Burrata sūrio užkandis su kumpiu ir vynuogėmis (arba pomidorais)

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Burrata sūrio užkandis su kumpiu ir vynuogėmis (arba pomidorais)
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Burrata sūrio užkandis su kumpiu ir vynuogėmis (arba pomidorais)
Burrata sūrio užkandis su kumpiu ir vynuogėmis (arba pomidorais)
Burrata sūrio užkandis su kumpiu ir vynuogėmis (arba pomidorais)
Autorius apie receptą: Įsisukę į darbus, artėjant šventėms ar tiesiog, kai nesinori ilgai trypčioti virtuvėje, ieškome greitų idėjų, kurios būtų skanios, nesudėtingai paruošiamos, bet Įsisukę į darbus, artėjant šventėms ar tiesiog, kai nesinori ilgai trypčioti virtuvėje, ieškome greitų idėjų, kurios būtų skanios, nesudėtingai paruošiamos, bet nustebintų skoniu. Na, ši užkandėlė tikrai tokia. Skoniai puikiai susijungia, realaus darbo vos kelios minutės, atrodo puošniai, o pastangų įdėti beveik nereikia. O jei keptų vynuogių idėja jums ne prie širdies, jas keiskite vyšniniais pomidoriukais (tada dar labai tiktų apšlakstyti pesto padažu). (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas burrata sūrio (naudojau didesnį, apie 200 g)
250 gramų raudonos besėklės vynuogės (galima keisti vyšniniais pomidoriukais, žr. patarimus)
40 gramų vytinto kumpio (plonai pjaustyto)
1 saujelė pistacijų (ar kitų riešutų)
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 šaukštas balzaminio acto (nebūtina)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį švieži čiobreliai
Patiekiant:
šiek tiek prancūziško batono (ar minkštos duonelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 200° C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Į kepimo indą dėti vynuoges, pašlakstyti alyvuogių aliejumi ir trupučiu balzaminio acto (nebūtina), pagardinti druska ir pipirais, išmaišyti.
3.
Kepti iki 200° C įkaitintos orkaitės viduryje apie 20-30 min. iki suminkštės, o odelės truputį susiraukšlės
4.
Pistacijas susmulkinti peiliu.
5.
Į lėkštę, kurioje norite tiekti, atsargiai praplėšti burratos sūrį ir šiek tiek paskirstyti. Kumpio griežinėlius švelniai sulankstyti ar susukti, sudėti ant sūrio. Tuomet sudėti vynuoges, pabarstyti pistacijomis ir papuošti čiobreliais.
6.
Galima dar pašlakstyti balzamiu actu ir/ar alyvuogiu aliejumi, pabarstyti trupučiu druskos ir pipirų.
7.
Tiekti su paskrudintomis ar šviežiomis bagetės riekelėmis ar kita mėgiama duonele.
Patarimai:
Vietoje vynuogių galima naudoti ir vyšninius pomidoriukus (tada dar užkandį labai tiktų apšlakstyti pesto padažu).
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital