimas? Šeimos vakaras? Bet kuriai progai puikiai tiks šis plaktas brie sūris, kuris jau spėjo išgarsėti socialiniuose tinkluose. Jis tobulai Netikėti svečiai? Draugų susibūrimas? Šeimos vakaras? Bet kuriai progai puikiai tiks šis plaktas brie sūris, kuris jau spėjo išgarsėti socialiniuose tinkluose. Jis tobulai kremiškas, subalansuoto skonio, o patiektas su figų ar citrusinių vaisių džemu dera tiesiog tobulai. Gardu kabinti su trapučiais ar tepti ant skrudintos duonelės ar bagetės. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų brie sūrio
2 šaukštai figų džemo (arba apelsinų ar svogūnų džemo ar kito mėgiamo)
1 saujelė riešutų (migdolų, graikinių, pekano ar kitų, galima nenaudoti)
Patiekiant:
šiek tiek krekerių (ar skrudintos duonos ar bagetės riekelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Bri sūrio plutelę nupjauti (lengviausiai pjausis, jei sūris bus ką ik iš šaldytuvo). Galima pjauti peiliu, bet patogu paprasčiausiu daržovių skustuku.
2.
Sūrį supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais. Dėti į elektrinio trintuvo ar virtuvės kombaino indą (galima plakti ir mikseriu, žr. patarimus apačioje). Plakti apie 5-10 min iki kol masė taps puri ir minkšta, kreminė, tekstūra primenanti plaktą sviestą.
3.
Paruoštą sūrio masę dėti į desertinę lėkštutę ir paskirstyti per visą plotį. Patogu tą daryti šaukštu.
4.
Ant sūrio dėti džemo, pabarstyti smulkintais riešutais.
5.
Plaktą sūrį tinka skanauti kabinant trapučiais ar skrudintos duonos ar bagetės riekelėmis.
Patarimai:
Sūrio temperatūra. Brie sūrio žievelę lengviausiai nupjausite, kai sūris šaltas. O lengviausiai sūris išsiplaks būdamas kambario temperatūros. Tad mes paprastai žievelę nupjauname tik ištraukę sūrį iš šaldytuvo, iškart supjaustome ir sumetame į trintuvo indą. Tada paliekame pastovėti, iki norėsime tiekti. Prieš pat tiekiant išplakame.
Trintuvas ar mikseris? Vietoje elektrinio trintuvo galite naudoti ir mikserį su dviem plakimo šluotelėmis ar pastatomą plaktuvą su tešlos maišymo antgaliu. Plakdami mikseriu rinkitės nedidelį dubenį, jog plakant sūris per daug neišsiskirstytų po visą dugną ir kas porą min jį mentele nukrapštykite nuo dubens sienelių. Mikseriu plakti užtruks kiek ilgiau nei trintuvu, bet irgi pavyks. Beje, kokteilinės tipo trintuvas šiam receptui netinkamas.
Džemas. Figų džemas su brie sūriu yra tiesiog kaip gimę vienas kitam. Bet taip pat tinka ir apelsinų ar svogūnų džemas, karamelizuoti svogūnai, mango čatnis ir net slyvienė ar obuolienė.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital